Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011


Δεμένα τα χέρια για το ΕΠΑΛ


Ένας χρόνος συμπληρώθηκε αισίως από την στιγμή που οι μαθητές του ΕΠΑΛ μεταστεγάστηκαν στις αίθουσες του 2ου Γυμνασίου και Λυκείου, και το “προσωρινά” που τους είχαν πει τότε οι αρμόδιοι, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται στα αυτιά τους. Οι κινητοποιήσεις μηνών, στις οποίες προχώρησαν, για
την επίσπευση των διαδικασιών χτυπούσαν σε ώτα μη ακουόντων, όπως αποδείχθηκε, και σήμερα ξεσηκώνονται και πάλι, αφού ο δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Ο εργολάβος που έχει αναλάβει την επισκευή της νότιας προβληματικής πτέρυγας έχει σταματήσει τις εργασίες, καθώς δεν έχει δει το χρώμα του χρήματος, κι έτσι οι μαθητές το μεσημέρι της Δευτέρας 24 Ιανουαρίου αποφάσισαν να μην μπουν στις αίθουσες για μάθημα προχωρώντας για μία ακόμα φορά σε κατάληψη του σχολείου.
Μείζον ζήτημα που παρουσιάζεται στην παρούσα φάση είναι το πώς θα ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες, αφού ο δήμος δεν μπορεί να καταβάλει τα χρήματα που οφείλει, όχι επειδή δεν τα έχει, αλλά επειδή δεν υπάρχει τρόπος. Κι αυτό συμβαίνει επειδή ο νόμος ορίζει ρητά ότι οι νέοι δήμοι θα εκταμιεύσουν και πάλι το οποιοδήποτε ποσό με το πέρας του πρώτου τριμήνου. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον δήμαρχο Ναυπακτίας Γιάννη Μπουλέ πληροφορηθήκαμε ότι μέσα στην εβδομάδα είχε σειρά συναντήσεων στο Ελεγκτικό Συνέδριο στην Αθήνα, προκειμένου να βρεθεί λύση για το θέμα. Όπως μας είπε, κατ εξαίρεση το Συνέδριο επιτρέπει την υπογραφή χρηματικών ενταλμάτων στους δημάρχους, εάν παραστεί μεγάλη ανάγκη, κάτι που θα επιδιώξει ο ίδιος να αποσπάσει παραθέτοντας το μέγεθος του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί. Επανέλαβε μάλιστα την δέσμευσή του ότι η πρώτη υπογραφή που θα βάλει ο ίδιος για πληρωμή θα είναι αυτή των εργασιών του ΕΠΑΛ.
Η ρεαλιστική βάση πάνω στην οποία σήμερα οι μαθητές, αλλά και ο δήμος, είναι δέσμιοι, αλλά και η ένδειξη καλής θέλησης απέναντι στις προθέσεις του Μπουλέ, οδήγησε τους πρώτους στην παύση των κινητοποιήσεών τους το μεσημέρι της Τετάρτης. Κι αυτό, όπως πληροφορηθήκαμε, θα ισχύσει μέχρι τη στιγμή που θα παρέλθει ο χρόνος του τριμήνου. Από εκεί και στο εξής, και ανάλογα με την πορεία των γεγονότων, όλα θα τεθούν πάλι στο τραπέζι, με την ευχή όλων βέβαια να μην παρουσιαστούν εκ νέου εμπόδια, γιατί από αυτά η συγκεκριμένη σχολική κοινότητα... άλλο τίποτα. 
nafpaktia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου