Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ


Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο χαιρετίζει τα εκατομμύρια των εργαζόμενων που πήραν μέρος στις πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, και τις δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους πανελλαδικά που πήραν μέρος στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ, μέρα τιμής και μνήμης των αγωνιστών και νεκρών της εργατικής τάξης.


Σήμερα που ζούμε χειρότερα και λεηλατείται η ζωή μας, που αυξάνεται η ανεργία, η φτώχεια και ενισχύεται η απόγνωση, τσακίζονται εργατικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα, σήμερα που γίνεται χειρότερη η ζωή των νέων, των παιδιών, των γυναικών, των συνταξιούχων, σήμερα που κατακερματίζονται κράτη και απειλούνται λαοί με νέους πολέμους και ο πλανήτης χτυπιέται ασύστολα στο βωμό του κέρδους και κινδυνεύουμε από τα ίδια τα φυσικά φαινόμενα. Σήμερα που κλείνουν σχολεία και νοσοκομεία, που καταργείται η δημόσια και δωρεάν παιδεία και υγεία. Σήμερα λοιπόν είναι επιτακτική ανάγκη οι εργαζόμενοι και ο φτωχός λαός να αντιδράσουν, να διεκδικήσουν, να αγωνιστούν, να ανατρέψουν αυτή την πολιτική.

Αυτή την συγκεκριμένη μέρα την 1η Μάη, ο «ανεξάρτητος» Δήμος Ναυπακτίας, το Εργατικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας και κάποιοι σύλλογοι και επαγγελματίες της πόλης υπό την επίβλεψη μονοπωλιακού ομίλου επέλεξαν να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους από τα πραγματικά προβλήματα, να τους στρέψουν σε γιορτές και πανηγύρια, χρησιμοποιώντας μάλιστα και μικρά παιδιά γι’ αυτό το σκοπό με αγώνα δρόμου.

Μπήκαν αρωγοί σε μια γενικότερη πολιτική αποπροσανατολισμού και φίμωσης του ταξικού κινήματος και του ΠΑΜΕ.

Το ΠΑΜΕ καταδικάζει τέτοιες ενέργειες και επιλογές και καταγγέλει τους πρωταγωνιστές της παρεμπόδισης της πορείας των εργαζομένων στο ύψος του Λιμανιού, προβοκάροντας την ειρηνική διαδήλωση. Από μέρος των διαδηλωτών δεν υπήρξε καμία παρεμπόδιση και πρόκληση, το αντίθετο μάλιστα, παρά τα όσα ψευδώς αναφέρει το Εργατικό Κέντρο στην ανακοίνωσή του.

Τους παραδίνουμε όλους αυτούς στην κρίση του λαού και της ιστορίας.

Καλούμε το λαό της Ναυπάκτου να γυρίσει τις πλάτες σε τέτοιου είδους συμπορεύσεις και τακτικές. Να οργανωθεί στα Σωματεία του για να ανατρέψει τους συσχετισμούς δύναμης των ξεπουλημένων ηγεσιών των σωματείων του Εργατικού Κέντρου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων. Καλούμε τους νέους και τις γυναίκες, του αγρότες, τους άνεργους, τους μετανάστες, τους φοιτητές να συμπορευθούν με το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ μέχρι τον τελικό στόχο της ανατροπής του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος και την οικοδόμηση της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας.

ΖΗΤΩ Η 1η ΜΑΗ, ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ
ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ

Γραμματεία Ναυπάκτου του ΠΑΜΕ

1 σχόλιο: