Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Σύλληψη 2 Ναυπακτίων λαθροκυνηγών στην Ποκίστα...

Στη σύλληψη δύο λαθροθήρων προχώρησαν οι ομοσπονδιακοί θηροφύλακες χθες το βράδυ. Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία της θηροφυλακής στην περιοχή της Ποκίστας Πυλλήνης. Συγκεκριμένα έπειτα από έρευνες των θηροφυλάκων και παρακολούθηση της περιοχής, εντοπίστηκαν οι δύο παράνομοι κυνηγοί οι οποίοι είχαν σκοτώσει νωρίτερα ένα αρσενικό αγριογούρουνο βάρους 35 κιλών περίπου.

 Μετά από την πράξη τους ο ένας από τους δύο λαθροθήρες προπορευόταν του οχήματος που οδηγούσε ο δεύτερος έτσι ώστε να ελέγχει για τυχόν μπλόκα. Όταν οι θηροφύλακες εντόπισαν τον παράνομο κυνηγό που ήταν πεζός, του έκαναν σινιάλο να σταματήσει. Αυτός αρνήθηκε και προσπάθησε να διαφύγει ενώ στην καταδίωξη που ακολούθησε ο παράνομος κυνηγός απείλησε τους ομοσπονδιακούς με το κυνηγητικό του όπλο.

Στη συνέχεια οι θηροφύλακες έστησαν μπλόκο στο όχημα με τον δεύτερο παράνομο κυνηγό με αποτέλεσμα αυτός στην προσπάθεια του να ξεφύγει χτύπησε με το όχημα το περιπολικό των ομοσπονδιακών θηροφυλάκων. Ακολούθησε καταδίωξη και τελικά ο κυνηγός έφθασε στο σπίτι του καταδιωκόμενος από τους θηροφύλακες και παραδόθηκε. Κατασχέθηκε το όχημα και το θήραμα ενώ οι τρεις θηροφύλακες επικεντρώθηκαν στον εντοπισμό και την σύλληψη του δεύτερου κυνηγού που προσπάθησε να διαφύγει και να γλιτώσει το αυτόφωρο.

Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια ακόμη επιτυχία της ομοσπονδιακής θηροφυλακής η οποία κάνει πολύ καλά την δουλειά και μάλιστα με ανακοίνωσή του ο κυνηγητικός σύλλογος Ναυπάκτου συγχαίρει τους θηροφύλακες για το έργο τους και για τα χτυπήματα που καταφέρνουν στο παράνομο κυνήγι. Οι έλεγχοι όπως μας ενημέρωσαν οι θηροφύλακες θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές και ζητούν την βοήθεια όλων των πολιτών οι οποίοι θα πρέπει να ενημερώνουν για παρόμοια περιστατικά έτσι ώστε να εκλείψει το φαινόμενο της παράνομης θήρας.
lepanto-rtv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου