Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Για το δήμο Ναυπάκτου, για το έργο και για τα οικονομικά, αλλά και για τους προσωπικούς πολιτικούς του στόχους μίλησε χτες ο απερχόμενος δήμαρχος στο ραδιόφωνο της ΑΙΧΜΗΣ


Μια θέση στο κοινοβούλιο είναι το επόμενο πολιτικό βήμα του δημάρχου Ναυπάκτου Θ. Παπαθανάση, όπως είπε ο ίδιος κατόπιν σχετικής ερώτησης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΙΧΜΗ Radio και στην εκπομπή «Στην ΑΙΧΜΗ των γεγονότων».Αρχικά βέβαια είπε ότι δεν είναι επαγγελματίας της πολιτικής και δεν περιμένει από αυτή την ενασχόληση να επιβιώσει και να δραστηριοποιηθεί,
διότι έχει ένα επάγγελμα, μια οικογένεια και μια συνδικαλιστική δράση στον φαρμακευτικό τομέα, που σήμερα καλείται να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα.
Ωστόσο όμως από τη στιγμή που δεν εξελέγη και πάλι δήμαρχος του ανοίγεται η προοπτική να θέσει αυτό τον επόμενο πολιτικό στόχο που είναι μια θέση στα έδρανα της Βουλής. «Αν ήμουν και πάλι δήμαρχος σε καμία περίπτωση δεν θα παραιτούμουν για να διεκδικήσω βουλευτική έδρα, διότι θα ήθελα να ήμουν συνεπής εκεί που θα με είχαν τάξει οι συμπολίτες μου. Αυτή τη στιγμή έχω ταχτεί να είμαι επικεφαλής στη μείζονα αντιπολίτευση και να κάνω μια συνεπή αντιπολίτευση. Από κει και πέρα σαφέστατα υπάρχει μεγαλύτερη ευχέρεια για να ασχοληθώ και με άλλα πράγματα», είπε ο κ. Παπαθανάσης που στη συνέχεια επιβεβαίωσε τις φήμες περί υποψηφιότητάς του ως βουλευτής.
Εκτός από αυτό ο κ. Παπαθανάσης μίλησε και για το δήμο Ναυπάκτου κάνοντας λόγο για ένα οφθαλμοφανές έργο που παρήχθη την τετραετία που ολοκληρώνεται, τονίζοντας μάλιστα ότι αυτό φάνηκε την πρώτη Κυριακή των εκλογών που ο κόσμος έφερε το συνδυασμό του στην πρώτη θέση με ένα αρκετά υψηλό ποσοστό, πράγμα που σημαίνει ότι ο κόσμος ενέκρινε αυτό του το έργο.
Σε ότι αφορά το αποτέλεσμα των εκλογών γενικότερα, ο κ. Παπαθανάσης αξιολογώντας κατά κάποιον τρόπο αυτό το αποτέλεσμα, είπε ότι συνήθως τη δεύτερη Κυριακή τα δεδομένα αλλάζουν και μπορεί να υπάρχουν απρόβλεπτες εξελίξεις. Ωστόσο όμως πρόσθεσε ότι η επιθυμία του κόσμου είναι σεβαστή και ο ίδιος θα στηρίξει τη νέα δημοτική αρχή σε όσα, ως αντιπολίτευση, θεωρεί θετικά και θα ασκήσει κριτική σε όσα θεωρεί ότι δεν είναι προς όφελος των πολιτών. «Είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε τη νέα δημοτική αρχή στο βαθμό που θέλει να ακολουθήσει μια τακτική ανοικτών θυρών.
Υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρό στη νέα δημοτική αρχή να αποδείξει με έργο αυτά τα πολλά με τα οποία δεσμεύτηκε προεκλογικά», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι διανύουμε μια πολύ κρίσιμη οικονομικά περίοδο και αν η πολιτεία δεν δώσει στους δήμους αυτά που υπόσχεται, η περίοδος που θα ακολουθήσει θα είναι «ισχνών αγελάδων». Άλλωστε ο δήμος Ναυπάκτου έχει να λάβει χρήματα από την πολιτεία από τον περασμένο Μάρτιο πράγμα που σημαίνει ότι πολλά πράγματα πήγαν πίσω. «Υπάρχουν οικονομικά προβλήματα σε όλους τους δήμους και δεν μπορούμε να τα λύσουμε μόνοι μας, αν δεν υπάρξει παρέμβαση από το κεντρικό κράτος. Το μεγάλο ερωτηματικό είναι αν και κατά πόσο θα είναι συνεπές το κράτος στις δεσμεύσεις του, προκειμένου ο Καλλικράτης να πετύχει», είπε ο δήμαρχος και πρόσθεσε ότι ο ίδιος παραδίδει ουσιαστικά έναν ισχυρό δήμο στη νέα δημοτική αρχή, που οφείλει και αυτή να κάνει ότι είναι δυνατό για να προχωρήσει μπροστά.
Παρόλα αυτά στις προθέσεις του κ. Παπαθανάση είναι να κάνει αναλυτική ενημέρωση προς το Ναυπακτιακό λαό, προκειμένου όλοι να γνωρίζουν ποιο είναι το έργο της απερχόμενης δημοτικής αρχής, αλλά και με ποια οικονομικά στοιχεία πάει ο δήμος Ναυπάκτου στη νέα πραγματικότητα. Αυτό θα γίνει την επόμενη εβδομάδα με την παράδοση που θα γίνει στη νέα δημοτική αρχή, και, όπως επισήμανε ο κ. Παπαθανάσης, η ενημέρωση αυτή θα αποτελέσει τη βάση για την κριτική που θα ασκείται πλέον στη νέα διοίκηση του δήμου.
ΒΑΣΩ ΒΗΤΤ

1 σχόλιο:

  1. Καλά αυτό το....οφθαλμοφανές έργο !! εμείς γιατί δε μπορούμε να το δούμε με τίποτα ? Σε λάθος κατεύθυνση κοιτάμε ? Εκτός κι αν αυτό το έργο είναι ο...υποτιθέμενος ποδηλατόδρομος , τον οποίο ναι , τον βλέπουμε κάθε μέρα και φυσικά κατεβάζουμε και τα σχετικά....καντήλια !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή