Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Απ. Κατσιφάρας: Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ναυπάκτου για τα έργα της περιοχής


Απ. Κατσιφάρας: Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ναυπάκτου για τα έργα της περιοχής
Συνάντηση μιας ώρας είχαν σήμερα το πρωί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Μπουλές με θέμα συζήτησης έργα της περιοχής που έχουν την ετοιμότητα να δρομολογηθούν και να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ ή άλλα προγράμματα.

Εν πρώτοις, συζητήθηκε η ανάγκη ολοκλήρωσης του εξαιρετικά σημαντικού για την Ναύπακτο έργου της αποχέτευσης το οποίο σήμερα βρίσκεται στην φάση της απένταξης. Όπως υπογραμμίστηκε, απαιτείται να αντιμετωπισθούν άμεσα τεχνικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το έργο το τελευταίο διάστημα και, επιπροσθέτως, να ενταχθεί ως συμπληρωματικό έργο στο ΕΣΠΑ.
Για τον λόγο αυτό την επόμενη εβδομάδα, ο Περιφερειάρχης θα αναλάβει πρωτοβουλία για την σύγκληση ειδικής σύσκεψης στην οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσος Αποστολόπουλος, οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, η Διαχειριστική Αρχή και ο Δήμαρχος Ναυπακτίας ώστε να εξεταστούν όλες οι παράμετροι του έργου και οι δυνατότητες χειρισμών.
Στη συνάντηση, επίσης, τέθηκε το ζήτημα των διοδίων της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου και των επιπτώσεων που επιφέρουν στην τοπική κοινωνία οι πρόσφατες αυξήσεις. Όπως τονίστηκε, οι αυξήσεις επιβαρύνουν τους χρήστες σε μια περίοδο, μάλιστα, οικονομικής πίεσης.
Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας έθεσε, ακόμη, το θέμα της χωροθέτησης και λειτουργίας ΧΥΤΑ αδρανών υλικών στην περιοχή και την χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ. Καθώς επίσης και την χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Περιβάλλοντος του ΕΣΠΑ της κατασκευής ΧΥΤΥ δίπλα από τον ΧΥΤΑ Ναυπάκτου.
Τέλος, συζητήθηκε και η κατασκευή διαδημοτικού δρόμου που θα συνδέει τους πρώην Δήμους Πυλλήνης, Αποδοτίας και Πλατάνου. Έργο, που όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, θα δώσει αναπτυξιακή πνοή στην ορεινή Ναυπακτία.

1 σχόλιο:

  1. ΚΥΡΙΕ ΜΠΟΥΛΕ ΒΕΛΤΙΩΣΤΕ ΤΟΥ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΤΗΣ ΑΝΩ ΧΩΡΑΣ !!! ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ........ ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΝΩ ΧΩΡΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝΕ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΤΗΣ ΛΟΜΠΟΤΙΝΑΣ .............

    ΑπάντησηΔιαγραφή