Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Όσα είδαμε κι ακούσαμε στο δημοτικό συμβούλιο (Video)...

Τα χόρτα μας ΧΟΡΤΑ-σαν.
Με νυχοκόπτες ανά χείρας-τόση κουβέντα που έγινε-θα είχαμε καθαρίσει όλο το νομό.


Δύο ώρες χρειάστηκε το δημοτικό συμβούλιο να συζητήσει για τα χόρτα.Ότι θα έπαιρνε τόσο χρόνο,δε θα το πίστευα.
110.000 ευρώ για αποψίλωση και αποκλάδωση δένδρων στη Ναυπακτία.Μιλάμε για τα 85 κοιμητήρια και 150 δένδρα που θα πρέπει να κοπούν.
ΧΟΡΤΑ-σαμε....




Ο κ.Βασιλόπουλος του τ.δ. του Λυγιά ζήτησε το λόγο.Δεν του δόθηκε,γιατί δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία.Αν θυμάμαι καλά άλλη μια φορά δημιουργήθηκε πάλι ζήτημα με τον ίδιο.


Στην αρχή της συνεδρίασης ο Παπαθανάσης άνοιξε το κεφάλαιο απεντομώσεις για τις περιοχές του Γαλατά και του Περιθωρίου.Τα κουνούπια στις περιοχές αυτές κάνουν το δικό τους πάρτι.


Ο Καρακώστας ανέφερε το γεγονός της ακαταλληλότητας των νερών του Γριμπόβου για κολύμβηση.
Ο δήμαρχος ανέφερε ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα.Το θέμα είναι ότι για μια ακόμη φορά,βραβευμένη με γαλάζια σημαία παραλία βλέπει το κόκκινο φως από τις υγειονομικές αρχές.Ως πότε;


Για το θέμα του ΕΠΑΛ και τη συνέχιση των εργασιών ο δήμαρχος είπε ότι ο εργολάβος συνεχίζει κανονικά και αναμένεται ως τον Σεπτέμβρη να δοθεί προς χρήση στους μαθητές.Να το δούμε και να μην το πιστέψουμε....


Το θέμα με τα χόρτα το έφερε ο Κοτρωνιάς για προημέρησιας συζήτηση,ο πρόεδρος του δημ.συμβουλίου πρότεινε να συζητηθεί την επόμενη φορά,τελικά μπήκε σε ψηφοφορία,όπου 5 σύμβουλοι από την πλειοψηφία ψήφισαν την πρότασή του και έτσι με 16 ψήφους συζητήθηκε χθες.
Ικανοποιημένος ο Κοτρωνιάς,δεν φοβόμαστε να συζητήσουμε το οτιδήποτε διατείνει η πλειοψηφία.


Για το Κ.Υ Άνω Χώρας που ήρθε κι αυτό προ ημερήσιας συζήτηση,αποφασίστηκε τελικά να συσταθεί μια 6μελής διαπαραταξιακή επιτροπή αποτελούμενη από τους κ.κ.Κιούση(δ/ντή του Κ.Υ.),Παπαθανάση,Κοτσανά,Καρακώστα,Καραλή και τον κ.Αγγελόπουλο (εκπρ/πο των Ξενοδόχων).
Άπαντες συμφώνησαν στη διατήρηση ίσως και ενίσχυση του χαρακτήρα του Κ.Υ.Άνω Χώρας με παρεμβάσεις προς την υγειονομική περιφέρεια και το υπουργείο.
Ο δήμαρχος είπε κάποια στιγμή ότι αυτό το Κέντρο υγείας παραλήφθηκε από το μπλογκ διαβούλευσης που σημαίνει  ότι εξαιρείται των αλλαγών του συστήματος.Καλό!!!Θα είναι όμως έτσι μέχρι τέλους;


''Το κοινωφελές κατάντησε παράνομο'' τόνισε ο Καρακώστας αναφερόμενος στο Κ.Υ,έργο που θα έπρεπε να είχε γίνει από το '60,έγινε με 25 χρόνια καθυστέρηση.Αγαπητέ Κώστα ξέρεις κάτι να γίνεται στην ώρα του στην Χώρα αυτή;


To πιο καλό πάντως για μια ακόμη φορά ακούστηκε από το στόμα του Καρακώστα που είχα ήδη αρχίσει να ανησυχώ για την καθυστέρηση.Σχετικά με τα χόρτα,(τον συντονισμό που θα πρέπει να έχουν οι εργασίες κλπ) και την κουβέντα που περιδυνιζόταν γύρω από ένα φαύλο κύκλο συζήτησης,είπε το εξής τρομερό.'Ενα παιδί κάνει να γεννηθεί 9 μήνες.
Τα 100 παιδιά πόσο λέτε ότι κάνουν για να γεννηθούν; 900 μήνες;
Όχι.Το ίδιο κάνουν.Αρκεί να υπάρχει κατάλληλος συντονισμός.Δηλαδή Κώστα,αν κατάλαβα καλά,θα πρέπει να κουρδίσουμε ταυτόχρονα 100 πατεράδες την ίδια στιγμή,το ίδιο δευτερόλεπτο και πάει λέγοντας.Μήπως είναι σίγουρο ότι θα βγουν όλα στην ώρα τους;Έχουμε και τα 7μηνίτικα.Μην το ξεχνάς.


Κύριε πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου:Δεν είναι κατάσταση αυτή.Το παραδεχτήκατε και μόνος σας.Ότι μια κουβέντα που θα έπρεπε να διαρκέσει το πολύ 1 ώρα και 20' τράβηξε αβίαστα 2 ώρες.Τα χόρτα μας χόρτασαν...


Το κοινό λιγότερο από κάθε άλλη φορά.Παρόλο που η αίθουσα κλιματιζόταν και ήταν πολύ ευχάριστη η παραμονή,εν' τούτοις ο κόσμος απείχε από αυτό το συμβούλιο.Να φταίει η εποχή; Η ταινία που παιζόταν λίγα μέτρα παραπέρα,στον δημοτικό κινηματογράφο; Η απουσία ουσιαστικών θεμάτων που όμως τα αναγάγαμε; Δεν ξέρω.Πολύ στενοχωρήθηκε από την απουσία του κοινού.Κι ας είπε κάποια στιγμή ο ΠΑ.ΠΑ ησυχία στο ακροατήριο,μην οχλαγωγείτε...για να λάβει την απάντηση από το Νούλα που του είπε:''Που τον βλέπετε τον όχλο κύριε πρόεδρε; 5-6 άτομα είναι όλοι κι όλοι.....Νούλας the best...


O Παπαθανάσης χαρακτήρισε πολλά τα 110.000 για τα χόρτα και τα κλαδέματα.Το ίδιο και ο Κοτσανάς.Αναφερόμενος στον τελευταίο ο δήμαρχος του θύμισε ότι πέρυσι ο δήμος Αντιρρίου μόνο για χόρτα διέθεσε 40.000 ευρώ.
-Δεν το ψήφισα εγώ αλλά ο φίλος σας ο Κολοβός είπε ο Κοτσανάς.
-Δεν είπα ότι το ψήφισες ΕΣΎ.Ως νούμερο και μόνο το αναφέρω είπε ο Μπουλές.Και ο Ανδρέας ησύχασε....


Ο μόνος τρόπος να ολοκληρώνουν νωρίτερα τα συμβούλια είναι η δολιοφθορά στα κλιματιστικά.


Κ.Υ.Άνω Χώρας-Καλλικράτης σημειώσατε 1
Χόρτα-Κλαδέματα σημειώσατε Χ


Το'βλεπες....το'παιξες;;;;


Δείτε και σχετικό βίντεο από το συμβούλιο
...με τις απαντήσεις του δημάρχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου