Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011

Η νέα μόδα των βραχιολιών - Δουλεύουν ή μας δουλεύουνε

Γράφει ο συγγραφέας Θοδωρής Καραγεωργίου.
www.karageorgiou.blogspot.com


Οι περισσότεροι από εσάς θα έχετε παρατηρήσει γύρω σας τη λεγόμενη νέα μόδα των βραχιολιών. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, από παιδιά μέχρι και ηλικιωμένους, αθλητές, πολιτικοί, ηθοποιοί, αλλά και κάποιος φίλος μας, ένας γνωστός ή ο απέναντί μας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να φοράει στον καρπό του χεριού του το νέο βραχιόλι της bios balance ή κάποιο παρόμοιό του. Οι συζητήσεις ήδη δίνουν και παίρνουν σχετικά με το εάν τα βραχιόλια αυτά έχουν κάποιες ευεργετικές προς τον άνθρωπο επιπτώσεις, καθώς οι απόψεις επί του θέματος διίστανται.

Η εταιρία που τα παράγει, από την πλευρά της, ισχυρίζεται πως το βραχιόλι που κατασκευάζει, αποκαθιστά την ισορροπία της ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας που παράγεται από το ανθρώπινο σώμα και επιτυγχάνει τη μέγιστη ροή ενέργειας. Το ολόγραμμα του βραχιολιού είναι συντονισμένο με μια ηλεκτρική συχνότητα. Όταν έρχεται σε επαφή με το ενεργειακό πεδίο του σώματός μας, αντιδρά σύμφωνα με το βιολογικό μας σύστημα, «καθαρίζει» όλες τις διόδους από παρεμβολές και διατηρεί τη μέγιστη ενεργειακή ροή. Με άλλα λόγια, συντονίζει τη φυσική συχνότητα του οργανισμού και μας επιτρέπει να αποδίδουμε στο μέγιστο των ικανοτήτων μας.
Πολλοί από όσους φόρεσαν το εν λόγω βραχιόλι, έσπευσαν να υποστηρίξουν πως τους έχει ήδη βοηθήσει σε διάφορα προβλήματά τους. Αύξηση της ζωτικότητας και της ενέργειας, καταπολέμηση του άγχους και της αϋπνίας, ρύθμιση της πίεσης, ταχύτερη επούλωση των τραυματισμών, καλύτερη ισορροπία, μέχρι και διακοπή του ροχαλητού είναι κάποια από τα οφέλη που έχουν αναφερθεί ως τώρα από τους ένθερμους υποστηρικτές του βραχιολιού. 
Στον αντίποδα, άνθρωποι που είτε φόρεσαν το βραχιόλι και δεν είδαν κάποιο αποτέλεσμα είτε δε δέχονται καν να το φορέσουν, πιστεύουν πως πρόκειται για μία καλοστημένη διαφημιστική «απάτη», σύμφωνα με την οποία η εταιρία κατασκευής των βραχιολιών πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Η λεγόμενη «συχνότητα» στην οποία υποτίθεται ότι το βραχιόλι ρυθμίζει τον ανθρώπινο οργανισμό θα έπρεπε, σύμφωνα με τους επικριτές του, να έχει και κάποιο νόημα, όπως η συχνότητα του ήχου ή του φωτός και να μην είναι κάτι το αόριστο. Ένα ακόμη επιχείρημα αυτής της πλευράς έχει να κάνει με το γεγονός ότι μία συχνότητα δε μπορεί να μπει μέσα σε ένα ολόγραμμα όπως υποστηρίζουν ότι έχουν κάνει οι κατασκευαστές του βραχιολιού.
Η αλήθεια είναι πως μέσα στη φύση του ανθρώπου υπάρχει πάντα μία τάση εναπόθεσης των προβλημάτων του σε κάτι διαφορετικό, σε κάτι πολλές φορές άγνωστο. Το βραχιόλι της bios balance πιθανότατα να αποτελεί ένα τέτοιο αντικείμενο, όπου με την εξάπλωση που του έτυχε και τη σωστή στρατηγική στην αγορά κατάφερε να πουλήσει εκατομμύρια σε ολόκληρο τον κόσμο. Από την άλλη όμως, κανείς δε μπορεί να ξέρει αν πράγματι έχει κάποιες θετικές επιδράσεις στον άνθρωπο. Φυσικά δε μπορεί να παραβλεφθεί το γεγονός ότι χιλιάδες άνθρωποι έχουν επηρεαστεί θετικά από τη νέα αυτή μόδα, ασχέτως αν αυτό συνέβη λόγω του βραχιολιού ή λόγω της αυθυποβολής του στην ιδέα και μόνο. Μία δοκιμή ίσως και να μας βοηθούσε να μάθουμε, αν και η τιμή του (φτάνει μέχρι και τα τριάντα ευρώ), πιθανότατα να αποθαρρύνει αρκετούς επίδοξους δοκιμαστές.    
www.karageorgiou.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου