Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

“(Επι)Κοινωνία της Κρίσης” στη Ναύπακτο, από σήμερα-25 Ιουνίου


22-25 Ιουνίου 2011, Ναύπακτος

Ο Δήμος Ναυπακτίας και το Κέντρο Έρευνας για τις Παραστατικές Τέχνες |Π| διοργανώνουν διεθνές συμπόσιο με θέμα την “(Επι)Κοινωνία της Κρίσης” στη Ναύπακτο, από τις 22 έως και τις 25 Ιουνίου 2011.

Σε “κρίσιμους” χώρους της πόλης (όπως το παλιό Τζαμί, το εγκαταλελειμμένο Ξενία, την παλιά Πλαζ, αλλά και τις παρυφές του οικισμού) θα συμβαίνουν δράσεις, παραστάσεις χορού και περφόρμανς, καλλιτεχνικά και θεωρητικά εργαστήρια.

Παράλληλα και καθημερινά θα λαμβάνει χώρα θεωρητικό συμπόσιο - με διαλέξεις, συζητήσεις και στρογγυλή τράπεζα - με θέμα την επίδραση, την επικοινωνία αλλά και το “μέλλον” της κρίσης στη σχέση της με τις παρασταστικές τέχνες.

Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός δικτύου μέσα στην πόλη που θα επιχειρήσει να οριοθετήσει, ταυτόχρονα θεωρητικά και πρακτικά, την κρίσιμη συνθήκη της αισθητικής, πολιτικής και ηθικής έκφρασης.

Καλεσμένοι ομιλητές: Erika Fischer-Lichte, James Harding, Joe Kelleher, Alan Read, Αριστείδης Μπαλτάς, Καλλιόπη Ρηγοπούλου, Εύα Στεφανή.

Σε πάνω από 60 δράσεις συμμετέχουν καλλιτέχνες και θεωρητικοί από την Ελλάδα, την Αγγλία, την Ολλανδία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, το Μεξικό, τον Καναδά.

Προσωρινό αναλυτικό πρόγραμμα υπάρχει εδώ http://www.live-arts-institute.org/provisional%20schedule.html

Το Συμπόσιο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τη συμβολή του Εργαστηρίου Τεχνών και Πολιτιστικής Διαχείρισης του Τμήματος ΕΜΜΕ, και του Δήμου Ναυπακτίας.






Επίσης με την υποστήριξη:



Θέατρο Λιθογραφείο (Πάτρα), Σύλλογος “Ναύπακτος Πολιτιστικές Διαδρομές”, Ξενοδοχείο Nafpaktos

Χορηγοί Επικοινωνίας



Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας:

http://www.live-arts-institute.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου