Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Τους ωφέλησε όλους....

...η Κίνηση πολιτών πανηγυρίζει.


Λαμβάνοντας την απόφαση χθες ο δήμος Ναυπακτίας να επιμηκύνει το κλείσιμο των παραλιών από τις 30 Απριλίου ως τις 30 Σεπτεμβρίου ουσιαστικά προσπαθεί να προσεγγίσει και τις δυο πλευρές.Δηλαδή τις θέσεις της Κίνησης πολιτών Ναυπακτίας που επιθυμούσε (...και δικαίως πανηγυρίζει ) διακαώς την επιμήκυνση και κατ' επέκταση το οριστικό κλείσιμο των παραλιών,αλλά να μην
χαλάσει και το χατήρι στους επαγγελματίες που δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση μέρες του Πάσχα να είναι κλειστές,λόγω κίνησης.
Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ο καθένας μπορεί να αναλύσει την τακτική Μπουλέ.
 Προσπαθεί να πλαγιοκοπήσει την Κίνηση πολιτών με απώτερο στόχο την αποδυνάμωσή της υλοποιώντας πάγιες θέσεις της οι οποίες γι αυτή είναι ''σημαία''(π.χ. Ξενία,παραλίες),αφαιρώντας της έτσι διαπραγματευτικά χαρτιά,καθιστώντας τον κυρίαρχο στο πολιτικό παιγνίδι,χωρίς όμως να αφήνει και παραπονεμένους μεγάλη μερίδα των πολιτών (επαγγελματίες) που δεν επιθυμούσαν το κλείσιμο τουλάχιστον  πριν το Πάσχα αφού κάτι τέτοιο σύμφωνα με τις δικές τους εκτιμήσεις θα είχε ολέθρια αποτελέσματα στους τζίρους των καταστημάτων τους.
Η τακτική του καθηγητή φαίνεται ότι πιάνει,αφού και την φωνή της Κίνησης πολιτών κρατά σε χαμηλούς τόνους,και δεν γίνεται ιδιαίτερα αντιπαθής στην τάξη των επαγγελματιών.

5 σχόλια:

  1. kathe xorio exei kai ton trello tou, prepei na to paroume apofasi. Megali fantasia eixe opoios to skeftike auto gia to Gimnasio, na doume pos tha pigainoume ta paidia mas sxolio. To diko mou einai mikros akoma stin proti gimnasiou kai to skeftomai apo tora ti tha prepei na kano.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. prepei na psaksoume na broume to proeklogiko programma to Karakosta epeigontos, gia na doume ti tha kanei tin epomeni trietia o Boules. oxi alles ekplikseis sas parakaloume diladi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. etsi kai allios gia ta panigiria einai...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. episis mas kaloune (kinisi politon),
    roufianoi olou tou kosmou enothite-enothoume...!!!

    http://www.youtube.com/watch?v=hTFEIn2tPbI
    ...etsi afou skeftikane brikan to poio sosto, ton gato na tsakosoune san moutro anarxiko, bgike loipon sergiani to xafiedotsourmo, autoi pou apoteloune ton ethniko kormo...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΘΕ ΠΕΡΣΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΕΙΧΑΜΕ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΟ ΗΔΗ ΚΟΥΡΕΛΙΑΣΜΕΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΑΡΑΛΙΩΝ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠΟΨΗ Η ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ "ΘΕΛΕΙ" ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ "ΛΑΪΚΗ", ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥΣ. ΠΟΣΟ ΛΑΙΚΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΦΙΛΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ? ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΙΞΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΜΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΨΥΧΟΡΡΑΓΟΥΝ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ?
    Ή ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΘΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ? ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΩ ΓΙΝΕΙ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΚΛΕΙΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΕΠΕΙΓΟΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΛΟΓΩ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΘΕΤΟΥΣ... ΚΑΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΗΣΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟ "ΘΡΟΙΣΜΑ ΤΩΝ ΦΥΛΛΩΝ" ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.
    ΑΣ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΑΥΤΟ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή