Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Αναβίωση ποιμενικού βίου 2011


PDFΕκτύπωσηE-mail
Με μεγάλη επιτυχία έγινε για μια χρονιά ακόμα το παραδοσιακό <<αντάμωμα>> στα  Ρουπάκια υπό την αιγίδα του δήμου Ναυπακτίας.
Σχέσεις στοργής.
Ο χώρος μας
Ο ιππικός σύλλογος όπως είχε ανακοινωθεί, είχε το δικό του χώρο για να παρουσιάσει τα άλογα Πίνδου και τα  παραδοσιακά τους εργαλεία.
Όλοι οι φίλοι μας,  πάρα πολλά μέλη του συλλόγου και φυσικά πολλοί χορηγοί τίμησαν την εκδήλωση και τον εκθεσιακό χώρο του ιππικού. Έμειναν πολλές ώρες μαζί μας,  ακούραστοι συμπαραστάτες γιατί γνωρίζουν ότι είναι η κινητήρια δύναμη μας για να διαθέτουμε τα άλογα και τα εκθέματα στην κοινωνία,  εθελοντικά και χωρίς αντίτιμο. Ίσως αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος  που απέδειξαν όλοι  για πολλοστή φορά ότι μας αγαπούν και πάνω από όλα λατρεύουν τα άλογα του συλλόγου.  Ο δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Μπουλές και ο δήμαρχος Δωρίδας κ. Καπεντζώνης με τα επιτελεία τους, μας επισκέφτηκαν για να στηρίξουν την προσπάθειά  μας όπως άλλωστε κάνουν πάντα.
Ο δήμαρχος Ναυπακτίας με τον πρόεδρο του ιππικού στο χώρο μας
Ο πρόεδρος του ιππικού με τον δήμαρχο Δωρίδας κ. Καπεντζώνη και τον αντιδήμαρχο κ. Ευσταθίου Τα παιδιά είχαν και πάλι  την ευκαιρία να κάνουν βόλτες με τα άλογα Πίνδου, την γνωστή Κούλα και τον Χαράλαμπο που κυριολεκτικά έχουν ριζώσει στην καρδιά τους με την υπομονή και την καλοσύνη τους.
Τα παιδιά έχουν πλέον αποκτήσει τρομερή οικειότητα
Εκεί που πραγματικά όλοι είδαμε το μέλλον του συλλόγου να προδιαγράφετε λαμπρό, ήταν στα μικρά παιδιά που κυριολεκτικά αγκάλισαν την κατασκευή που φιλοξενούσε την μητέρα Πίνδου (Ντόρα) με τα δύο πουλάρια της.    Ασφυκτιούσε ο χώρος από τα παιδιά γύρω της που άπλωναν και έδιναν αμέτρητα χάδια στα πουλάρια  γεγονός που δικαιώνει  τον αγώνα μας που έχει ως στόχο την προώθηση του αλόγου στην κοινωνία μας μέσα από τον εθελοντισμό. Αυτά τα πουλάρια όταν πλέον ενηλικιωθούν και εκπαιδευτούν από τους ανθρώπους του συλλόγου, θα φιλοξενήσουν στις ράχες τους τα παιδιά όλων μας  και θα συνεργαστούν άψογα όταν θα βγαίνουν μικρές ή μεγαλύτερες  βόλτες στους κάμπους και τα βουνά <<σαν φίλοι από τα παλιά>> .
Τα παιδιά και τα πουλάρια
Αυτή η σχέση αγάπης, προσφοράς  και ανιδιοτέλειας θέλουμε να φωλιάσει στην καρδιά τους  και να την συνεχίσουν με την σειρά τους όταν έρθει η ώρα.
Τα συναισθήματα που εισπράττουν όλοι όσοι είναι κοντά και  αρωγοί στις προσπάθειές μας δεν μπορούν να εξαργυρωθούν ή να κοστολογηθούν σε ένα ταμείο κάποιας εισόδου για αυτά που δίνουμε στην κοινωνία.
Είναι καιρός να σας γνωστοποιήσομε ένα γεγονός που έγινε σε μια από τις εκθέσεις που έχουμε βρεθεί με τα άλογα του συλλόγου και μας την θύμισε πάλι η σημερινή προσέλευση των μικρών φίλων των αλόγων.
Ένας πατέρας προσπαθούσε να απομακρύνει διακριτικά τα δύο μικρά του παιδιά από την ουρά που είχε σχηματιστεί για να πάνε βόλτα τα παιδάκια. Ένας από την αποστολή του συλλόγου διάβασε στα χείλη του πατέρα <<δεν έχουμε πολλά χρήματα μαζί μας>> . Αμέσως έσπευσε να ενημερώσει τον κύριο ότι ήταν δωρεάν οι βόλτες με τα άλογα. Εκείνος με ένα χαμόγελο απορίας αλλά και ανακούφισης άφησε τα παιδιά στα χέρια μας και τα πήγαμε βόλτα. Έφυγαν όλοι ευχαριστημένοι και αυτό μας σημάδεψε σαν μέλη του συλλόγου αλλά και σαν γονείς ειδικά αυτές τις εποχές.
Πως να στερήσεις το αυτονόητο από τα παιδιά;
Η κοινωνία μας όπως εξελίχτηκε τα τελευταία χρόνια << εκπαίδευσε >> τους Έλληνες να συναλλάσσονται οικονομικά για κάθε τι που θέλουν ακόμα και αν αυτό είναι μια μικρή  βόλτα με το άλογο που έτσι και αλλιώς συντηρούμε για δική μας ευχαρίστηση. Είναι καιρός  όλοι μας να επιστρέψουμε πάλι στις εποχές που οι Έλληνες  αντάλλασαν συναισθήματα μεταξύ τους που τους γέμιζαν χαρά διαθέτοντας κάτι δικό τους έστω και για λίγο,  στο σύνολο.  Με αφορμή το προηγούμενο περιστατικό που περιγράφουμε αυτή την χαρά δεσμευτήκαμε όλοι μας στο σύλλογο να την δίνουμε απλόχερα μέσα από τα άλογά μας όπου και όταν μπορούμε, πότε από το  περίσσευμα και πότε από το υστέρημα μας.
Ελπίζουμε σύντομα να βρεθεί ο χώρος που θα μας στεγάσει για να είναι πιο συχνή η επαφή των παιδιών και των μεγαλύτερων παιδιών με τα άλογα. Σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς που για μια φορά ακόμα σταθήκατε δίπλα μας.  Ευχαριστούμε επίσης τον δήμο Ναυπακτίας που μας έδωσε αυτή την ευκαιρία και τα τοπικά ΜΜΕ που προβάλουν την προσπάθειά μας.
e-nafpaktia.gr

3 σχόλια:

  1. ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ. ΠΑΝΤΩΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΔΗΜΟΣΙΑΓΡΑΦΟ ΑΥΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. gIANNAKI TOPNIKSES TO DIKO MU GIA POLLOSTH FORA..kALAAAAAA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tο'πνιξα γιατί εσύ ξέρεις καλύτερα.Τέτοια μηνυματα έχουμε πει δε δημοσιευονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή