Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Ο Κ.Καρακώστας στη West...

Στην west, μηνιαία freepress εφημερίδα της Δυτικής Ελλάδας, (το πρώτο φύλλο της κυκλοφορεί από την 1η Φεβρουαρίου) δημοσιεύεται η απάντηση του Κ. Καρακώστα δημοτικού συμβούλου της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, στο ερώτημα:

"11 λόγοι που ασχολούμαι με την Aυτοδιοίκηση:




Γιατί πολλά από αυτά που μας πονάνε μπορούν να βρουν τη γιατρειά τους μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση.
Γιατί τα βράδια στις κουβέντες, στις παρέες μας λέμε γι αυτά που μας ενοχλούν και γι αυτά που πρέπει να γίνουν. Αυτό είναι το ξεκίνημα για να μιλήσεις πιο οργανωμένα, πιο πολιτικά για τον τόπο και την καθημερινότητά σου.
Γιατί η συλλογικότητα της Κίνησης Πολιτών Ναυπακτίας μπόρεσε να εκφράσει την δημιουργικότητα ανθρώπων με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες και δείχνει ότι μπορεί να συνθέτει χωρίς να χάνεται η ουσία.
Γιατί στην Κίνηση Πολιτών συνυπάρχω με ανθρώπους που έχουν 35 και 40 χρόνια παρουσίας στα κοινά μας πράγματα αλλά και με νέα παιδιά που «γυαλίζει» το μάτι τους και ζητάνε αλλαγές ουσίας. Βλέπω να «σμίγουν παλιές κι αναμμένες τροχιές με το ροκ του μέλλοντός μας».
Γιατί όταν η πολιτική γίνεται από τους πολλούς, με φορά από κάτω προς τα πάνω, μοιάζει με το χειροποίητο γλυκό του κουταλιού της γιαγιάς μου σε αντίθεση με το βιομηχανοποιημένο μπακλαβαδάκι των supermarket της πολιτικής.
Γιατί στα τοπικά μας πράγματα φαίνεται ότι η ανατροπή της μιζέριας είναι δυνατή.
Γιατί πιο εύκολα ξεκλειδώνει η καρδιά και το μυαλό του διπλανού σου όταν συζητάς μαζί του για κάτι που μας αφορά άμεσα και συγκεκριμένα.
Γιατί η δημοκρατία (και όχι η ανά τετραετία απ΄ ευθείας ανάθεση στους εργολάβους της πολιτικής) είναι πολύ κοντά στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Γιατί η οικολογία και η άλλη διαχείριση του φυσικού πλούτου έχει να κάνει και με το μπαζωμένο ρέμα του χωριού μου.
Γιατί στην τοπική αυτοδιοίκηση είδα δεξιούς να σκέφτονται αριστερά, είδα αριστερούς να πράττουν δεξιά και όταν η τράπουλα είναι καλά ανακατεμένη, οι ελπίδες είναι περισσότερες.
Γιατί από παλιά μου δημιουργούσε εκνευρισμό και αποστροφή η φράση « …άστα αδερφέ, δεν γίνεται τίποτα, όλοι είναι πουλημένοι. Εσύ να κοιτάς μόνο την πάρτη σου…».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου