Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Π. Πατούχας: «Η Ναύπακτος τρώει τα παιδιά της»

 Για όλους και για όλα μίλησε στο ΑΙΧΜΗ Radio το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ναυπακτίας Παντελής Πατούχας

«Ο Γ. Νταουσάνης δεν ενώνει το χώρο του ΠΑΣΟΚ στη Ναύπακτο».Aν ήταν υποψήφιος  το ποσοστό που θα κατάφερνε να συγκεντρώσει δεν θα ξεπερνούσε το 10%.

O Θωμάς Παναγιωτόπουλος θα μπορούσε να ηγηθεί ενός ενιαίου ψηφοδελτίου

Ο Κ.Κονίδας λόγω του ήπιου χαρακτήρα του κατάφερε να έχει ένα μεγάλο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ

Ο κόσμος της Ναυπακτίας θα δώσει την ευκαιρία σε ένα αξιόλογο στέλεχος και έναν καλό γνώστη της τοπικής αυτοδιοίκησης που είναι ο Γ. Μπουλές, να αναλάβει τη διοίκηση του νέου δήμου.



Ο κ. Πατούχας είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, αλλά στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές είχε επιλέξει το συνδυασμό του Κ. Κονίδα και όχι του χρισμένου του ΠΑΣΟΚ Γ. Νταουσάνη, επειδή, όπως είπε μιλώντας στο aixmi radio, θεωρεί ότι δεν ενώνει το χώρο. Σε ότι αφορά τη δική του επιλογή να δώσει τη μάχη στο πλευρό του κ. Μπουλέ είπε ότι αυτό έγινε επειδή θεωρεί ότι ο συγκεκριμένος υποψήφιος είναι ένα καταξιωμένο πρόσωπο στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, έχει αφήσει ένα μεγάλο έργο στο δήμο Πυλήνης όπου είναι δήμαρχος τις δυο τελευταίες τετραετίες, είναι ένα γνωστό πρόσωπο στο δήμο Ναυπακτίας και τέλος πιστεύει ότι είναι ο μοναδικός που θα μπορέσει να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο τα δημοτικά πράγματα.

Παράλληλα ο κ. Πατούχας εξηγεί και τους λόγους που τον οδήγησαν, στις προηγούμενες τουλάχιστον εκλογικές αναμετρήσεις, να είναι στο ψηφοδέλτιο του ανεξάρτητου προερχόμενου από τη Ν.Δ. Κ. Κονίδα και όχι στο ψηφοδέλτιο του χρισμένου Γ. Νταουσάνη. «Εγώ είχα διαχωρίσει τη θέση μου από τον κ. Νταουσάνη από το 1998, αλλά και το 2002. Αν το 2006 ήταν κάποιος άλλος ο χρισμένος υποψήφιος θα ήμουν μαζί του», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Δυστυχώς η επιλογή του κόμματος ήταν ο κ. Νταουσάνης με αποτέλεσμα να αναγκάσει εμένα και ορισμένους άλλους να στραφούμε σε άλλο συνδυασμό. Το 2006 ο Κ. Κονίδας ενεφανίσθη ως η καλύτερη λύση σαν ανεξάρτητη υποψηφιότητα και ήταν ο καλύτερος από τους υποψηφίους δημάρχους για τα δεδομένα του 2006».

Δεν παραλείπει να αναφερθεί και στο αποτέλεσμα του 2006 και τον τρόπο που προήλθε αυτό, λέγοντας ότι παρόλο που το ψηφοδέλτιο του Κ. Κονίδα ήταν το καλύτερο και παρόλο που το ποσοστό που πήρε την πρώτη Κυριακή το οποίο ανήλθε στο 37%, το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν υπέρ του Θ. Παπαθανάση την δεύτερη Κυριακή «με τον τρόπο που ξέρει όλη η Ναύπακτος», λέει ο κ. Πατούχας προφανώς εννοώντας και ο ίδιος, παρόλο που δεν το είπε ξεκάθαρα, ότι ο κ. Παπαθανάσης στηρίχτηκε από τον κ. Νταουσάνη. Επιμένει δε ότι ο κ. Νταουσάνης δεν ήταν ικανός να ενώσει το τοπικό ΠΑΣΟΚ από το 1999 ακόμα, ενώ στο ερώτημα γιατί τελικά το κόμμα τον επέλεγε, απαντά: «διότι υπάρχουν ορισμένα βαρίδια, ορισμένα συμφέροντα που κινούν διαδικασίες και αποφασίζουν εκ των άνω και όχι η τοπική οργάνωση Ναυπάκτου».

Όσο για την επιστροφή του χρίσματος από τον κ. Νταουσάνη το θεώρησε φυσικό επόμενο, δεδομένου ότι δεν μπορούσε να κάνει συνδυασμό, αλλά προσθέτει ότι και στην περίπτωση που προχωρούσε για τη διεκδίκηση του δήμου ήταν σίγουρο ότι θα έχανε και υπενθυμίζει τις εκλογές του 2006 όπου ο κ. Νταουσάνης, όντας εν ενεργεία δήμαρχος και χρισμένος από το κόμμα, πήρε 26%, τη στιγμή που το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ στη Ναύπακτο φθάνει το 46%. Κάνει δε την πρόβλεψη ότι αν ήταν υποψήφιος ο κ. Νταουσάνης το ποσοστό που θα κατάφερνε να συγκεντρώσει δεν θα ξεπερνούσε το 10%.

Παράλληλα ο κ. Πατούχας εξηγεί σε ποιους παράγοντες, κατά την άποψή του, οφείλεται το γεγονός ότι ο Κ. Κονίδας, αν και μέλος της Ν.Δ., καταφέρνει να έχει με το μέρος του ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό του τοπικού ΠΑΣΟΚ. Αυτό το αποδίδει στο ήπιο του χαρακτήρος του κ. Κονίδα, αλλά και στις προσωπικές του φιλίες, πράγμα που τον κάνει να έχει απήχηση και στο δημοκρατικό χώρο.
Ο κ. Πατούχας δεν δίστασε να μιλήσει με ονόματα όταν τον ρωτήσαμε ποιον θα θεωρούσε κατάλληλο για το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ και με προοπτική ενότητας του χώρου, αλλά και νίκης στις εκλογές. Ανέφερε ενδεικτικά το όνομα του Θωμά Παναγιωτόπουλου, ο οποίος έχει ασχοληθεί πολλά χρόνια με την τοπική αυτοδιοίκηση από τη θέση του δημοτικού συμβούλου, ενώ ανέφερε και το όνομα του κ. Ηλία Δημητρόπουλου, αν και όπως είπε υπάρχουν και άλλα αξιόλογα στελέχη που θα μπορούσαν να παίξουν έναν καταλυτικό ρόλο στα δημοτικά πράγματα. «Το ΠΑΣΟΚ έχει καλά στελέχη, αλλά δυστυχώς η Ναύπακτος τρώει τα παιδιά της, γιατί έχουμε τους εξ Αθηνών να ορίζουν τα της Ναυπάκτου με αποτέλεσμα να γίνονται λανθασμένες επιλογές», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι οι δυο άνθρωποι τους οποίους ανέφερε ως πιθανούς υποψηφίους είναι άφθαρτοι και με μεγάλη δυνατότητα καλού εκλογικού αποτελέσματος.

Καταλήγοντας ο κ. Πατούχας παρόλο που δεν διακινδύνευσε πρόβλεψη για το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Νοεμβρίου, θεωρεί ότι ο κόσμος της Ναυπακτίας θα δώσει την ευκαιρία σε ένα αξιόλογο στέλεχος και έναν καλό γνώστη της τοπικής αυτοδιοίκησης που είναι ο Γ. Μπουλές, να αναλάβει τη διοίκηση του νέου δήμου.

BAΣΩ ΒΗΤΤΑ

7 σχόλια:

  1. Ο κ. Πατούχας είναι ένα από τα μεγαλύτερα βαρίδια του ΠΑΣΟΚ στη Ναύπακτο (και δεν μου επιτρέπετε να τον χαρακτηρίσω διαφορετικά). Να θυμάται ώμος ότι ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ αυτό του το χρωστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας μας απαντήσει ο κ. Πατούχας -ο οποίος την προηγούμενη τετραετία ήταν υποψήφιος με τον κ. Κονίδα- την δεύτερη Κυριακή ψήφισε τον κ. Κονίδα;
    Ένα πουλάκι μου είπε ότι δεν τον ψήφισε γιατί είχε έντονα παράπονα λόγω μη εκλογιμότητάς του. Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΕΛΙΚΑ Ο ΠΑΤΟΥΧΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΥΛΕ;
    ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΑΛΛΟΥΣ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΠΧ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ ΘΩΜΑ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ ΗΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πόντιος Πιλάτος ο κ. Πατούχας. Στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις "νίπτει τας χείρας του". Και μ' αυτό θεωρεί ότι δεν έχει ευθύνες. Τις μεγαλύτερες ευθύνες τις έχουν όμως όλοι αυτοί που για το προσωπικό τους συμφέρον διαχωρίσανε τις θέσεις τους. Ο κ. Πατούχας είναι ένας πολιτικός σαλτιμπάγκος που δεν διστάζει μπροστα σε τίποτα. Αυτό έχει δείξει η μέχρι τώρα πορεία του.
    Αγανακτισμένος ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Πατούχας το 2006 είχε όπως έλεγε στόχο τον Νταουσάνη, τώρα θέλει τη στηριξή του. Καταλάβατε πόσο εταιρόκλητο είανι το σχήμα Μπουλέ; Πως είναι δυνατόν να συνυπάρξουν αυτοί οι δύο ή ο Πατούχας με τους Γούλα, Βασιλόπουλο και Καρκατσούλη (αυτή είναι η γραμμή Νταουσάνη. Είναι ή δεν είναι λόγος να μην ψηφίσω Μπουλέ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΦΙΛΕ 5:30
    ΜΕΡΙΚΑ ΕΤΑΙΡΟΚΛΗΤΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΩ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ:
    1.ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΑΥΡΙΑΝΙΣΤΕΣ(ΑΝ ΤΟΥΣ ΘΥΜΑΣΤΕ),ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ,ΧΡΗΣΜΕΝΟΙ Ν.Δ.,ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ(ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΠΑΖΛ-ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ) ΚΛΠ ΣΤΗΝ ΣΚΕΠΗ ΤΟΥ ΚΟΝΙΔΑ.
    2.ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ,ΙΔΕΟΛΟΓΟΙ,ΑΝΤΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ,ΑΡΑΧΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ,ΝΕΟΠΛΟΥΤΟΙ,ΠΑΡΕΟΥΛΕΣ, ΚΛΠ ΥΠΟ ΤΗΝ "ΤΑΜΠΕΛΑ" .
    3. ΤΟΥ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΕΙ ΟΛΗ(ΕΞΩ ΛΕΕΙ Η ΑΠΟΔΟΤΙΑ-ΓΑΛΑΤΑΣ-ΠΕΡΙΘΩΡΙ)-ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΛΟΙ - ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.! ΧΑΟΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ.
    4.ΓΙΑ ΜΠΟΥΛΕ ΤΑ ΕΙΠΑΤΕ-ΕΧΩ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΟΥ- .
    5.ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ... ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ, ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ (ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΟΙΗΚΗΣΗ ).
    ΑΡΑ?????
    ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ :Η ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ-ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ 8:31.T
    Η ΦΡΑΣΗ ΣΤΟ 2,ΕΙΝΑΙ: ΥΠΟ ΤΗΝ "ΤΑΜΠΕΛΑ" ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ.(ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΚΟΠΗΚΕ)
    ΣΤΟ 3,Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΦΡΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ: Η ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΑΝΑΣΗ.....(ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΚΟΠΗΚΕ)
    ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΡΑΣΗ: ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ:H "ΔΟΚΙΜΗ" ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ...... (ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ-ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΓΡΑΦΤΕΙ ΠΡΙΝ-)ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΝ ...ΠΑΠΑΡΟΠΙΤΑΣ.!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή