Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Μπορεί να φαίνεται σκληρό....

...αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
(Λες και είμασταν οι μόνοι που καταδικάσαμε το γεγονός.)


Ο υπότιτλος της ανάρτησης ''Ένταση από την πορεία του ΠΑ.ΜΕ στο λιμάνι''.


Όταν γράψαμε ''στον κόσμο  τους''.Εξηγούμαστε.



Υπήρχε σε εξέλιξη ο αγώνας δρόμου των μικρών παιδιών στα πλαίσια της απελευθέρωσης της πόλης.
Ακολουθούσε ο αγώνας των μεγάλων και τα 9,5 χιλ.Άνθρωποι οι οποίοι ταξίδεψαν από αρκετά χιλιόμετρα μακρυά για να βρεθούν στην πόλη μας για τη συμμετοχή τους.
Ο αγώνας των μικρών παιδιών είχε ξεκινήσει.Παρά τις παραινέσεις των διοργανωτών και των αρχών να τερματίσει η πορεία στο λιμάνι ή να αλλάξουν δρομολόγιο τα μέλη του ΠΑ.ΜΕ αγνοώντας επιδεικτικά τους πάντες και τα πάντα συνέχισαν την πορεία τους μέσα από το χώρο όπου διεξαγόταν ο αγώνας,θέλοντας να αποδείξουν τι  ?
Κανείς δεν παραγνωρίζει  τους έντιμους αγώνες που έχουν δώσει όλα αυτά τα χρόνια το ΠΑ.ΜΕ στα πλαίσια της διεκδίκησης των συμφερόντων των εργαζομένων και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.
Αυτά είναι γνωστά.Τα ξέρουμε.
Η χθεσινή τους όμως εμμονή να περάσουν ντε και καλά μέσα από το χώρο που ήταν σε εξέλιξη στην εν λόγω εκδήλωση μνήμης,δείχνει ότι μόνο αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων δεν πραγματοποιούσαν αλλά περισσότερο για να δημιουργηθεί θέμα.
Αυτά είναι που καταδίκασε όλος ο κόσμος που ήταν παρών στο λιμάνι.Κι αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τις εικόνες που κυκλοφόρησαν στο διαδύκτιο και που σύσσωμοι όλοι εύχονταν να μην είχαν συμβεί.
Άλλωστε και η ανακοίνωση του Εργατικού κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας γι'αυτό μιλάει.
Σε φωτογραφίες που κυκλοφορούν φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι μικροί δρομείς κατά την επιστροφή τους στον τερματισμό ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τα μέλη του ΠΑ.ΜΕ και ρωτάμε:
Tι θα γινόταν στην περίπτωση που υπήρχε  έστω και ο ελάχιστος τραυματισμός παιδιού από την έλλειψη μέτρων ασφαλείας που προκάλεσαν με την πορεία τους ? Ποιός θα μπορούσε να απολογηθεί ? Και τι θα έλεγε σήμερα ?.....


ΥΓ.Αυτά για κάποιο φίλο που απ'όλα όσα συνέβησαν χθες τον ''πείραξε'' ο υπότιτλος ''στον κόσμο τους'' που αναρτήσαμε.........

2 σχόλια:

  1. Κι όμως φίοι του navmaxia αυτοί στον κόσμο τους. Που είναι οι αγώνες των τάχα αγωνιζόμενων εργατών για τα όσα συμβαίνουν στην εκδοτική εταιρία του ΚΚΕ εκεί όπου εκδίδεται ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ; έχουν προβεί σε αδικαιολόγητες απολύσεις (διαβάστε χθεσινή ανάρτηση στο tromaktiko). Άρα λοιπόν τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας δικά μας, αυτή είναι η λογοκή τους. Στο βωμό της προβολής θυσίασαν την εικ΄να της πόλης μας. Αμ δεν γίνεται έτσι σύντροφοι του ΚΚΕ. Γι αυτό εσείς στον κόσμο σας και εμείς με τον κόσμο.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχει καταλάβει κανένα ΠΑΜΕ την πόλη και έχει την ευθύνη όλων των εκδηλώσεων ?
    Τα παιδιά μήπως κάποιοι τα εκμεταλλεύτηκαν για την συγκέντρωσή τους ?
    Μήπως εάν υπήρχε καλύτερη οργάνωση δεν θα γινόταν τίποτα από όλα αυτά?
    Τέλος σας θυμίζει τίποτα το σύνθημα “Δεν είναι αργία ,είναι απεργία”?
    Ίσως βολεύει κάποιους σε περιόδους που θυσιάζονται δικαιώματα (εργασιακά,ατομικά κτλ.)
    να μετατρέπουν τις απεργίες σε αργίες .


    ΥΣ.
    -Οι καιροί είναι πονηροί και μπορεί αύριο να είστε εσείς στους δρόμους και να έχετε άλλους αγανακτισμένους πολίτες απέναντί σας .
    -Θεωρώ ότι είστε μονομερής στον καταμερισμό ευθυνών οπότε απλά σας παραπέμπω http://lepantorunners.gr/?p=2029 στο σχόλιο Μαΐου 2, 2011 στις 00:32


    Ο βόθρος 9:54 είναι αυτός που έχει τα στοιχεία για τον “Γερμανό” μαζί με τον Πάγκαλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή