Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Με όπλο τη γνώση

Με όπλο τη γνώση μπαίνει η δημοτική αρχή του Δήμου Δωρίδος στη νέα εποχή του Καλλικράτη, καθώς τα στελέχη της είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν εκτενώς για τις καινοτομίες που επιφέρει αυτή η μεγάλη μεταρρύθμιση στην αυτοδιοίκηση, μέσα απ' την επιτυχημένη ημερίδα που διοργάνωσαν η δημοτική παράταξη “Δωρίδα για όλους” και ο Όμιλος Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης (Ο.Π.Σ.Α.).
Μαζί τους και αρκετοί πολίτες που γέμισαν ασφυκτικά το κέντρο “Φλόγες” στη Μανάγουλη Ευπαλίου την περασμένη Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, όπου και πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με γενικό τίτλο “Βασικές έννοιες του νέου Νόμου για την Αυτοδιοίκηση-Πρόγραμμα Καλλικράτης”
.
Στον χαιρετισμό του ο Γιώργος Καπεντζώνης, επικεφαλής της παράταξης αλλά και νέος δήμαρχος Δωρίδος, εξέφρασε, μεταξύ άλλων, την ικανοποίησή του για τη μεγάλη συμμετοχή και ανταπόκριση των δημοτών σ' αυτή την εκδήλωση, επισημαίνοντας ότι μεγάλο στοίχημα θα είναι το σημερινό ζωηρό ενδιαφέρον να διατηρηθεί και να αυξηθεί:Θα πρέπει όλοι μας εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου να συμμετέχουμε, να είμαστε κοινωνοί της ενημέρωσης, να είμαστε συμμέτοχοι στις αποφάσεις για να μπορούμε να παράξουμε περισσότερο και ποιοτικότερο έργο” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καπεντζώνης.
Στη συνέχεια ακολούθησαν οι βασικές εισηγήσεις της ημερίδας με τον Παύλο Καμάρα, Πρόεδρο του Συλλόγου Δημάρχων Αττικής, Πολιτικός Μηχανικός, Συγκοινωνιολόγο και π. Δήμαρχο Πεύκης να μιλά σχετικά με το νέο σύστημα διακυβέρνησης, τους τομείς άσκησης πολιτικής αλλά και το ρόλο του δημοτικού συμβουλίου.
Στις δημόσιες πολιτικές σε τοπικό επίπεδο αλλά και τις επιτροπές και τα συμβούλια του Δήμου αναφέρθηκε ο
Θεόδωρος Γεωργάκης, Πρόεδρος του Ο.Π.Σ.Α, Δικηγόρος και π. Δήμαρχος Ηλιούπολης, ενώ, τέλος, για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και την οικονομική οργάνωση ομιλητής ήταν ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Μέλος του Δ.Σ του Ο.Π.Σ.Α, Διευθυντής Οικονομικών Σιβιτανιδείου Σχολής και Οικονομολόγος.
Βροχή έπεσαν οι ερωτήσεις του κοινού προς τους ομιλητές στην κουβέντα που ακολούθησε, με αρκετά θέματα να μπαίνουν στην ατζέντα, αποδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον, αλλά και τη δίψα των πολιτών για αλληλεπίδραση με τους κατέχοντες την διαχείριση των κοινών.
Όπως δεσμεύθηκε, για άλλη μια φορά, ο νέος δήμαρχος Δωρίδος, τέτοιου είδους ενημερωτικές εκδηλώσεις θα γίνονται ανά τακτά χρονιά διαστήματα και σε κάθε περίπτωση όταν καινούργια δεδομένα προστίθενται στον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας των Καλλικρατικών Δήμων, ώστε όλοι να είναι “ετοιμοπόλεμοι”. Να σημειώσουμε, τέλος, ότι το παρών στην ημερίδα έδωσε και ο νέος δήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Μπουλές, με τον κ. Καπεντζώνη να τον καλωσορίζει και να διατυπώνει δημόσια την πρόθεση και των δύο ανδρών και συνεργασία σε ζητήματα ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου