Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Τα χάλια μας......


Λίγο πριν τελειώσει ο Ιούνιος και οι περισσότεροι φορείς του τουρισμού κάνουν αγώνα δρόμου για να σώσουν ότι μπορούν. Υπάρχουν όμως και οι αμετανόητοι επιχειρηματίες οι οποίοι χρεώνουν ξαπλώστρες και ομπρέλες σε τιμές... Μυκόνου!

Τα πρώτα στοιχεία είναι απογοητευτικά για την μέχρι στιγμής πορεία του τουρισμού αφού καταγράφεται μείωση στα έσοδα 15% σε σχέση με πέρσι.

Κάποιοι όμως δεν λένε να βάλουν μυαλό! Η φωτογραφία είναι από μια από τις ωραιότερες παραλίες του Πηλίου, η παραλία Παπά - νερό.

Κάποιοι θεωρούν πως έχουν το δικαίωμα στο όνομα της επιχειρηματικότητας να χρεώνουν όσο τους αρέσει ένα μπουκαλάκι νερό. Όπως θα δείτε στην φωτογραφία στην συγκεκριμένη παραλία ο επιχειρηματίας που έχει αναλάβει ,κατόπιν δημοπρασίας από τον δήμο Μουρεσίου στο Πήλιο, την εκμετάλευση της παραλίας επιβάλει στους λουόμενους που θα καθήσουν στις ξαπλώστρες να πληρώσουν ένα μπουκαλάκι νερό 4 ευρώ.

Την ώρα δηλαδή που η χώρα πλήτεται από την ραγδαία πτώση στον τουρισμό ορισμένοι κοιτούν μόνο πως θα πλουτίσουν ακόμα και από το νερό. Το κόστος της ξαπλώστρας και της ομπρέλας που θυμίζει Μύκονο θεωρείται λεπτομέρια όταν το νερό πωλείται τρεις φορές ακριβότερα ακόμα και από ένα λίτρο βενζίνης. Το εντυπωσιακό επίσης είναι πως η συγκεκριμένη επιχείρηση πουλά ένα τοστ προς 2,5 ευρώ είτε αυτό είναι με τυρι, είτε με ζαμπόν και τυρί.

πηγή:newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου