Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Προκλητική απευθείας ανάθεση συντήρησης της ιστοσελίδας του Δήμου



Με απόφαση Δημάρχου (9/6) – η οποία αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ μόλις χθες 27/6!- η συντήρηση της ιστοσελίδας του Δήμου Ναυπακτίας για το έτος 2011 περνά με απευθείας ανάθεση σε ιδιώτη έναντι του ποσού των 15000€.
.
Τι είδους συντήρηση θα υπάρξει;
Απλή ανανέωση της ήδη υπάρχουσας ιστοσελίδας; Αναβάθμισή της; Επανασχεδίαση και δημιουργία καινούργιας; Κανένα απολύτως τεχνικό χαρακτηριστικό δεν αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Όπως είναι ήδη γνωστό ο Δήμος έχει υπογράψει ένα μνημόνιο συνεργασίας με το ΤΕΣΥΔ, σύμφωνα με το οποίο το ΤΕΙ θα παρείχε τεχνογνωσία για την σχεδίαση – υλοποίηση της ιστοσελίδας του Δήμου. Προφανώς όλα αυτά ξεχάστηκαν από την δημοτική αρχή, κι ύστερα από 7 μήνες επέλεξε την απευθείας ανάθεση.

Για ποιο λόγο δεν προέβη ο Δήμος σε μειοδοτικό διαγωνισμό, όπως έχει κάνει κατ’ επανάληψη για άλλες προμήθειες/ υπηρεσίες;

Για ποιο λόγο υπήρξε αυτή η εύλογη καθυστέρηση των 7 μηνών απραξίας;

Το ποσό των 15000€ για 6 μήνες συντήρησης μιας ιστοσελίδας είναι επιεικώς προκλητικό, ειδικά στην εποχή του ΔΝΤ και της Τρόικας και σε έναν καταχρεωμένο Δήμο που υποτίθεται γίνονται προσπάθειες μείωσης των περιττών εξόδων.

Αναμένουμε εξηγήσεις - έστω και καθυστερημένα - για ένα ακόμη μεγάλο φάουλ της Δημοτικής αρχής.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

1 σχόλιο:

  1. ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΜΠΟΥΛΕ.
    ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ 15.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ SITE ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟΝ ΜΕΛΙΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟ -ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΙΑΥΓΕΙΑ- Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ" ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΩΡΙΔΑΣ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή