Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ:


  1. 1.Οι μόνιμοι κάτοικοι αδυνατούν να βρουν χώρους στάθμευσης για τα αυτοκίνητά τους.
  2. Οι επαγγελματίες δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση στις επιχειρήσεις τους.
  3. Με το κλείσιμο των δρόμων είναι αδύνατον να έχουν πρόσβαση τα οχήματα πυροσβεστικής, αστυνομίας και ασθενοφόρα.
Σύμφωνα με τους ειδικούς εάν οι πρώτες βοήθειες δεν έχουν δοθεί μέσα σε 4 λεπτά από την έναρξη εκδήλωσης ενός δυσάρεστου συμβάντος επέρχεται ο πνιγμός του λουόμενου.



  1. Κάθε φορά που κάποιος επιχειρεί να κάνει όπισθεν στους κάθετους δρόμους τρέμει η καρδιά των ιδιοκτητών των σταθμευμένων οχημάτων για τις φθορές που μπορεί να τους προκαλέσει.
  2. Ότι πολυτιμότερο έχουμε (παραλίες) το έχουμε κλειδαμπαρωμένο για τους επισκέπτες μην το δουν και μας το πάρουν και φύγουν.
  3. Περισσότερα είναι τα ατυχήματα μεταξύ ποδηλατιστών και μικρών παιδιών που παίζουν στην μέση του δρόμου γιατί οι πρώτοι έχουν το περιθώριο να αναπτύσσουν μεγαλύτερες ταχύτητες.
  4. Ενώ οι κάτοικοι της περιοχής έχουν συνηθίσει σε ένα τρόπο κίνησης στους δρόμους με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του καλοκαιρού (μέθοδος σακούλας) η μετακίνηση γίνεται εξαιρετικά επικίνδυνη.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:
  1. Δρόμος ήπιας κυκλοφορίας όλο τον χρόνο.
  2. Βιομηχανικούς μειωτές ταχύτητας (σαμαράκια) για την μείωση του μέσου όρου ταχύτητας που αναπτύσσετε στις δυο παραλίες.
  3. Διαχωρισμός με λαστιχένια κολωνάκια του ποδηλατοδρόμου από τον αυτοκινητόδρομο για την παραλία του Γριμπόβου για την αποφυγή ατυχημάτων.
(Στην παραλία Ψανής δεν υπάρχει αυτό το πρόβλημα γιατί ο ποδηλατόδρομος είναι ένα επίπεδο ψηλότερος από τον αυτοκινητόδρομο.)
  1. Αστυνόμευση των δυο παραλιών από το Λιμενικό σώμα, την Τροχαία και από την Δημοτική Αστυνομία ώστε να λειτουργούν οι παραλίες σύμφωνα με τις αρχικές τους μελέτες.
Οι πεζόδρομοι στους πεζούς, οι ποδηλατόδρομοι στους ποδηλάτες και οι αυτοκινητόδρομοι στα αυτοκίνητα.
  1. Δημιουργία χώρων άθλησης και αναψυχής στους χώρους:
α) Άλσος Γριμπόβου
β) Χώρος διεξαγωγής των παζαριών
γ) Πλαζ Ναυπάκτου
δ) Ανατολικά δίπλα από τις νεροτσουλήθρες.(στον χώρο όπου κάποτε είχαν γίνει οι αγώνες beach volley)
Για να μπορούν τα μικρά παιδιά να παίζουν με ασφάλεια.

Δημ.Ιωάννου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου