Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας...

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπακτίας προκειμένου να δοθούν, όπως ζητήθηκε και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου οι απαραίτητες διευκρινήσεις σχετικά με το δάνειο που έχει εγγράψει ο Δήμος στον προϋπολογισμό ώστε αυτός να είναι ισοσκελισμένος.
Διευκρινήσεις ωστόσο δε δόθηκαν παρά η κουβέντα αναλώθηκε κατά κύριο λόγο στο τι έχει γίνει μέχρι σήμερα, ενώ διατυπώθηκαν εκ νέου οι θέσεις όλων των παρατάξεων. Κατά τη διαδικασία και οι τρεις επικεφαλείς με ερωτήσεις τους θέλησαν να μάθουν από το Δήμαρχο, Γιάννη Μπουλέ, εάν πρόκειται τελικώς να πάρει το δάνειο που έχει εγγράψει στον προϋπολογισμό. Κάτι που ευθέως δεν απαντήθηκε από τον ίδιο τον κ. Μπουλέ.

Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Θανάσης Παπαθανάσης, ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή να πάρει πίσω το δάνειο, γιατί με αυτό τον τρόπο αυξάνεται το χρέος, όπως είπε χαρακτηριστικά, να προβεί στις απαραίτητες αλλαγές και στη συνέχεια να έρθει και πάλι το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο προς ψήφιση.

Συγγνώμη κάλεσε τον Δήμαρχο να πει προς τους πολίτες και το Σώμα ο επικεφαλής της «Δημοτικής Ενότητας», Ανδρέας Κοτσανάς που πρότεινε για ακόμη μία φορά να βγουν από τον προϋπολογισμό τα νέα έργα προκειμένου να είναι ισοσκελισμένος, ενώ δήλωσε πως ετοιμάζεται και για νέα προσφυγή.

Για «εμμονή στην ψήφιση ενός ψευδούς προϋπολογισμού» κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ο επικεφαλής της «Κίνησης Πολιτών», Κώστας Καρακώστας, κάνοντας παράλληλα λόγο για μάχες παρασκηνίου που δόθηκαν προκειμένου να μην επιστραφεί ο προϋπολογισμός. Ο κ. Καρακώστας μάλιστα από την αρχή της διαδικασίας δήλωσε πως θα απέχει από την ψηφοφορία.

Στη δική του τοποθέτηση ο Δήμαρχος Ναυπακτίας, Γιάννης Μπουλές, καταλόγισε στην αντιπολίτευση ότι έκανε τα αδύνατα δυνατά ώστε να επιστραφεί ο προϋπολογισμός, ενώ σχολίασε πως υπάρχει συγκεκριμένη εγκύκλιος που προβλέπει την εγγραφή δανείου.
πηγή:lepanto-rtv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου