Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Από τη συνεδρίαση του εμπορικού συλλόγου.


πηγή:nafpaktia.com

Το παρεμπόριο, οι δυνατότητες προβολής της πόλης, το ωράριο και μια σειρά ακόμη από θέματα απασχόλησαν τη γενική συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπάκτου, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Μαΐου στην αίθουσα του ΞΕΝΙΑ. Με μικρή για τα δεδομένα της πόλης, αλλά ικανοποιητική για τα δεδομένα του Συλλόγου προσέλευση εμπόρων, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση, το απόγευμα της Δευτέρας 30 Μαΐου.

Τριάντα με σαράντα οι παρευρισκόμενοι συζήτησαν για όλα τα προβλήματα του κλάδου, εστιάζοντας αρκετά στο παρεμπόριο και πως αυτό θα μπορούσε να παταχθεί ειδικά από τη στιγμή που αυτή αρμοδιότητα έχει περάσει στη δικαιοδοσία του Δήμου. Μάλιστα, όπως ειπώθηκε, σε άλλες πόλεις έχει ήδη αρχίσει η εφαρμογή άμεσων μέτρων κατά του παραεμπορίου, με τους δημοτικούς αστυνόμους με το που εντοπίζουν παράνομα εμπορεύματα να τα "καταστρέφουν" (τα "περνούν" με ένα σπρέι και μετά στα σκουπίδια!).


Στο έργο αυτό, της πάταξης του παραεμπορίου, οι άνθρωποι του Συλλόγου, μέσω του ταμία τους Θανάση Κρίτσα, ζήτησαν την αρωγή του Δήμου Ναυπακτίας, όπως ζήτησαν να υπάρξει ευρύτερη συνεργασία και σε άλλα θέματα όπως στην (τουριστική) προβολή της περιοχής, βάζοντας μάλιστα στο τραπέζι και ένα ποσό (2.500 ευρώ) το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για στοχευμένη διαφήμιση.


Ανάμεσα στους άμεσους στόχους του Συλλόγου είναι η δημοσιοποίηση ζητημάτων όπως το παραεμπόριο, με την διεξαγωγή ημερίδας, αλλά και η ενεργοποίηση και συμμετοχή όσο το δυνατών περισσότερων επαγγελματιών υπό την αιγίδα του Συλλόγου, ώστε η φωνή του να ισχυροποιηθεί. Όπως είπαν, η γενική συνέλευση ήταν το πρώτο βήμα για μια νέα αρχή για το Σύλλογο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου