Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Απολογισμός επίσκεψης στην Ποτιδάνεια.

Στις 29/5/2011 και ώρα 09:30 άρχισαν να φτάνουν τα τρέιλερ και τα φορτηγά των μελών που κουβαλούσαν τα άλογα. Πολύ γρήγορα δόθηκαν οδηγίες για την διαδρομή και ετοιμαστήκαμε.
Μαρία και Νίκος Γράβαλος λίγο πριν την εκκίνηση
Λίγο μετά τις 10:00  περίπου το <<ιππικό>> ξεκινούσε για μια ακόμα εκδρομή στην Ποτιδάνεια. Μεγάλη η ανταπόκριση από ιππείς και ίππους του συλλόγου μας όπως μεγάλη ήταν και η προσέλευση φίλων του συλλόγου με αυτοκίνητα που μας συνόδευσαν σχεδόν σε όλη την διαδρομή. Εντυπωσιακή η προσέλευση ίππων Ελληνικών φυλών πράγμα που είναι ενθαρρυντικό για το μέλλον του συλλόγου μας. Το δυσκολότερο μέρος της ήταν η αρχή. Ένα ανηφορικό σημείο αρκετά
δασωμένο με μεγάλες λακκούβες που είχαν νερό της βροχής.  Η πρώτη στάση ήταν στο Δάσος Θέρετρον, ένα ξενοδοχείο στολίδι μέσα στο δάσος εναρμονισμένο πλήρως με το γύρω περιβάλλον. Εκεί οι άνθρωποι του ξενοδοχείου είχαν ετοιμάσει υποδοχή με ένα τεράστιο τραπέζι στο γκαζόν όπου ήπιαμε τον καφέ μας και απολαύσαμε το υπέροχο γλυκό – κέρασμα  τους. Μισή ώρα μετά ξεκινήσαμε ξανά με προορισμό την Ποτιδάνεια κάτω από έναν γκρίζο ουρανό που μας προϊδέαζε για το τι θα επακολουθούσε. Λίγο πριν την Ποτιδάνεια άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες μεγάλες σταγόνες βροχής πράγμα που μας έκανε να προφυλάξουμε τα παιδιά που μέχρι εκείνη την ώρα καβαλούσαν τα άλογα Πίνδου διαδοχικά σε όλη την διαδρομή.  Μερικά λεπτά διαδρομής ακόμα και άνοιξαν οι ουρανοί φέρνοντας βροχή και μετά χαλάζι. Η εμπειρία μας από προηγούμενες διαδρομές αξιοποιήθηκε και φτάσαμε ασφαλής στην Ποτιδάνεια και <<λίγο>> βρεγμένοι.
Για τους νεότερους της πορείας αποτέλεσε μια τρομερή εμπειρία.
Ιωάννα Σταυροπούλου μια πολλά υποσχόμενη αμαζόνα !
Επόμενη στάση η ταβέρνα Μελόκεδρος στην Ποτιδάνεια. Εκεί ήταν ο τερματισμός της πορείας αλλά η αρχή των απολαύσεων. Όλα τα φαγητά ήταν τέλεια σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα που θύμιζε λίγο από χειμώνα.
Κοντά μας και σχεδόν σε όλη την διαδρομή ήταν η κα Γαζή Αντιπεριφεριάρχης Φωκίδας , ο κ. Καλαντζής πρόεδρος δ.δ Φιλοθέης  , ο κ Ευσταθίου αντιδήμαρχος Δωρίδας,  Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος αντιδήμαρχος Δωρίδας , Τσιλίκης Χρήστος Αντιδήμαρχος Δωρίδας και έφιππος ο πρόεδρος του δ.δ  Μαλαμάτων κ. Καραδήμας Παναγιώτης που είναι και μέλος του συλλόγου μας και πάρα πολλοί φίλοι. Την φωτογραφική κάλυψη είχε αναλάβει ο κ. Παναγιώτης Νάκης και αυτοκίνητα υποστήριξης ήταν ο Γιάννης Κατσάρας,  η κα Νάτσικα Σοφία, ο κ. Κοτρώτσος Παναγιώτης και ο κ. Γιάννης Κουφογιάννης. Το υπέροχο κατσίκι στην σούβλα προσφέρθηκε από τον κ. Μόραλη Θεόδωρο που απόλαυσε μέρος της διαδρομής ιππεύοντας.
Τα μέλη του συλλόγου που πήραν μέρος ήταν:
Αμπλάς Νίκος με τον Έκτορα 
Βλαχογιάννης Παναγιώτης με το Θωμά
Γεωργακόπουλος Χρήστος με τον Όλιβερ
Γράβαλος Νίκος και Μαρία Γράβαλου  (διαδοχικά) με τον Μέρλιν
Δημητρίου Γιώργος με την Ζήνα
Ευθυμιόπουλος Λάζαρος με τον Άρη
Καραδήμας Παναγιώτης με την Αριάδνη
Καραδήμας Κάρπος με τον Παρασκευά
Κουφογιάννης Χρήστος με την Μελίνα
Μόραλης Θεόδωρος και Μόραλης Μιχάλης  (διαδοχικά) με τον Χαράλαμπο
Μουχτούρης Αντώνης με τον Βλάγκο
Νάτσικα Σοφία , Ράμμος Γιώργος και Ράμμου Σοφία (διαδοχικά)  με την Κούλα
Ρήγας Παντελής και  Σπύρος  (διαδοχικά) με τον Κοριόσσο
Ράμμος Κώστας με την Ήρα
Σταυρόπουλος Αχιλλέας με τον Έκτορα
Σταυροπούλου Ιωάννα με την Αίθη
Είναι πολύ σημαντικό οτι ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για τα παιδιά προπάντων να κάνουν ένα μέρος της διαδρομής με τα άλογα Πίνδου του Γιάννη Κατσάρα, που είναι κατάλληλα για αρχάριους και παιδιά. Τα μέλη του συλλόγου στο σύνολό τους νιώθουμε απέραντη ικανοποίηση που μπόρεσαν να έρθουν και να πάρουν αυτήν την εμπειρία πολλά παιδιά. 
Περιμένουν στα αυτοκίνητα συνοδείας με υπομονή την σειρά τους
 Ελπίζουμε πως σύντομα θα βρεθεί ο χώρος που θα στεγάσει την προσπάθειά μας για να μπορούν να έρθουν κοντά στο άλογο και το σύλλογο και όλοι οι υπόλοιποι που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον μέσα από τα τηλέφωνα και την σελίδα του ιππικού.  Ο σύλλογος ήταν και είναι ανοιχτός σε όλους όσους αγαπάνε το άλογο και τον εθελοντισμό.
Ο κ. Αντίκας που δεν μπορέσαμε να τον έχουμε κοντά μας, σε συνεννόηση με το σύλλογο ανέβαλαν το ραντεβού για επόμενη εκδήλωση.  Ενδιαφέρθηκε και ενημερώθηκε για την επίσκεψη στην Ποτιδάνεια και για όλη την πορεία στέλνοντας τις θερμότερες ευχές για συνεχόμενες επιτυχίες του συλλόγου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου