Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Απίστευτη ιστορία στην Βομβοκού



Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι κάτοικοι του δημοτικού διαμερίσματος Βομβοκούς με αυτό που είδαν το πρωί του περασμένου Σαββάτου.  Δυο μεγάλοι λάκκοι είχαν ανοιχτεί στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου που είναι η κεντρική εκκλησία του χωριού. Όπως εκτιμάται κάποιοι που έψαχναν για αρχαία ή για χρυσό εκμεταλλεύτηκαν την καταιγίδα τη νύχτα της Παρασκευής και πήγαν να κάνουν τις ανασκαφές τους προφανώς για να βρουν πολύτιμα αντικείμενα.
 Έτσι λοιπόν αφού αφαίρεσαν πολλά από τα πλακάκια από το προαύλιο της εκκλησίας έσκαψαν και δυο λάκκους βάθους 60 cm και 40cm αντίστοιχα, έκαναν τη δουλειά τους και έφυγαν χωρίς κανείς να αντιληφτεί το παραμικρό. Το πρωί του Σαββάτου ο παπάς του χωριού, που πήγε στην εκκλησία, αντίκρισε αυτή την εικόνα και ειδοποίησε την αστυνομία. Και να φανταστεί κανείς ότι πριν από κάποιο διάστημα είχαν γίνει εργασίες πλακόστρωσης στο προαύλιο της εκκλησίας όπου μάλιστα επειδή το έδαφος παρουσίαζε μια κλήση επιστρατεύτηκε και εκσκαφικό μηχάνημα για να ισοπεδώσει το χώρο.
Όπως λένε οι κάτοικοι αν είχε σκάψει λίγα εκατοστά βαθύτερα, τώρα όλοι θα γνώριζαν τι υπήρχε από κάτω. Πάντως το παράπονο των κατοίκων τώρα είναι ότι θα γιορτάσουν τον Άγιο Νικόλαο με την εκκλησία τους να είναι σε αυτή την κατάσταση, αφού δεν προλαβαίνουν να αποκαταστήσουν τις ζημιές…
βασω βηττα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου