Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011


Για την επιλογή συμπαραστάτη στην 2η συνεδρίαση

Σε εξέλιξη αυτή την εβδομάδα είναι η επιλογή από το δημοτικό συμβούλιο, του συμπαραστάτη του δημότη. Διάφοροι παράγοντες, γραμματείς και φαρισαίοι σε υπουργεία και διάφορα πόστα ζητούν αντάλλαγμα για τα «δωράκια» τους, βουλευτές και διαμορφωτές της κοινής γνώμης δίνουν μάχες παρασκηνίων «για το καλό του δημότη» της Ναυπακτίας.
Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ επέλεξε να κινηθεί με διαφορετικό τρόπο.
Έγκαιρα και δημόσια, αρκετές μέρες πριν την ψηφοφορία, είχαμε δηλώσει:
«…θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο, δημόσια και χωρίς μυστικές συμφωνίες, να συμβάλλουμε στην διαμόρφωση συνθετικής πρότασης…».
Επισημαίναμε δε την μέγιστη ευθύνη της πλειοψηφίας:
«… η πλειοψηφία έχει την μεγαλύτερη ευθύνη για την επιλογή του, αφού όλοι καταλαβαίνουμε ότι μόνο με τις ψήφους συμβούλων της μπορεί να φτάσουμε στον αριθμό των 18 ψήφων που απαιτούνται και στις δύο ψηφοφορίες. Και βέβαια όλα αυτά πρέπει να γίνουν ανοικτά και καθαρά, μπροστά στην κοινωνία, μακριά από προεκλογικές συμφωνίες, ώστε ο συμπαραστάτης του δημότη να επιτελέσει το έργο του χωρίς βαρίδια και υπόγειες διαδρομές.»
Στην ίδια την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και λίγο πριν την ψηφοφορία ο δημοτικός σύμβουλος της ΚΙΝΗΣΗΣ δήλωσε:
«…Όλοι κόπτονται για την ανεξαρτησία του συμπαραστάτη και την ελευθερία επιλογής των δημοτικών συμβούλων, αλλά πολλά θα γίνουν φανερά με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας…».
Και έτσι έγινε.
Μετά το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας ξεκαθαρίζουν τα πράγματα. Η υποψηφιότητα του Κ. Αγγελόπουλου έμεινε μετεξεταστέα και δυστυχώς υποβιβάστηκε σε καθαρά παραταξιακή. Το θέατρο του παραλόγου που έπαιξε η δημοτική πλειοψηφία με πρωταγωνιστή τον κ. Μπουλέ (δήθεν δεν υπάρχει γραμμή αλλά 16 ψήφοι οδηγούνται συντεταγμένα στον εκλεκτό της), όχι μόνο δεν έκρυψε τα προβλήματα που υπήρχαν στο εσωτερικό της, αλλά ταυτόχρονα ανέδειξε και το παρασκήνιο της επιλογής και το ρόλο των υπόγειων μηχανισμών.
Η απόσυρση της υποψηφιότητας του Γ. Νταουσάνη την τελευταία στιγμή, αφού κατάλαβε ότι άλλος είναι ο εκλεκτός του μηχανισμού που στο παρελθόν τον ανέδειξε δήμαρχο, λέει πολλά για όσους θέλουν να τα καταλάβουν.
Από την άλλη μεριά φάνηκε ότι πολλές άλλες υποψηφιότητες δεν είναι τουλάχιστον παραταξιακές αφού καμιά παράταξη της αντιπολίτευσης δεν υποστήριξε συντεταγμένα κάποιον υποψήφιο.
Και από εδώ ξεκινά και η λύση του προβλήματος. Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ προτείνει σε όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να συγκλίνουν σε μια ομάδα υποψηφίων, από αυτούς που πήραν έστω και μία ψήφο στο δημοτικό συμβούλιο και έχουν την δυνατότητα να είναι αποτελεσματικοί στην άσκηση των καθηκόντων τους. Υπάρχουν τέτοιοι υποψήφιοι και οφείλουμε να τους αναδείξουμε, προτείνοντάς τους ταυτόχρονα στην πλειοψηφία. Από κει και πέρα η ευθύνη βαραίνει τον κ. Μπουλέ. Αν θελήσει να ξεφύγει από την στενά παραταξιακή του επιλογή, ας δεσμευθούμε (οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης) ότι όποιον από αυτή την ομάδα επιλέξει η πλειοψηφία, θα τον στηρίξουμε όλοι. Μόνο έτσι μπορούμε να πετύχουμε επιλογή συμπαραστάτη που θα έχει την δυνατότητα να λειτουργήσει ανεξάρτητα. Αλλιώς είτε θα μείνουμε χωρίς συμπαραστάτη, είτε θα αποδεχθούμε τις επιλογές μηχανισμών, για τους οποίους προέχει το μοίρασμα της πίττας της εξουσίας και όχι η συμπαράσταση στον δημότη.
Επιτέλους ας πάρουμε όλοι τις ευθύνες που μας αναλογούν, ας μιλήσουμε καθαρά και να πάψουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Και τότε θα φανεί ότι οι ναι μεν οι υπόγειοι μηχανισμοί έχουν δύναμη, αλλά πολύ μεγαλύτερη έχει η κοινωνία.

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

4 σχόλια:

 1. ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΕΙ Η ΚΙΝΗΣΗ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΣΙΤΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ;;ΠΑΕΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΑΡΤΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ο ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ.. ΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΙΤΕΡΟ ΓΙΑ ΑΥΤΗ. ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΕΠΙΠΕΔΑ. ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τι μας λες κ. Καρακώστα μας. Ωστε ο κ. Αγγελόπουλος ηταν παραταξιακός ! Γιατί , μήπως ήταν κάπου υποψήφιος για Δημ. Σύμβουλος και δεν το ξέρουμε ? Ή μήπως σύχναζε στο γραφείο του Μπουλέ ? Η παράταξη Μπουλέ δεν στήριξε κάποιον απο αυτούς που ήταν και υποψήφιοι Δημ. Σύμβουλοι. Αντίθετα, απο τη δική σας παράταξη υπήρξε τέτοια υποψηφιότητα. Και γιατί δηλαδή ΜΟΝΟ εσείς κατέχετε την....απόλυτη αλήθεια ? Είναι κακό το να καβαλάς καλάμι.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Είναι κακό να δεχόμαστε να μας δουλεύουν. Απορώ πως καταπίνετε την συμπεριφορά του Μπουλέ. Λέει ότι δεν υπερασπίζει συγκεκριμένο υποψήφιο και 16 στρατιωτάκια ψηφίζουν τον εκλεκτό των μηχανισμών. Ας υπερασπίζετε τον Μπουλέ είναι κακό να κλείνετε τα μάτια και να ανεχόσαστε την υποκρισία. Όταν ο Καρακώστας ψηφίζει τις προτάσεις σας είναι καλός, όταν διαφωνεί τότε καβαλάει το καλάμι. Πάντως υπάρχει και κόσμος που δεν υποστηρίζει κανέναν, θέλει απλά στα δημοτικά συμβούλια να ακούγεται η αλήθεια. Και αυτά που λέει ο Καρακώστας στην ανακοίνωση ΕΙΝΑΙ η αλήθεια. Αν κάποιους τους ενοχλεί δεν πειράζει. Η αλήθεια πάντα ήταν ενοχλητική.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πάντως λίγο σεβασμό στα 16 στρατιωτάκια που έχουν εκλεγεί από το λαό της Ναυπακτίας δεν βλάπτει. όσο αφορά τις αλήθειες του καρακώστα τις ενστερνίζεται ένα ποσοστό πολύ κάτω του 10% του λαού της Ναυπακτίας με συνεχείς τάσεις μείωσης......

  ΑπάντησηΔιαγραφή