Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Επερώτηση για τη Ναυπάκτια Μ. Καλτσά και την Α.Τσοχατζόπουλου



Αντιδράσεις προκαλούν στον πολιτικό κόσμο οι νέες αποκαλύψεις της Realnews, για την κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή και την πολλά χρόνια στενή της συνεργάτιδα νυν γενική γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος, Μαρία Καλτσά, οι οποίες, σύμφωνα με το δημοσίευμα, βρίσκονται στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ για φοροδιαφυγή.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης κατέθεσε xθες ερώτηση στη Βουλή αναφερόμενος στο δημοσίευμα της εφημερίδας και ζητώντας να ενημερωθεί για τον έλεγχο που πραγματοποίησε ο ΣΔΟΕ.
Συγκεκριμένα στην ερώτηση αναφέρει: 



-Σε ποια φάση βρίσκεται ο έλεγχος που πραγματοποιεί ο ΣΔΟΕ σχετικά με το αν προκύπτουν ενδείξεις λογιστικών τεχνασμάτων από τις δυο συνεταίρους με στόχο την αποφυγή της φορολογίας; Ποια τα αποτελέσματα του ελέγχου;

-Θεωρεί η κυβέρνηση ότι υπάρχει ζήτημα πολιτικής και ηθικής τάξης, όταν τη θέση της γενικής γραμματέως του ΥΠΕΚΑ, ενός πόστου που σχετίζεται άμεσα με τις κατασκευές, κατέχει μια αρχιτέκτονας που βρίσκεται στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ για φοροδιαφυγή;

-Έχουν ενημερωθεί η πολιτική ηγεσία του Υπ. Οικονομικών και του ΥΠΕΚΑ για τη σχετική έρευνα του ΣΔΟΕ; Έχουν ζητηθεί εξηγήσεις ή η παραίτηση της κ. Καλτσά τουλάχιστον για όσο διάστημα διεξάγεται η έρευνα;

-Εξετάζεται το ενδεχόμενο από την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος να ζητηθεί η παραίτηση της κ. Καλτσά;

Μιλώντας στον realfm 97,8 ο Δημήτρης Παπαδημούλης έκανε λόγο για «σοβαρό θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης».

Όπως είπε ο βουλευτής του ΣΥΝ: «Σύμφωνα με το δημοσίευμα υπάρχει μεθόδευση αγοραπωλησίας που επιδιώκει αποφυγή πληρωμής φόρων από την κόρη του κ. Τσοχατζόπουλου και την κ. Καλτσά.

Επίσης η κ. Τσοχατζοπούλου για να δικαιολογήσει μια μεγάλη ρευστότητα εμφανίζεται να κατασκευάζει με την κ. Καλτσά μια πενταώροφη οικοδομή με κόστος λιγότερο από το μισό. Είμαι πολιτικός μηχανικός δεκαετίες γι' αυτό σας το λέω. Εμφανίζει κόστος γύρω στα 350 ευρώ, αλλά στην πραγματικότητα είναι υπερδιπλάσιο».

Ο κ. Παπαδημούλης επεσήμανε πως «Η κ. Καλτσά έπρεπε τουλάχιστον να έχει θέσει την παραίτησή της στη διάθεση του υπουργού, του κ. Παπακωνσταντίνου και ο ίδιος να έχει βγει και να έχει πει κάτι σήμερα. Επίσης χρειάζεται σήμερα να βγει ο νέος επικεφαλής του ΣΔΟΕ ο κ. Διώτης και να μιλήσει Αν τίποτα από αυτά δεν γίνει, τότε το στοιχείο της πολιτικής ευθιξίας είναι είδος ουσιώδες εν ανεπαρκεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου