Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Δεν τους άκουσαν... δεν τους ρώτησαν ...

Γράφει ο  nafpakt-IOS

Πρόβλημα της Ναυπακτίας και όχι μόνο της Καλαβρούζας.

Οι κάτοικοι της Καλαβρούζας είναι πολύ ενοχλημένοι με τις αποφάσεις κάποιων να δημιουργήσουν στον τόπο τους λατομείο.Παίρνοντας την απόφαση ερήμην χωρίς μια τυπική διαβούλευση με τους κατοίκους της περιοχής,συζήτηση μέσα από την οποία θα άκουγαν τις αγωνίες τους και τις ενστάσεις τους.


Δίνει άδεια υποβάθμισης της περιοχής.Όταν ακούμε περί πολιτικών ανησυχιών,πράσινης ανάπτυξης,προστασίας του περιβάλλοντος κ.ο.κ. έρχεται μια πολιτική απόφαση με την οποία βάζει ταφόπλακα σε μια περιοχή με πολλές φυσικές ομορφιές,θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων της περιοχής,της χλωρίδας και της πανίδας.Το ποτήρι της οργής έχει αρχίσει και ξεχειλίζει με απρόβλεπτες συνέπειες.Οι μνήμες από τις κινητοποιήσεις και αντιδράσεις των κατοίκων της Κερατέας για την μη δημιουργία Χ.Υ.Τ.Α στην περιοχή τους είναι νωπές.

Στην περιοχή μας που δεν φημιζόμαστε και για το δυναμικό του χαρακτήρα μας (βλ.δημιουργία Χ.Υ.Τ.Α στη Βλαχομάνδρα) δεν είναι βέβαιο ότι αυτή τη φορά οι πολίτες θα χωνέψουν εύκολα αυτή την απόφαση.
Οι πρώτες συζητήσεις έχουν γίνει,οι εκπρόσωποί τους έχουν ξεκινήσει τις επαφές τους με τους αρμόδιους,ζήτησαν και έλαβαν την υποστήριξη του δημάρχου Γ.Μπουλέ (δεν θα μπορούσε να γίνει κι' αλλιώς) ενημερώθηκε και στηρίζει τις προσπάθειες και ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε στο νομό που είχε συνάντηση με το δήμαρχο και γενικά φαίνεται ένα μέτωπο αρραγές και συμπαγές στην προσπάθεια όλης της Ναυπακτιακής κοινωνίας προς αυτή την κατεύθυνση.Γιατί το πρόβλημα της Καλαβρούζας δεν είναι πρόβλημα δικό της.Είναι πρόβλημα γενικότερα ολόκληρης της Ναυπακτίας και έτσι θα πρέπει να το δούμε.

Σήμερα είναι η Καλαβρούζα,αύριο θα προκύψει το Αντίρριο,αργότερα ο Πλατανίτης ή η Παλαιοπαναγιά.
Τότε τι θα γίνει ?

Αυτό που με ανησυχεί είναι η σιωπή των τοπικών βουλευτών.Καμία κίνηση.Η απόλυτη σιωπή-συνενοχή.
Πρέπει εδώ και τώρα να πάρουν άπαντες θέση.Πρέπει άπαντες μέσα από τον θεσμικό τους ρόλο να πιέσουν για την ανάκληση αυτής της άδειας.
Αλλιώς φοβάμαι ότι θα θεωρηθούν από την τοπική κοινωνία σιωπηλοί μπούσουλες στην υποβάθμιση της ζωής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου