Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Δελτίο τύπου του σπουδαστικού συλλόγου...

...για τον ξυλοδαρμό του φοιτητή.

Πριν από λίγες ημέρες στο κέντρο της Ναυπάκτου σημειώθηκε ένα πρωτάκουστο για την πόλη γεγονός. Ομάδα νεαρών που έχουν εθνικιστικά πιστέυω επιτέθηκαν σε φοιτητή του τμήματος Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και δικτύων.Τα άτομα αυτά αρχικά επιτέθηκαν με υβριστικές εκφράσεις προς το νεαρό συμφοιτητή μας λέγοντάς του ρατσιστικά συνθήματα. Στη συνέχεια όμως δεν σταμάτησαν εκεί, αντιθέτως του όρμησαν γροθοκοπώντας τον άσχημα.
Ένα λοιπόν ερώτημα που δημιουργείται είναι:"Καλά υπάρχουν άνθρωποι σήμερα που φτάνουν σε τέτοιες ακραίες καταστάσεις μόνο και μόνο επειδή οι άλλοι δεν συμφωνούν ιδεολογικά με αυτούς;" Δυστυχώς αυτό, μας το επιβεβαιώνουν τα γεγονότα. Κάποιοι θεωρώντας πως είναι σωστές οι απόψεις τους και καταδικάζοντας τις γνώμες των άλλων δρούν ενάντια ακόμα και στο πολίτευμα της χώρας. Η Αρχή της Δημοκρατίας,θεωρεί πως κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να πιστεύει αυτό που εκείνος το κρίνει ορθό, χωρίς να έχει το δικαίωμα κάποιος με βίαιο τρόπο να του αλλάξει την άποψη. Αυτοί οι βανδαλισμοί ανήκουν σε άλλα πολιτεύματα και πολύ περισσότερο σε άλλες εποχές. Στη γενέτειρα λοιπόν, της Δημοκρατίας και του πολιτισμού δεν χωράνε τέτοια ακραία κρούσματα. Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα της γνώμης του.

Ένα άλλο θέμα βέβαια που δημιουργείται δεν είναι μόνο στα πλαίσια της Δημοκρατίας. Ανησυχητικό είναι και το γεγονός αυτό ότι προκλήθηκε από ομάδα νέων. Η νεολαία σε κάθε χώρα και εποχή φέρνει αλλαγές και εκσυγχρονισμό, δεν γυρίζει 100 χρόνια πίσω. Μ'αυτές τις πράξεις τους όμως, αυτό αποδεικνύεται. Αντί να ζητάμε ελευθεροστομία και να εξυμνούμε το καλύτερο απ'όλα τα πολιτεύματα που στοχεύει στην πρόοδο, το δίκαιο και τον πολιτισμό, κάποιοι λογοκρίνουν τους συμπολίτες τους. Εμείς λοιπόν, σαν νέοι και φοιτητές καταδικάζουμε αυτό το συμβάν. Ας ελπίσουμε να μην ξανασημειωθεί κάτι τέτοιο στην τοπική κοινωνια της Ναυπάκτου και ευρύτερα στη χώρα μας.


Σπουδαστικός Σύλλογος Ναυπάκτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου