Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Το βαθύτερο νόημα της αποψίλωσης...

Αρχή  της νέας χρονιάς για τη δημοτική αρχή στη Ναυπακτία και έχει σηκώσει μανίκια προκειμένου να σουλουπώσει και συνάμα να δώσει το σύνθημα σε όλους της σκληρής δουλειάς (υπαλλήλους-δημότες).
Δεν είναι τυχαίο ότι με την ανάληψη της πρώτης τυπικά ημέρας διοίκησης ο νέος δήμαρχος ρίχνει το προσωπικό του στη δουλειά θέλοντας μ' αυτό τον τρόπο να περάσει το μήνυμα ότι χρόνος για την αναμόρφωση της πόλης δεν υπάρχει,υπάρχει όμως η θέληση και το πείσμα με το στοίχημα που ο ίδιος έβαλε.
Από την μια η αναμόρφωση του Ξενία και η απαίτηση του δημάρχου να τηρείται το ωράριο εργασίας,από την άλλη η βούλησή του για ίση αντιμετώπιση των πολιτών σε όλα τα θέματα που αφορούν την καθημερινότητα (κλήσεις-τήρηση κανονισμού καθαριότητας,κυκλοφοριακό, κλπ)
αποδεικνύει ότι τουλάχιστον θέλει να περάσει μια διαφορετική αντίληψη στη διοίκηση του δήμου,κάνοντας το πρώτο βήμα,δείχνοντας το παράδειγμα.
Δεν ξέρω αν θα πετύχει το μοντέλο αυτό,αν και το εύχομαι.Το σημαντικότερο είναι ότι από κάπου το πιάνει.Το παλεύει.Υπάρχουν παγιωμένες αντιλήψεις ετών.Σχεδόν κατεστημένο.Αυτές προσπαθεί να αλλάξει.
Εμείς θα είμαστε εδώ να κρίνουμε και να επαινούμε.
Ρίχνοντας τα χορτοκοπτικά από την πρώτη μέρα στη δουλειά,απαιτεί να κόψει τα ''ζιζάνια'' και να φρεσκάρει το χώρο της αυτοδιοίκησης,εμπνέοντας ένα νέο ,πιο φρέσκο αέρα διοίκησης.
Θα πρέπει όμως να έχει απόθεμα καυσίμων (εσωτερικές αντοχές ) προκειμένου να συνεχίσει, διότι αν πάψουν να μηχανήματα να δουλεύουν τα ''ζιζάνια'' θα ξαναφυτρώσουν.Απαιτείται λοιπόν συνεχής προσπάθεια και επαγρύπνηση.
Σ' αυτή την προσπάθεια δεν χωρούν μικροκομμαστικές ή μικροπολιτικές σκοπιμότητες με σκοπό της κατ' ανάγκην αντιπολίτευσης για ''να'χαμε να λέγαμε''.Στην πόλη αυτή ζούμε όλοι μας.Και αν αποτύχει η δημοτική αρχή,σίγουρα αποτυγχάνουμε όλοι μας.Σαν πολίτες άμεσα βιώνουμε και την επιτυχία και την αποτυχία.
Και η ευθύνες εδώ της αντιπολίτευσης είναι μεγάλες.Και το' χουν αναλογιστεί.Και το ξέρουν.Γι' αυτό και στην πρώτη επίσημη δημοτική συνεδρίαση έσπευσαν να τον συγχαρούν όλοι για την απόφασή του να αλλάξει το χώρο συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.Και προς τιμήν τους.Έτσι θα πρέπει να γίνεται.Στα αυτονόητα να επικροτούν.Αλλά και όπου χρειάζεται να κατακρίνουν και να προτείνουν.
Έτσι και' μεις οι πολίτες.Να είμαστε και μαζί αλλά και απέναντι όταν χρειάζεται.
Γι'αυτό λοιπόν κύριε δήμαρχε ''τα χορτοκοπτικά'' να μην σβήσουν ποτέ....

5 σχόλια:

  1. Κάπως έτσι ξεκινάνε όλοι οι δήμαρχοι. Άλλος καβάλα στη σκουπιδιάρα και άλλος καβάλα στο άλογο. Το παίζουν αυστηροι στην αρχή αλλά στην πορεία χαλαρώνουν τα λουριά ......, γιατί θα χάσουνε ψήφους, με αποτέλεσμα να μην δουλεύει, μετά απο ένα εξάμηνο, τίποτα. Για να δούμε ετούτο το φρούτο τί θα βγεί.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΚΑΝ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΛΟ ΧΑΙΡΕΤΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΚΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΠΛΑΤΗ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ. Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ. ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 6;18, Ετούτος καβάλησε το καλάμι. πολύ στο επικοινωνιακό το έχει ρίξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πιο καλαμι ; 4 ημερες δημαρχος ειναι ο ανθρωπος λιγη αυτοσυγκρατηση δεν βλαπτει!!! εδω παρελαβε ενα διαλυμενο δημο περιμενεται λιγο τι επικοινωνια και κουραφεξαλα! 4 χρονια παιδικη χαρα ημασταν. οποιοσ χρειαστηκε να συναλλαγει με τις υπηρεσιες του δημου ξερει πολυ καλα πως λειτουργουσαν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΝ ΞΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΓΑΜΠΡΟ. Π.Χ ΘΑΝΑΣΑΚΗΣ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΜΟΓΕΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή