Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Βουτιά στα βαθιά....

Άλλη μια χρονιά φεύγει και μαζί της όλα τα κακά  που αυτή μας έφερε.Πολλά απ' αυτά βέβαια θα τα κληρονομήσει ο νέος χρόνος.Γιατί και ο χρόνος έχει συνέχεια.Κάτι σαν το χρέος δηλαδή που κληρονομεί η μια κυβέρνηση στην επόμενη και όλες μαζί στις πλάτες μας.

Δεν θα ευχηθώ καλή νέα χρονιά ίσως γιατί μπορούμε για πρώτη
φορά να μαντέψουμε ότι αυτή δεν θα είναι από τις καλύτερες.Οπότε προς τι η ευχή ?

Τα γεγονότα που μας σημάδεψαν θα είναι τα ίδια που θα μας έχουν επι σκοπόν και το 2011.Είναι η πρώτη φορά που οι μελλοντολόγοι και οι κάθε λογής μάντηδες θα έχουν εύκολο έργο.Οι προβλέψεις δεν θα είναι φέτος προβλέψεις,αλλά καραμπινάτες βλέψεις που ο καθένας μπορεί να κάνει.
Άρα λοιπόν τα μελλούμενα στην άκρη.

Για πρώτη φορά τα δεδομένα είναι περισσότερα από τα ζητούμενα.Στη Ναύπακτο ο νέος δήμαρχος Γ.Μπουλές βλέποντας τον όγκο των ζητημάτων (χρέος-οργάνωση δήμου) που καλείται να διαχειριστεί από τη νέα χρονιά,σήκωσε τα μανίκια από την επομένη της εκλογικής νίκης του βλέποντας ότι χρόνος και ανοχή δεν υπάρχουν.Αναμφίβολα έχει  κληθεί να παίξει τη δυσκολότερη παρτίδα πόκερ που έχει παίξει μέχρι τώρα.Και το γνωρίζει πολύ καλά.Γι' αυτό άλλωστε και δεν το χάρηκε όσο θα ήθελε.
Ο κόσμος που τον εξέλεξε έχει  επενδύσει πάνω του.Και το βάρος το αισθάνεται βαρύ στις πλάτες του,αν δεν θέλει να χαρακτηριστεί ''διάτων αστέρας''της τοπικής πολιτικής σκηνής.Και ο κόσμος έχει μάθει να αλλάζει δημάρχους ,σαν τα πουκάμισα.Με την μία.Χωρίς ανοχή.Χωρίς δεύτερη ευκαιρία.Δεν θυμάμαι κάποιον τα τελευταία χρόνια που να έχει πάρει 2 δημαρχιακές θητείες στη Ναύπακτο.Θα καταφέρει άραγε να σπάσει το ρόδι?
Θεωρώ μείζον πρόβλημα για το νέο δήμαρχο την οργάνωση του νέου δήμου.Προτεραιότητα είναι και γι' αυτόν.Το ξέρει.Πρέπει να διαχειριστεί το προσωπικό του (μόνιμο και αιρετό) με τέτοιο τρόπο ώστε αυτό να είναι αξιόπιστο και λειτουργικό.Πρόθυμο να εργαστεί για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και την προώθηση του δημαρχιακού έργου.

Η συμβουλή μου

Μην σταματήσετε ποτέ να ακούτε τους πολίτες.


Μην σταματήσετε ποτέ να έχετε ανοιxτή την πόρτα σας.

Και προς θεού.Μην καλλιεργήσετε ψεύτικες ελπίδες αν αυτές δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν.Μην υποσχεθείτε  πράγματα ,αν αυτά δεν μπορούν να γίνουν.


Ολόψυχα Καλή δουλειά για την προκοπή όλων μας

navmaxia.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου