Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με πρωτοβουλία του νεοεκλεγμένου Δημάρχου Ναυπακτίας κ. Γιάννη Μπουλέ και με στόχο την ουσιαστική ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας μέσα από ανοικτές διαδικασίες που δίνουν τη δυνατότητα της πρόσβασης, της ευαισθητοποίησης και της διαμόρφωσης άποψης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων διοργάνωσε την
Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου στο Εργατικό Κέντρο στη Ναύπακτο ημερίδα με θέμα «Εκλογή θέσης για την κατασκευή χώρου Υγειονομικής Ταφής Αδρανών»
Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ναυπάκτου και πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Θανάσης Παπαθανάσης, και οι νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι Ναυπακτίας κ. Γιάννης Μπουλές και Δωρίδας κ. Γιώργος Καπεντζώνης. Εντυπωσιακή υπήρξε η συμμετοχή των πολιτών γεγονός που καταδεικνύει τη σημασία του θέματος καθώς και την αξία του δημόσιου διαλόγου.
Σε σύντομο βίντεο που προβλήθηκε κατά την έναρξη της ημερίδας παρουσιάστηκαν εικόνες εναπόθεσης αδρανών υλικών στις κοίτες των ποταμών και σε δασικούς δρόμους ενδεικτικές της κακοποίησης του φυσικού περιβάλλοντος και της υποβάθμισης της ποιότητας ζωής. Στη συνέχεια από το μελετητή παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της μελέτης που έγινε για την εξεύρεση χώρου δημιουργίας Χ.Υ.Τ. Αδρανών. Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση κατά την οποία διατυπώθηκαν ερωτήματα, προβληματισμοί και σκέψεις γύρω από το ζωτικής σημασίας θέμα δημιουργίας χώρου εναπόθεσης αδρανών.
Ο νεοεκλεγμένος Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Γιάννης Μπουλές πρότεινε την ερχόμενη εβδομάδα να πραγματοποιηθεί άτυπη συνάντηση εργασίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων με όσους έχουν να καταθέσουν απόψεις και προτάσεις σχετικά με το θέμα. Υπογράμμισε ότι λόγω της μέχρι σήμερα καθυστέρησης καθίσταται επιτακτική η ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών, προκειμένου να υποβληθεί πρόταση στο ΕΣΠΑ για να μην χαθεί η δυνατότητα απορρόφησης χρημάτων και αξιοποίησης προγραμμάτων.

Ναύπακτος 16-12-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου