Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Γιορτή τσαγιού στην Περίστα Ναυπακτίας.


Στις 25 Ιουνίου ο Σύλλογος των Εν Ελλάδι Περιστιανών διοργανώνει την καθιερωμένη “Γιορτή του Τσαγιού” στην Περίστα. Η εκδήλωση, όπως τονίζει και η ονομασία της, είναι αφιερωμένη στο απλό αφέψημα με την θαυμάσια γεύση και ευωδία , που ευδοκιμεί ιδιαίτερα στο Ξεροβούνι. Μια γιορτή που δίνει την
ευκαιρία σε χωριανούς και επισκέπτες να ανταμώσουν στο χωριό, να ανέβουν στο βουνό, να μαζέψουν τσάι με τον παραδοσιακό τρόπο, να πιουν και να γλεντήσουν .
Το ραντεβού έχει οριστεί πρωί πρωί, στις 5.30πμ, στην πλατεία της Περίστας απ’ όπου θα αναχωρήσει η ομάδα για ανάβαση στο Ξεροβούνι με σκοπό να συλλέξει τσάι.
Για όσους δεν τα πάνε πολύ καλά με την ανάβαση, ο Σύλλογος θα κεράσει καφεδάκι στην πλατεία, ενώ θα ακολουθήσει περίπατος τόσο στα σοκάκια όσο και στους χώρους φυσικής ομορφιές του χωριού.
Για τους “τεμπέληδες” θα διεξαχθούν αγώνες στη ... δηλωτή και το τάβλι! Κατά τις 12 το μεσημέρι αναμένεται να έχουν επιστρέψει οι “κατακτητές του βουνού”, φορτωμένοι με τσάι, και όλοι μαζί θα γευματίσουν, θα πιουν και θα χορέψουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου