Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011


«Κι όλο ψάχνω για να βρω το αθάνατο νερό»

Υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπακτίας, της Καρναβαλικής Επιτροπής και με την υποστήριξη συλλόγων της περιοχής.
Ομάδα σχεδιασμού και συντονισμού της εκδήλωσης:
Βασίλης Λουκόπουλος τηλ. 6974965606
• Μάνια Νικολέντζου τηλ. 6977784653
• Κωνσταντίνος Πατούχας τηλ. 6945832681
• Ιωάννα Σταυροπούλου τηλ. 6947605080

Σχεδιασμός
Με την ευκαιρία των αποκριάτικων εκδηλώσεων αναβιώνουμε την γιορτή του κρυμμένου θησαυρού. Για τον χώρο της εκδήλωσης επιλέχθηκε η περιοχή της
Καστρόπολης με την διαδρομή να περνά από μνημεία αλλά και από συνοικίες με ιστορική και αρχιτεκτονική σημασία όπως τα Μποτσαρέϊκα, τα Βεικέϊκα τα Τζαβελέϊκα, τα Φραγκέϊα, τα Κοζωνέϊκα, το Στενοπάζαρο και ασφαλώς την Πλατεία του Λιμανιού. 
Ως σημεία αναφοράς της διαδρομής ή των διαδρομών είναι οι παραδοσιακές κρήνες της περιοχής. Σκοπός είναι πέρα από την συμμετοχή στον ίδιο τον διαγωνισμό να αναδειχθεί ο περίπατος εντός της Καστρόπολης, σε μια ζώνη άγνωστη στους περισσότερους που ωστόσο κρύβει ανεκτίμητη ομορφιά.
Η οργάνωση του διαγωνισμού
Θα πρέπει ο διαγωνιζόμενος να περάσει από όλα ή τα περισσότερα σημεία αναφοράς, να συλλέξει από κάθε ένα από αυτά ένα αναμνηστικό-κειμήλιο και μέσα στο συγκεκριμένο χρόνο, που θα οριστεί από την ομάδα συντονισμού, να καταλήξει στο σημείο τερματισμού.
Στο κάθε σημείο αναφοράς θα υπάρχει και ένας «Φρουρός» που θα είναι εθελοντής για την διακριτική υποστήριξη των διαγωνιζόμενων, θα είναι ντυμένος με αποκριάτικη στολή (μπορεί να έχει και συσχετισμό η στολή του με την τοπική οδονομία ή κρήνη) και θα δίνει ένα αίνιγμα για ένα μόνο επόμενο σημείο.
Παράλληλα θα υπάρχουν και Φρουροί σε σημεία της διαδρομής για την ασφάλεια των διαγωνιζόμενων αλλά και στα σημεία αφετηρίας, στάσης και τερματισμού.
Σημείο αφετηρίας προτείνεται η Πλατεία του Λιμανιού, από όπου θα προχωρήσουν οι διαγωνιζόμενοι στα πρώτα σημεία.
Σημείο στάσης θα είναι η Πλατεία Παπαπαναγιώτου στην Σιδηρόπορτα όπου οι Φρουροί θα προσφέρουν ροφήματα στους διαγωνιζόμενους.
Σημείο τερματισμού προτείνεται το πλάτωμα στα Μποτσαρεϊκα όπου θα κλείσει η γιορτή με ένα Γαϊτανάκι. Στον τερματισμό θα υπάρχουν πάλι ροφήματα για τους διαγωνιζόμενους και τους συμμετέχοντες. Ο τερματισμός μπορεί να γίνει και στην Πλατεία του Λιμανιού.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 27 Φεβρουαρίου Κυριακή με ώρα έναρξης 11 το πρωί. Η διάρκεια της υπολογίζεται 2ώρες από την οποία η διαδρομή θα είναι μιάμιση ώρα.
Στην εκδήλωση θα δηλωθούν οι συμμετέχοντες και από την συμμετοχή θα καθοριστούν οι διαδρομές. Σκοπός είναι να συμμετάσχουν παιδιά από τις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού και από τις πρώτες του Γυμνασίου.
Τους συμμετέχοντες και τους νικητές περιμένουν 
E κ π λ ή ξ ε ι ς !
Χάρτης διαδρομής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου