Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ




 Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τις ενστάσεις της δημοτικής συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Μ.Κουτσοσπύρου σχετικά με την ημέρα που διεξάγονται τα δημοτικά συμβούλια.Τάχθηκε αντίθετη με τη διεξαγωγή τους την
Κυριακή επικαλούμενη λόγους οικογενειακούς και κοινωνικούς για τους δημοτικούς συμβούλους.Για το ίδιο θέμα συμφώνησε και ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Ανδ.Κοτσανάς.




Ο επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Κ.Καρακωστας για το ίδιο θέμα ανέφερε ότι βασικό κριτήριο είναι ο κόσμος να μπορεί να παρακολουθεί τα συμβούλια συμφωνώντας με τη διεξαγωγή τους αυτή την ημέρα.

Ο δήμαρχος Γ.Μπουλές παίρνοντας το λόγο ανέφερε ότι η καλύτερη μέρα για τη διεξαγωγή των συμβουλίων είναι η μέρα που διευκολύνει τους δημότες.''Δεν είναι άσχημη μέρα''ανέφερε χαρ/κά.

Ο δήμαρχος στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την καθαριότητα,προτρέποντας τους πολίτες να αφήνουν τα σκουπίδια του Σαββατοκύριακου την Κυριακή το απόγευμα αφού ο ΧΥΤΑ είναι κλειστός το Σαββατοκύριακο.Αναφέρθηκε στο πρόβλημα με την τροφοδοσία των αυτοκινήτων του δήμου σε καύσιμα και στο πρόβλημα που παρατηρήθηκε με τα απορριμματοφόρα του δήμου που ήταν ακινητοποιημένα λόγω βλαβών.

Για την πολύπαθη ΑΝ.ΝΑ ανέφερε ότι περιμένει το πόρισμα των ορκωτών λογιστών για το πραγματικό χρέος της,μιας και φαίνεται πολύ μεγαλύτερο των 500.000 ευρώ που είχε αρχικά εμφανισθεί.Σ' αυτό το σημείο ζήτησε τις παραιτήσεις των μελών των επιχειρήσεων και η πρώτη ήρθε άμεσα από τον κ.Καρτακώστα ως μέλους της ΑΝ.ΝΑ.

Ο κ. Μπουλές ανέφερε τη ΔΕΥΑΝ σα το μεγαλύτερο πρόβλημα που κληρονομεί ο δήμος Ναυπακτίας από το δήμο Ναυπάκτου,μιλώντας για τον κίνδυνο απένταξης του έργου της αποχέτευσης με σοβαρότερη παρενέργεια τη μεταφορά των 10.000.000 ευρώ (που στοίχισε το έργο )στις πλάτες του Ναυπακτιακού λαού.

Για το χρέος του δήμου διαφώνησε με την τοποθέτηση του Ανδ.Κοτσανά ότι από έγγραφο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο φαίνεται πολύ χαμηλά στη λίστα στις απαιτήσεις από τα πιστωτικά ιδρύματα εμφανίζοντας ένα ποσό της τάξης του 1.300.000 ευρώ του δήμου προς τις τράπεζες.

Ο δήμαρχος διαφώνησε περί ''ανθηρών οικονομικών''λέγοντας ότι τα απαιτητά είναι κατά πολύ περισσότερα από αυτά που εμφανίζονται εφιστώντας την προσοχή στον κ.Κοτσανά να είναι περισσότερο προσεκτικός και να μη δημιουργεί προσδοκίες οικονομικής ευμάρειας.''Δεν πρέπει να παραπλανούμε τον κόσμο''κατέληξε.

Το λόγο πήρε ο κ.Καρακώστας που έθεσε μια σειρά από ζητήματα όσον αφορά το ΕΠΑΛ,την Αποχέτευση,την επέκταση της ελεγχόμενης στάθμευσης στους κάθετους δρόμους,το Π.Δ για το Οικιστικό,τους εργοταξιακούς χώρους του Αντιρρίου και το διαγωνισμό για το Ξενία.
Αμέσως μετά η κ.Κουτσοσπύρου πρόσθεσε και για την επί της διαδικασίας της λειτουργίας των δημοτικών συμβουλίων και την αργοπορία του δημάρχου να ορίσει του αντιδημάρχους.

Ο δήμαρχος για το ΕΠΑΛ ανέφερε ότι οι εργασίες του ΕΠΑΛ σταμάτησαν διότι δεν είχε πληρωθεί ο εργολάβος παρόλο που ο δήμος σε συνεργασία με τη νομαρχία είχαν αναλάβει από κοινού τη δαπάνη για την επισκευή του λέγοντας ότι τα μόνα χρήματα που κόπηκαν από τα 70.000 ευρώ του δήμου είναι ένα ένταλμα της τάξης μόνο των 7.500 ευρώ.Δεσμεύτηκε μάλιστα λέγοντας ότι το πρώτο ένταλμα που θα υπογράψει σα δήμαρχος θα είναι αυτό για τις εργασίες του ΕΠΑΛ τονίζοντας η κίνησή του αυτή έχει σημειολογικό χαρακτήρα.
Για τους εργοταξιακούς χώρους ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει τη σχετική πίεση προς το υπουργείο.

Ένα από τα βασικά θέματα του σημερινού συμβουλίου ήταν προ ημερησίας διάταξης και αφορούσε το λατομείο της Καλαβρούζας.Επί του θέματος τοποθετήθηκε ο αντιδήμαρχος και προερχόμενος από τη Χάλκεια κ.Χαλαζιάς αναλύοντας διεξοδικά την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή,τις αρνητικές συνέπειες για τους κατοίκους που θα έχει η ίδρυση του αλλά και τη δυσαρέσκεια που υπάρχει στους κατοίκους.

Ο κ. Καλαβρουζιώτης ως εκπρ/πος των κατοίκων της περιοχής ανάφερε ότι ο δήμος θα πρέπει να κινηθεί τάχιστα στην απόφασή του για αντίδραση μιας και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και ο κ.Μπουλές τάχθηκε με το μέρος τους.


ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ
Συζητήθηκε η μεταφορά των τεχνικών υπηρεσιών στο κτίριο του δημαρχείου στο Αντίρριο,όπως και της Πολεοδομίας.Αναφερόμενος ο δήμαρχος τόνισε ότι μ' αυτό τον τρόπο θα αποσυμφορηθεί το κέντρο,ενώ θα αναζωογονηθεί και η τοπική κοινωνία του Αντιρρίου.Ο κ.Κοτσανάς τάχθηκε υπέρ της μεταφοράς των τεχνικών υπηρεσιών,όχι όμως της πολεοδομίας.

Υπέρ της μεταφοράς τάχθηκε και ο κ.Καρακώστας,αφού πήρε τη διαβεβαίωση από το δήμαρχο ότι δεν έχουν αντίθετη άποψη οι μηχανικοί της πόλης.

Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Αντιρρίου κ.Ασημακόπουλος έφερε μια διαφορετική πρόταση για την αξιοποίηση του κτιρίου του δημαρχείου Αντιρρίου προτείνοντας τη συστέγαση του παιδικού σταθμού και του νηπιαγωγείου και τη μεταφορά των υπηρεσιών σε διπλανό κτίριο ίσων τετραγωνικών για τη λειτουργία τους.

Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί ανταπάντησε ο δήμαρχος μεσούσης και της σχολικής χρονιάς.
Ο κ. Καρακώστας βρήκε την πρόταση ενδιαφέρουσα και έθεσε θέμα αναβολής αυτής της απόφασης για διάστημα 10-20 ημερών έως ότου δουν την πρόταση καλύτερα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου