Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Σκληρό μπραντεφέρ Μπουλέ - Παπαθανάση...

Σε υψηλούς τόνους το δημοτικό συμβούλιο.
Έντονη αντιπαράθεση για τα κλειδιά και τη γραμματέα.


Έκπληξη με την τοποθέτηση Σταυρόπουλου στη ΔΕΥΑΝ.


Λίγο πολύ περιμέναμε ότι το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο θα κινηθεί σε υψηλούς τόνους,λόγω των θεμάτων που υπήρχαν στην ημερήσια διάταξη και αφορούσε στην παραίτηση του Θ,Παπαθανάση από τη θέση του προέδρου του συνδέσμου διαχείρισης στερεών αποβλήτων.
Η μυρωδιά όμως προήλθε από τα λόγια του δημάρχου Γ,Μπουλέ ο οποίος κατήγγειλε πρακτικές υπαλλήλων που δεν συνάδουν με τον υπαλληλικό κώδικα και δεοντολογία αλλά ούτε και με τις υποχρεώσεις που πηγάζουν απ' αυτόνΓια να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά ο Γ.Μπουλές στην αρχή της συνεδρίαση αναφέρθηκε στο πολύ θετικό γεγονός της διάθεσης του ποσού των 970.000 ευρώ από το υπουργείο κλιματικής αλλαγής για την απαλλοτρίωση συνολικών κοινοχρήστων χώρων 2.762.45 τ.μ με σκοπό τη δημιουργία χώρων πράσινου στη Ναυπακτία.Γεγονός θετικό που δείχνει και τη διάθεση του δημάρχου να αποσπάσει απ' οπουδήποτε ότι χρήματα μπορεί για το καλό της πόλης.

Αμέσως μετά ξεκίνησε το γαϊτανάκι των αποκαλύψεων από πλευράς δημάρχου,όσον αφορά το θέμα της ιστοσελίδας του δήμου που τόσος θόρυβος δημιουργήθηκε.Ο Γ.Μπουλές ανέφερε ότι το πρόβλημα στην άμεση ανανέωση της ήταν η έλλειψη κωδικών ώστε να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στη σελίδα του δήμου.Γιαυτό το λόγο ζητήθηκε και πήρε τη βοήθεια και την τεχνογνωσία του τοπικού τμήματος του ΤΕΙ.
Μάλιστα για τη συνεργασία του αυτή ο δήμαρχος ανέφερε ότι θα υπάρξει σύνδεση μεταξύ του δήμου με το ΤΕΙ στη συνεργασία τους,κάτι που προτίθεται άμεσα να φέρει και στο δημοτικό συμβούλιο.

Η πρώτη ευθεία βολή προς τον Θ.Παπαθανάση προήλθε από τον Γ.Μπουλέ όταν ο δεύτερος χαρακτήρισε ανεπίτρεπτο και παράνομο να διακρατεί κλειδιά από χώρο εντός του δημαρχείου,χώρο που ο κ. Παπαθανάσης χρησιμοποιεί για τις ανάγκες της δημοτικής του ομάδας.Ο κ. Μπουλές πρότεινε μάλιστα σ' αυτό το σημείο να διαμορφώσει ειδικά το χώρο της αίθουσας του συμβουλίου ώστε να μπορούν όλες οι δημοτικές ομάδες να τον χρησιμοποιούν κατ' ιδίαν.
Αναφέρθηκε μάλιστα και σε επιστολή των Παπαθανάση-Κοτσανά ώστε να τους παραχωρηθεί με δική τους επιλογή και γραμματειακή υποστήριξη και συγκεκριμένα της προϊσταμένης των προμηθειών.
-Δεν αφήνουν ούτε αυτό σε μας να αποφασίσουμε ποιόν υπάλληλο θα τους παραχωρήσουμε ήταν το σχόλιο του δημάρχου.
Οι τόνοι σταδιακά ανέβαιναν όταν ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που συναντά στο έργο του στο δήμο,χαρακτηρίζοντας δύο λογιών τις δυσκολίες:
Τις αντικειμενικές και αυτές που προκαλούνται από κάποιους ώστε να μην πετύχει το έργο της δημοτικής αρχής.
-Μερικοί υπάλληλοι ανέφερε ο δήμαρχος έχουν βάλει στοίχημα να μην ανέβουν επάνω στα αυτοκίνητά τους προκειμένου να δουλέψουν.Τα βέλη στράφηκαν προς τον πρώην οδηγό του δημάρχου (ήταν παρών στη συνεδρίαση και απαίτησε να ανταπαντήσει,παραπέμποντας τον ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου στον προϊστάμενο προσωπικού για εξηγήσεις.) ο οποίος όταν κλήθηκε να εκτελέσει δρομολόγιο στην Αποδοτία για τη μεταφορά αλατιού ανέφερε ότι δεν γνώριζε κατά που έπεφτε η Αποδοτία.Μυστήρια πράγματα.
Ο Θ. Κοτρωνιάς παρενέβη σ' αυτό το σημείο και μίλησε για κατασπατάληση του χρόνου από μεριάς του δημάρχου και ο Θ.Παπαθανάσης κάλεσε τον δήμαρχο να αφήσει το αυστηρό ύφος που είχε προς αυτούς λέγοντας ότι δεν απευθύνεται σε ''μαθητούδια'' αλλά σε δημοτικούς συμβούλους.Σ' αυτό το σημείο υπήρξε και έντονη δυσαρέσκεια του κόσμου προς τον κ.Παπαθανάση.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κάλεσε τον δήμαρχο σ' αυτό το σημείο να εξηγήσει με ποιο τρόπο προτίθεται να διαχειριστεί την ιστοσελίδα του δήμου.Για το θέμα του γραφείου τα κλειδιά του οποίου παρακρατούσε ανάφερε ότι ο δήμαρχος δεν αντιλαμβάνεται την έννοια της δημοκρατίας που ζήτησα ένα χώρα και μια γραμματέα είπε χαρακτηριστικά.
Ο Ανδ.Κοτσανάς βλέποντας το πως εξελίσσεται το συμβούλιο μέχρι εκείνη τη στιγμή παίρνοντας το λόγο είπε ότι δεν τιμά κανέναν μας σήμερα αυτή η συνεδρίαση που εξελίσσεται σε μια αντιπαράθεση δημάρχου - Παπαθανάση.Για το κλειδωμένο γραφείο απεθυνόμενος στο δήμαρχο είπε ότι ''δεν σας τιμά που δεν μας δίνετε γραμματειακή υποστήριξη'',έθεσε το θέμα των οικονομικών του δήμου αλλά και το ρυθμιστικό της Πάτρας.
Ο Θ.Παπαθανάσης για το θέμα της απόδοσης των υπαλλήλων είπε χαρακτηριστικά:Καθημερινά παρατηρούνται προβλήματα με τους υπαλλήλους του δήμου.Μήπως δεν είναι τυχαίο ?Υπεραμύνθηκε των δικών του ημερών όταν όλα λειτουργούσαν ομαλά στο δήμο (αντίδραση κοινού) ενώ για τη διαμάχη του δημάρχου με τον συγκεκριμένο υπάλληλο ανάφερε και το ποσό των 650ευρώ που κόπηκε από την τροχαία σαν παράβαση σε αυτοκίνητο του δήμου.Νωρίτερα ο δήμαρχος είχε καταγγείλει ότι ο οδηγός προκειμένου να μην εργαστεί και να μην εκτελέσει την αποστολή του στην Αποδοτία είχε αναφέρει στην τροχαία ελλείψεις που είχε το αυτοκίνητο παρακινώντας τους να βεβαιώσει κλήση στο αυτοκίνητο του δήμου.
Σ' αυτό ακριβώς το σημείο που για δεύτερη φορά και ακόμη εντονότερα διαμαρτυρήθηκε ο συγκεκριμένος υπάλληλος (πρώην οδηγός του δημάρχου) προκειμένου να έχει το λόγο να απαντήσει,λόγος όμως που δεν του δόθηκε ποτέ  και πάλι από τον κ. Πατούχα παραπέμποντας τον για μια ακόμη φορά να διαμαρτυρηθεί υπηρεσιακά στον αρμόδιο διευθυντή προσωπικού.Μετά απ' αυτό ο υπάλληλος αποχώρησε φανερά εκνευρισμένος ενώ το θυμό του πλήρωσε κατά κάποιο τρόπο η πόρτα που έκλεισε πίσω του.
Ο Θ.Παπαθανάσης κάλεσε το δήμαρχο να τοποθετηθεί για το αν υπάρχουν υπάλληλοι που ''σαμποτάρουν το δήμο''.

Με τα λίγα και τα πολλά καταναλώθηκε 1.5 ώρα ως τη στιγμή που ο πρόεδρος ανέγνωσε το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης και αφορούσε στο ορισμό δ.σ στη ΔΕΥΑΝ.
Και' δω ήλθε η έκπληξη του Γ.Μπουλέ για τη θέση του προέδρου που αρκετοί (και εμείς) περιμέναμε τον ίδιο να την αναλάβει.Ο δήμαρχος όμως είχε άλλη γνώμη και σαν απρόβλεπτος που είναι (θα πρέπει να το συνηθίσουμε) όρισε τον αντιδήμαρχο Κ.Σταυρόπουλο .Αναπληρωτή τον κ.Σικώλα,μέλη τους κ.Τσέλιο,Καρκατσούλη,αναπληρωματικά μέλη τους κ.Πατούχα και Αγγελοπούλου, για τη θέση του δημότη τον μηχανικό Γ.Χειμαριόεκπ/πο του εργατικού κέντρου,ενώ μετά από φανερή ονομαστική ψηφοφορία  ανάμεσα σε Κονίδα και Καρακώστα ως εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης τελικά ο κ.Καρακώστας εξελέγη κατά πλειοψηφία.
Αμέσως μετά ο δήμαρχος διαβάζοντας την επιστολή παραίτησης προς το δ.σ του συνδέσμου διαχείρισης στερεών αποβλήτων του κ.Παπαθανάση με πρότασή του όρισε τον κ.Σαλαμούρα σαν πρόεδρο και μέλη του κ.Δούρο,Βίτσα,Παναγιωτόπουλο,Καρκατσούλη,Σικώλα,Πατούχα,Καλαβρουζιώτη,Εγγλέζο,Καραλή,Αγγελοπούλου από την αντιπολίτευση ορίστικαν οι κ.Κούκουνας,Τσουκαλάς,Καρακώστας,ενώ ο κ.Κοτσανάς δεν είχε πρόταση.Τα υπόλοιπα 4 μέλη του 18 μελούς συμβουλίου θα προέλθουν από το δήμο Δωρίδας.
Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τον ορισμό της δημοτικής επιτροπής παιδείας,πρόεδρος της οποίας ανάλαβε η αντιδήμαρχος Μ.Ζιαμπάρα.
Τελευταίο θέμα ήταν η εισήγηση του επικεφαλής της Κίνησης πολιτών Κ.Καρακώστα σχετικά με την τιμολογιακή πολιτική της γέφυρας .Ολόκληρη την εισήγηση του μπορείτε να την διαβάσετε στην αμέσως προηγούμενη ανάρτησή μας.
Πάντως αποφασίστηκε να ορισθεί επιτροπή με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και το δήμαρχο η οποία θα συναντηθεί με το υπουργείο και τη Γέφυρα Α.Ε για να συζητήσουν την τιμολογιακή πολιτική αλλά και άλλα θέματα που αφορούν τις διελεύσεις των κατοίκων,ενώ τα αποτελέσματα απ' αυτές τις συναντήσεις θα παρουσιαστούν σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

12 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΜΙΛΑΤΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τη γραμματειακή υποστήριξη που ζητά η αντιπολήτευση.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Παπαθ ζήτησε συγκεκριμένη γραμματέα: την προϊσταμένη Προμηθειών του Δήμου, την Αλεξάνδρα Σμπούκη. Είναι η υπάλληλος που εκτελούσε τα χρέη της ιδιαιτέρας γραμματέως του κατά την προηγούμενη τετραετία.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΠΙ ΘΗΤΕΙΑΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΗΘΕΛΕ ΠΗΓΑΙΝΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΗΘΕΛΕ. ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ. ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΤΟΥΣ!!!! ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ!!! ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΥΠΑΛΗΛΟΙ ΗΤΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΟΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ!!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΚΟΜΗ Ο ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ!! ΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟΣΟ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά, σε πόσες επιτροπές θα αναλάβει ακόμα πρόεδρος ο κ. Σταυρόπουλος; Το καταλάβαμε πως τον χρησιμοποιείτε ως αχυράνθρωπο. Δεν χρειάζεται να το φωνάζετε κιόλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΑΝ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΕΙΣ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ!!! ΑΠΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΞΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΟΣ ΜΙΣΘΟΥ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΜΙΣΘΗ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΑΛΛΑ ΟΝΤΩΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΘΕΣΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ Ο Κ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΕΥΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΙΣΘΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. H ikanotita tou tha phanei stin kali kai apotelesmatiki askisi ton kathikodon tou. Gia na doume ti tha kataferei kai an tha to kataferei.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ενα μηνα εχει θητεια η νεα δημοτικη αρχη και δειχνει οτι κινειτε σε σωστο δρομο. ειναι πολυ νωρις για συμπερασματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ ΕΜΕΙΝΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΠΟΥΛΕΣ ΟΤΑΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΛΗΝΗΣ. ΤΩΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΩΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΚΑΙ ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!! ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε 9:54 δεν κερδίζει κανένα μισθό η ΔΕΥΑΝ από την τοποθέτηση προέδρου με έμμισθη θέση, απλά το μισθό του προέδρου στην προκειμένη περίπτωση τον παίρνει ο Αντιπρόεδρος, άρα άνθραξ ο θυσαυρός. Όσο για το Σταυρόπουλο, αφού διετέλεσε για μεγάλο χρονικό διάστημα εκφραστής της παραπαιδείας ως στέλεχος μεγάλου φροντηστηρίου στην πόλη μας, στη συνέχεια πήγε στο σίγουρο λιμάνι του δημοσίου και τώρα ρουφα ότι μπορεί από την πολιτική του θέση. Ο καιρός θα δείξει. Σε κάθε περίπτωση πάντως ο Δήμαρχος ξόφλησε τα οφειλόμενα στον από χρόνια συνεργάτη του Γιάννη χειμαριό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το μπάχαλο στο δήμο έχει ξεκινήσει τουλάχιστον εδώ και 12 χρόνια. Κονίδας, Νταουσάνης, και στο τέλος ο Παπαθανάσης αποδείχτηκαν πολύ μικροί για το αξίωμα του δημάρχου.Ειδικά ο τελευταίος ήταν τελείως άσχετος και ως ένα σημείο επικίνδυνος. 'Ας ελπίσουμε ο Μουλές να αποδειχτεί κάτι το διαφορετικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΣΟ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ. ΕΝΑΣ ΘΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΕΤΕΛΕΣΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΚΔΗΛΩΝΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΜΕΣΩ ΧΡΙΣΜΑΤΩΝ. ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή