Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011

Εκδήλωση με θέμα: «Τ.Ε.Ι Μεσολογγίου, 30 χρόνια

 ... συμβολής στην Τεχνολογική Εκπαίδευση και στην ανάπτυξη της Περιφέρειας».

Εκδήλωση διοργανώθηκε την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011, στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Μεσολογγίου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 χρόνων λειτουργίας του, με προσκεκλημένο και τιμώμενο πρόσωπο τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη, αφού κατά τη θητεία του ως υπουργός Παιδείας, με το νόμο 1404 του 1983, ίδρυσε το θεσμό των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Στην εκδήλωση, που είχαν προσκληθεί όλες οι αρχές, οι πολιτικοί, και οι φορείς, τίμησαν με την παρουσία τους ο μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμάς, ο Aντιπεριφερειάρχης Β. Αντωνόπουλος, οι δήμαρχοι Μεσολογγίου και Ναυπακτίας Π. Κατσούλης και Γ. Μπουλές, ο αντιδήμαρχος Αγρινίου Στ. Τσούκαλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Π. Τσιχριτζής, ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Μεσολογγίου Γ. Ατσαλάκης, ο Πρόεδρος της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ κ. Γιάννης Τσάκνης, ο πρώην Γραμματέας του Υπ. Παιδείας, κ. Αθανάσιος Τσουροπλής, ο κ. Γιάννης Βαϊνάς πρώην βουλευτής, ως εκπρόσωπος της διοικούσας επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Στερεάς, η πρόεδρος της Βυρωνικής Εταιρείας κ. Ρόζα Φλώρου και άλλοι εκπρόσωποι φορέων.
Οι Αντιπρόεδροι του ΤΕΙ κ.κ. Ι. Κούγιας και Γ. Χώτος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Γ. Σιορίκης, οι Διευθυντές Σχολών, μόνιμοι Εκπαιδευτικοί, Διοικητικοί υπάλληλοι, μέλη του Ε.Τ.Π. καθώς επίσης και σπουδαστές του ΤΕΙ. Γραπτό μήνυμα έστειλαν ο υφυπουργός Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής κ. Θάνος Μωραΐτης και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Αντρέας Μακρυπίδης.
Τον κ. Κακλαμάνη υποδέχτηκε και καλωσόρισε ο πρόεδρος του ΤΕΙ κ. Βαγγέλης Πολίτης -Στεργίου, ο οποίος στη διάρκεια της ομιλίας του αφού αναφέρθηκε στην ιστορική διαδρομή του ΤΕΙ , από της ιδρύσεώς του ως ΚΑΤΕΕ το 1981, έφτασε στο σήμερα, αναφερόμενος στην απόφαση του υπουργείου να αναστείλει για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος την εισαγωγή σπουδαστών στα τρία γεωπονικά τμήματα του Τ.Ε.Ι. διατυπώνοντας την άποψη, η άδικη απόφαση αυτή, να αποτελέσει απλώς μία παρένθεση στην επιτυχή μέχρι σήμερα επιτυχή λειτουργία του Ιδρύματος, ενός εκ των παλαιοτέρων περιφερειακών της χώρας. Ζήτησε δε τη στήριξη όλων για να συνεχίσει ανανεωμένο την αυτόνομη και δυναμική του παρουσία και στον νέο υπό διαμόρφωση χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στο μεταρρυθμιστικό έργο του κ. Κακλαμάνη στην παιδεία, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και τέλος στην υποστήριξη που προσφέρει ακόμα και σήμερα στο θεσμό των ΤΕΙ και των πτυχιούχων τους με τις εύστοχες στη βουλή παρεμβάσεις του.
Ο δήμαρχος Μεσολογγίου, αφού τον καλωσόρισε συνδύασε την επίσκεψή του στο ΤΕΙ, με την κρίσιμη καμπή που περνάει το ίδρυμα, ζητώντας από τον κ. Κακλαμάνη να στηρίξει την συνέχιση της λειτουργίας του, και την αναβάθμισή του, συνδράμοντας με το κύρος του. «Όπως είχατε κάνει τα πάντα για να δημιουργηθεί αυτό το ΤΕΙ, είμαι σίγουρος ότι και σήμερα θα κάνετε τα πάντα για να αναβαθμιστεί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσούλης απευθυνόμενος προς τον κ. Κακλαμάνη.
Το λόγο είχε πάρει λίγο νωρίτερα και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Αντωνόπουλος, ο οποίος ζήτησε την παρέμβαση του κ. Κακλαμάνη, όσο αυτό είναι δυνατό, προκειμένου να διατηρηθεί το ΤΕΙ και μάλιστα του έδωσε τα πρακτικά του Περιφερειακού Συμβουλίου που αφορούν στη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος, και τους λόγους που η Γεωπονική Σχολή του ΤΕΙ πρέπει σε μετεξελιγμένη μορφή να συνεχίσει τη λειτουργία της .
Ο κ. Κακλαμάνης, εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του για την πρόσκληση να συμμετέχει στην εκδήλωση για την επέτειο των 30 χρόνων λειτουργίας του ΤΕΙ Μεσολογγίου, λέγοντας: «Με συγκίνηση έρχονται στο νου μου οι κοινωνικοί και πολιτικοί αγώνες μετά τη μεταπολίτευση, συνέχεια των προδικτατορικών αγώνων, με στόχο την ανάδειξη της παιδείας ως βασικού μοχλού ανάπτυξης και προόδου της ελληνικής κοινωνίας». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους αγώνες που δόθηκαν για ένα εκπαιδευτικό σύστημα που θα διέκοπτε το μονόδρομο γενικής εκπαίδευσης –πανεπιστήμιο και θα δημιουργούσε μια ισότιμη κατεύθυνση στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση, που ο ίδιος ως υπουργός παιδείας πάλεψε και κατάφερε.
Ο κ. Κακλαμάνης ολοκληρώνοντας την ομιλία του ευχήθηκε το ΤΕΙ να συνεχίσει να προσφέρει της πολύτιμες υπηρεσίες του, τόσο στους φοιτητές του, όσο και στην τοπική κοινωνία και την ανάπτυξη της χώρας.
Πριν ολοκληρωθεί η εκδήλωση το ΤΕΙ τίμησε όσους διετέλεσαν Πρόεδροι του ιδρύματος, κ.κ. Κολαϊτη, Μαλισιώβα, Βελτσίστα (δεν παρέστη) και Παναγιωτόπουλο. Τίμησε επίσης συμβολικά, για όλους τους αποφοίτους, που ξεπερνούν τους 5.500 και αποτελούν τους καλλίτερους πρεσβευτές του Ιδρύματος, δύο από τους παλαιότερους πτυχιούχους του ΤΕΙ που σήμερα διαπρέπουν στον επαγγελματικό τους χώρο, καθώς και τα συνταξιοδοτηθέντα μέλη του εκπαιδευτικού, διοικητικού και ειδικού τεχνικού προσωπικού.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης μικρή ομάδα φοιτητών έκανε παρέμβαση κατά του Μνημονίου, που όμως λόγω της συνήθειας των ημερών πολίτες να καταφέρονται κατά μελών της Κυβέρνησης, παρεξηγήθηκε από τον κ Κακλαμάνη του οποίου προς στιγμή η ομιλία διαταράχθηκε και ο οποίος αργότερα ζήτησε συγγνώμη. Βέβαια το στιγμιότυπο αξιοποιήθηκε τηλεοπτικά στο πνεύμα των ημερών.
ΑΠΟ ΤΟ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου