Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Στην αντεπίθεση η΄'Κίνηση πολιτών''


...απάντηση στον Δ.Ζησιμόπουλο.


ανεβαίνουν οι τόνοι


Κίνηση Πολιτών για την ανακοίνωση της Α.Δ.Κ.Ν.


Μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση που η δημοτική παράταξη Α.Δ.Κ.Ν., η οποία πήρε εντολή από τον ναυπακτιακό λαό να αναλάβει την διοίκηση του Δήμου Ναυπακτίας, παρουσιάζει σημάδια εκνευρισμού σε κάθε αντίθετη άποψη – πρόταση της Κίνησης Πολιτών Ναυπακτίας.
Ωστόσο δεν γίνεται να αφήσουμε ασχολίαστα τα όσα αναφέρει:

1. Για τον συμπαραστάτη του δημότη: Είναι πασιφανές ότι η δημοτική αρχή δεν ήθελε συμπαραστάτη, και η ψήφος κατά συνείδηση με 16/16 την πρώτη Κυριακή αποτελεί ανέκδοτο. Ωστόσο παρά την λάθος τακτική της 1ης ψηφοφορίας υπήρξε και 2η, την οποία και αυτή η Α.Δ.Κ.Ν. την σπατάλησε, μη θέλοντας να βάλλει «μπελάδες» στα πόδια της.
2. Για την στήριξη από το επίσημο ΠΑΣΟΚ. Είναι αστείο να συζητάμε ακόμη για προφανή θέματα. Θυμίζουμε: Την συνεργασία με τον χρισμένο Νταουσάνη και την παράταξή του, καθώς και τις δηλώσεις βουλευτών και πολιτευτών του Νομού μας. Γιατί άραγε σας ενοχλεί όταν αναφερόμαστε  στους υποστηρικτές σας;..
3. Για την ΑΝ.ΝΑ. Είναι προφανές ότι η ΑΝ.ΝΑ με το υπάρχον χρέος δεν μπορούσε να συνεχίσει να υπάρχει αυτόνομα. Εμείς είμαστε υπέρ της συγχώνευσης και όχι της κατάργησης της εταιρείας, για λόγους κοινωνικούς (αποπληρωμή επαγγελματιών). Επίσης προτείναμε συγκεκριμένους τρόπους ανεύρεσης εσόδων για την εταιρεία. Η δικιά σας απάντηση απόλυτη και χωρίς διάθεση διαβούλευσης: ΟΧΙ.
Να σας θυμίσουμε ότι για το συγκεκριμένο θέμα είχατε και ενδοπαραταξιακές απώλειες…
4. Για την ιστοσελίδα του Δήμου. Είμαστε υπέρ του μνημονίου και της συνεργασίας με το ΤΕΙ. Ωστόσο το θέμα της ενημέρωσης των πολιτών δεν απαιτεί εξειδικευμένες τεχνολογικές γνώσεις. Θα μπορούσε ο Δήμος, μέχρι να σχεδιαστεί η νέα ιστοσελίδα, να έχει ένα blogόπου θα ενημερώνει τους δημότες άμεσα και έγκυρα, καθώς επίσης καλό θα ήταν να χρησιμοποιεί και το email. Εμείς ως δημοτική παράταξη με σοβαρή παρουσία στο διαδίκτυο δεν έχουμε λάβει ούτε ένα mail από τον Δήμο, και η ενημέρωση που έχουμε είναι είτε από σκαναρισμένα έγγραφα, είτε από άλλα ηλεκτρονικά ειδησεογραφικά μέσα, είτε από το siteτου Δήμου που επανειλημμένα παρουσιάζει καθυστέρηση στην ενημέρωση. Αν για εσάς αυτό είναι δευτερεύον ή φταίει γι΄αυτό το ΤΕΙ, το αφήνουμε ασχολίαστο…
5. Για το θέμα Μητρόπολη – Μονή. Θεσμικά ο Δήμος θα πρέπει να συνεργάζεται με τους επίσημους εκπροσώπους και φορείς. Μόνο που ο κ. Καρακώστας άλλο ανέφερε στην συνέντευξή του. Θυμίζουμε: «…για μένα ως δημοτικό σύμβουλο το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι η θρησκευτική διαμάχη, αλλά η στάση των δημοτικών μας αρχόντων κατά καιρούς. Επέλεξαν να προβάλλουν τις σχέσεις τους είτε με τον Μητροπολίτη, είτε με την Μονή της Μεταμόρφωσης, για ψηφοθηρικούς λόγους. Αυτό είναι απαράδεκτο. Γι αυτό και παραπάνω σας έλεγα ότι το σημαντικότερο πρόβλημα του Δήμου Ναυπακτίας είναι η αξιοπιστία των διοικούντων και η νοοτροπία τους…»
Άστοχος ο σχολιασμός σας.
6. Για το κόστος των αιρετών και συμβούλων του δημάρχου. Είναι αστείο από τη μία να μιλάτε για οικονομικό νοικοκύρεμα – για παράδειγμα η μη πληρωμή του μικρού αντιτίμου για τα συμβούλια της ΔΕΥΑΝ – και από την άλλη να έχετε τοποθετήσει σε αυτό έμμισθα άτομα από άλλες θέσεις (αντιδημάρχους, ειδικούς συμβούλους). Θεωρούμε ότι η οικονομική συγκυρία και τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου απαιτούν πιο χρηστή διοικητική διαχείριση.
7. Για την πρόταση της Κίνησης όταν τουλάχιστον 25 κάτοικοι συνυπογράφουν αίτηση για συγκεκριμένο θέμα, αυτό να συζητιέται υποχρεωτικά στο συμβούλιο.
Να θυμίσουμε στην Α.Δ.Κ.Ν. ότι σύμφωνα με το άρθρο 215, παρ.3 (σελ.71) του κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων που ισχύει ακόμη κάτι τέτοιο προβλέπεται.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκπροσώπου τύπου της Α.Δ.Κ.Ν. «…τι Δημοτικό Συμβούλιο θέλουμε; Μια λέσχη θεωρητικών αναζητήσεων, έναν χώρο ατέρμονων συζητήσεων κάποιων αργόσχολων; Για φανταστείτε τέσσερες ομάδες πολιτών (δεν είναι δύσκολο να βρεθούν 100 δημότες) να θέτουν σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο τα πιο απίθανα θέματα.»
Κάθε επιπλέον δικό μας σχόλιο είναι περιττό!..
Κλείνοντας θέλουμε να τονίσουμε την απορία μας για τον εκνευρισμό και την αλαζονεία της νέας δημοτικής αρχής.
Εμείς ως Κίνηση Πολιτών θα συνεχίσουμε να κάνουμε με συνέπεια το έργο στο οποίο μας έθεσε ο ναυπακτιακός λαός. Θα επικροτούμε κάθε σωστή κίνηση της νέας δημοτική αρχής (όπως ήδη έχουμε κάνει κατ’ επανάληψη), αλλά θα αναδεικνύουμε και ό,τι στραβό γίνεται, προτείνοντας την δική μας πολιτική άποψη.
Αν αυτό ενοχλεί κάποιους, λυπούμαστε, αλλά θα μας βρίσκουν μπροστά τους.

Ντίνος Γκέκας
Υπεύθυνος ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

1 σχόλιο:

  1. Είναι προφανής η εναγώνια προσπάθεια του Καρακώστα να βρίσκεται σε αντιπολιτευτική εγρήγορση. Αυτό τον σπρώχνει πολλές φορές σε στείρα αντιπολίτευση (να θυμηθούμε το προεκλογικό του "με κόλπο ή με κόπο": που αποδείχθηκε το κόλπο; τι πήρε μετεκλογικά ο Νταουσάνης;) και ενίοτε σε λαϊκισμούς. Από την άποψη αυτή έχει δίκιο ο Ζησιμόπουλος. Ωστόσο όμως η απάντηση του εκπροσώπου τύπου μιας κυβερνώσας παράταξης πρέπει να διακρίνεται για τα πολιτικά χαρακτηριστικά της και μόνο και να μη θυμίζει αντιπαράθεση συνδικαλιστικών παρατάξεων άλλων εποχών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή