Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Όσα είδαμε κι ακούσαμε στον απολογισμό....

Απολογισμός πεπραγμένων 6μήνου δήμου Ναυπακτίας

Αχός βαρύς ακούστηκε,σκοτείνιασε ο λόγγος.
Και άστραψε και βρόντηξε του δήμαρχου ο λόγος

Έσκασε το κανόνι.Πως αλλιώς να το χαρακτηρίσεις;
Δήλωσε ο Παπαθανάσης για το κλείσιμο της ΑΝ.ΝΑ.




Όταν φτάνεις στο σημείο να μην μπορείς να πληρώσεις τους προμηθευτές σου,και κλείνει μια επιχείρηση,για κανόνι μιλάμε.
Κατηγορηθήκαμε από τις αντίπαλες παρατάξεις ότι η δημοτική αρχή ''χτύπησε κανόνι'' με το κλείσιμό της είπε ο δήμαρχος.
Ποιό ιδανικό ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να γίνει στον απολογισμό.
Η συνέχεια όμως είπε ο δήμαρχος μας δικαίωσε.Συμφωνούμε δήμαρχε.Κάθε αμαρτωλή πάει σπίτι της.
Αλήθεια με τη ΔΕΥΑΝ τι θα γίνει;Όταν το νερό σε βάζει 660.000 ευρώ μέσα κάθε χρόνο δεν μιλάμε για αμαρτωλή;Πότε θα ''βαρέσει κανόνι αυτή'';
Θα είναι από τις φορές που τα κανόνια θα βροντοφωνάζουν από ικανοποίηση.

Θα θέλαμε να σταθούμε στο γεγονός της ώρας που ξεκίνησε ο απολογισμός (20:00).Αργά όπως αποδείχθηκε για το γεγονός ότι η ώρα είχε πάει 11 το βράδυ,δεν είχαν ολοκληρώσει τις τοποθετήσεις τους δημοτικοί σύμβουλοι,δεν δευτερολόγησαν οι επικεφαλής,η αίθουσα είχε αδειάσει κατά το ήμισυ,και φυσικά ο λόγος στους πολίτες που ήταν το ζητούμενο πήγε περίπατο.Άλλη μια συνεδρίαση αποκλειστικά για λίγους.Για πολύ λίγους.Γιατί;

Για τη ΔΕΥΑΝ ο δήμαρχος ανέφερε ότι εκτός των όσων άλλων συμβαίνουν έχει πρόβλημα και με τους ανείσπρακτους λογαριασμούς,λόγω της οικονομικής συγκυρίας.Θα διαφωνήσω και θα συμφωνήσω.
Κατ' αρχήν αυτό το θέμα δεν είναι καινούργιο.Μεταφέρεται από την εκάστοτε δημοτική αρχή και κληρονομείται στην επόμενη.Η οικονομική συγκυρία προέκυψε τα τελευταία 2 χρόνια.Οι απλήρωτοι λογαριασμοί αφορούν παρελθόντα έτη πολύ πίσω από την οικονομική κρίση.Άρα αυτοί που έχουν βεβαιωμένες οφειλές το κάνουν κατά βούληση και από συνήθεια.Δεν έφταιξε η οικονομική κρίση.
Είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να εισπράτεις αυτά που σου ανήκουν,γιατί έτσι έχεις ξεκάθαρο ταμείο και σωστό προγραμματισμό.Πάρτε μέτρα.

Το άλλο το απίστευτο;Που ακούσαμε από τα χείλη του Κοτσανά;
Ότι υπάλληλος κυκλοφορεί με μετρητά του δήμου από τις τράπεζες προς το δημαρχείο;
Που είσαι άνθρωπε μου;200.000 ευρό τα κυκλοφορείς να πάρουν αέρα έτσι αβίαστα χωρίς φόβο!!!
Εδώ σε ξαπλώνουν για 10 ευρώ κάτω.

Ο Καρακώστας επανέλαβε για το ποιες είναι οι πιο ακριβές τηλεφωνήτριες στον κόσμο.
Κώστα το'χω: Οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων.Το θυμόμουν από παλιότερη συνεδρίαση.Το επανέλαβε και χθες.Αναμένουν για διαβούλευση με τον δήμαρχο στο ακουστικό τους με τις ώρες.
Αλήθεια τους κόβουν κάποιο επίδομα ''χρήσης ακουστικού τηλεφώνου'' ή τζάμπα περιμένουν;
Πολύ μου άρεσε όταν είπε ότι δεν έχει σημασία αν θα πηδήσεις 1 μέτρο ή 1,30 όταν ο πήχης είναι στο 2.10.Και στη μια και στην άλλη περίπτωση από κάτω θα περάσεις.Η πολιτική είπε ο Καρακώστας είναι σαν το άλμα εις ύψος.
Και σαν τη σκυταλοδρομία θα μπορούσε Κώστα.Να τρέχεις χωρίς τη σκυτάλη.Και να το διαπιστώνεις λίγο πριν το τέρμα.Να ψάχνεσαι να βρεις που την έβαλες ή αν την πήρες από τον προυγούμενο.
Καταπέλτης για τον δήμαρχο όταν ανέφερε τη φράση ΕΜΠΡΟΣ-ΜΠΟΥΛΕ.Το επίσημο δημοσιογραφικό όργανο της παράταξης.Γιατί δεν το βλέπεις θετικά Κώστα;Ως παρακίνηση της εφημερίδας προς την δημοτική αρχή να πάει μπροστά την πόλη;

Για την ανάθεση της ιστοσελίδας του δήμου λόγο έκανε ο Παπαθανάσης και ο Καρακώστας.
Μάλιστα ο Παπαθανάσης έκοψε κάτι.Είπε για 12.000,ενώ είναι 15.000.Έρωτας ή προξενιό;
Διάλεξε το πρώτο ο Καρακώστας παρομοιάζοντας την περίπτωση με Αμερικάνα πλούσια νύφη που προσπαθούν να επιβάλουν.Ο  δήμαρχος είπε ότι δεν πρόκειται για συντήρηση αλλά για κατασκευή από την αρχή.Θα συμφωνούσαμε δήμαρχε ,αν το γράφατε και στη  διαύγεια,όπου αναφέρεται σαν απλή συντήρηση.Άρα δεν φταίμε εμείς!!!.
Χαμηλού επιπέδου τις πολιτιστικές εκδηλώσεις δε τις λες όπως ανέφερε ο Παπαθανάσης και 'δω θα διαφωνήσουμε.Οι εκδηλώσεις αναλόγως και του κόστους προσωπικά πιστεύω ότι κινήθηκαν αντίθετα σε υψηλό επίπεδο.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε γύρω στα μεσάνυχτα.Φροντίστε την επόμενη φορά να ξεκινήσει η συνεδρίαση νωρίτερα,με τη συμμετοχή περισσότερου ακροατηρίου και περισσότερες ερώτησεις από τον κόσμο,γιατί σ'αυτές τις συνεδριάσεις βασικό λόγο έχουν και οι πολίτες.




3 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΜΠΟΥΛΕ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ. Ο ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΤΑΡΟΥ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΟΧΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ.ΤΕΤΟΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΤΙΘΕΤΕ ΟΛΟ ΚΙΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ Ο ΠΟΙΜΕΝΑΣ ΤΗΣ ΠΗΛΥΝΗΣ.Ε ΡΕ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ ΤΙ ΣΟΥ ΜΕΛΕ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ.Ε ΡΕ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΓΑΠΗΤΕ 2,19 ΤΟ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΟΥ. ΕΥΤΗΧΩΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΝΤΑΞΙΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΟΠΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ! ΤΕΤΟΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΙΧΕΣ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΟΝΟ ΠΙΚΡΑ ΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕ ΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΑΡΙΕΝΤΙΖΟΤΑΝ ΕΚΤΟΣ ΑΙΘΟΥΣΗΣ.ΚΑΝΤΕ ΤΟΥ ΑΓΚΑΛΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΥΔΟΥΝΙΣΤΡΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ.ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΝΑ ΣΕ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΨΙΛΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή