Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Τα λόγια πράξη.Περιμένουμε συνέχεια.

Εν μέσω οικονομικής δυσπραγίας.


Δεν δέχθηκαν τις ετήσιες απολαβές τους τα μέλη του δ.σ της ΔΕΥΑΝ.Στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε παρουσία του δημάρχου Γ,Μπουλέ ο οποίος μίλησε για εξορθολογισμό των δαπανών της επιχείρησης,τα μέλη του αρνήθηκαν τις οικονομικές απολαβές που να σημειωθεί ότι ετησίως αγγίζουν τις 25.000 ευρώ.Ένα πρώτο μεγάλο βήμα.

7 σχόλια:

  1. Αφού δεν τις δικαιούνται λόγω του ότι ο πρόεδρος είναι αντιδήμαρχος και ο αντιπρόεδρος ειδικός συνεργάτης. Ποιές απολαβές λοιπόν αποποιήθηκαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν κάποιος στο Δήμο έχει δύο ή περισσότερες έμισθες θέσεις, δεν μπορεί να πληρώνεται απο όλες αλλά απο μία μόνο (ΕΝΑΝ ΜΙΣΘΟ).
    Έτσι και ο πρόεδερος της ΔΕΥΑΝ Κώστας Σταυρόπουλος ως αντιδήμαρχος δεν διακαιούται τον μισθό του προέδρου της ΔΕΥΑΝ. Ομοίως και ο αντιπρόεδρος Γιάννης ......... ως ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου.
    Οπότε το σωστό να λέγεται :
    Δεν είναι ότι δεν δέχθηκαν τις ετήσιες απολαβές τους αλλά ότι δεν τις διακαιούνται.
    Άν νομίζει ο Μπουλές και μερικοί συνεργάτες του ότι έτσι παραμυθιάζεται ο κόσμος, κάνουν λάθος. Κάτι τέτοια έκανε και ο Θανασάκης τις πρώτες μέρες, για να εντιπωσιάσει αλλά τον πήρε και τον σήκωσε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Τα λόγια πράξη. Περιμένουμε συνέχεια.
    Εν μέσω οικονομικής δυσπραγίας."
    Φίλε, Ναυπάκτ-IOS δεν περίμενα να σχολιάσεις κάτι που δεν ισχύει. Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΝ δεν αρνήθηκαν τις οικονομικές απολαβές, απλά δεν τις δικαούνται.
    Ελπίζω να συνεχίσεις να μεταδίδεις σωστές πληροφορίες και όχι τις πληροφορίες που μεταδίδει η δημοτική αρχή φτιαγμένες όπως την συμφέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν αναφέρομαι απαραίτητα σε μισθοδοσίες του προέδρου και αντιπροέδρου που φυσικά και αμοίβονται έτσι κι αλλιώς.Αναφέρομαι σε χρηματικές αποζημιώσεις των μελών του συμβουλίου,...(και των μελών) που δικαιούνται κάποιας χρηματικής αποζημίωσης,ίσως από συμβούλια,μετακινήσεις κλπ.κλπ.Αυτά...Θα το ψάξουμε όμως περισσότερο και θα επανέλθουμε σύντομα.Ευχαριστώ πολύ για την επικοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άν αναφέρεσαι μόνο σε χρηματικές αποζημιώσεις των μελών του συμβουλίου, που δικαιούνται κάποιας χρηματικής αποζημίωσης, από τις συνεδριάσεις, το συνολικό ετήσιο ποσό δεν ξεπερνα τα 2.500 ευρώ και όχι τα 25.000 ευρώ που αναφέρεις.
    Εξάλλου ψάξε και θα βρείς ότι και στα προηγούμενα διοικητικά συμβούλια, τα μέλη τους δεν επιβάρυναν την ΔΕΥΑΝ με μεγάλα ποσά για τα έξοδα παράστασης των συνεδριάσεών τους, αφού για τους περισσότερους συμβούλους, η ΔΕΥΑΝ δεν τα κατέθετε στην Τράπεζα αυτά που δικαιούνταν (40 ευρώ για κάθε συνεδρίαση άν δεν κάνω λάθος).
    Αλλά άν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, δεν πρέπει τα μέλη του Δ. Σ. της ΔΕΥΑΝ, να αποζημιώνονται με τα καύσιμά τους τουλάχιστον όταν ασχολούνται με τα της χρηστής διοίκησης ?
    Απο άλλες μεριές μπάζει η διοίκηση και η οικονομική διαχείρηση. Ας μην είμαστε φτηνοί στο αλεύρι και ακριβοί στα πίτουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρακάτω σας παραθέτω την επίσημη ανακοίνωση-Δελτίο τύπου της ΔΕΥΑΝ σχετικά με το θέμα.

    Τη Δευτέρα 07/02/2011 συνεδρίασε το Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. υπό την νέα του σύνθεση με πρόεδρο τον κο Σταυρόπουλο Κων/νο, αντιπρόεδρο τον κο Χειμαριό Ιωάννη και μέλη τους: Καρακώστα Κων/νο, Καρκατσούλη Δημήτριο, Τσέλιο Σπυρίδωνα, Παπακωστόπουλο Χρήστο, Χάρο Αριστομένη.

    Στη συνεδρίαση παρευρέθη και ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κος Ιωάννης Μπουλές, ο οποίος αναφέρθηκε κυρίως στην ανάγκη εξορθολογισμού των γενικότερων εξόδων της Δημοτικής Επιχείρησης και στην επιτάχυνση εξευρέσεως λύσης στο έργο, επέκτασης αποχετευτικού δικτύου λυμάτων Ναυπάκτου αλλά και Αντιρρίου.
    Ακολούθως έγινε ενημέρωση των μελών για ζητήματα οργάνωσης και λειτουργίας.

    Επισημαίνεται ότι μετά από πρόταση του Προέδρου του Δ.Σ., αποφασίστηκε η μη καταβολή τόσο της αποζημίωσης του Προέδρου και Αντιπροέδρου του Δ.Σ., όσο και των μελών αυτού, ως πρώτη κίνηση μείωσης των λειτουργικών δαπανών (~ 25.000 € /έτος).
    Σε αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. θα εξειδικευτούν οι ενέργειες της Δ.Ε.Υ.Α.Ν., για αντιμετώπιση των διάφορων προβλημάτων.




    Εκ της Δ.Ε.Υ.Α.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το γεγονός πάντως ότι στη θέση του Προέδρου του δ.σ. και στη θέση του αντιπροέδρου τοποθετούνται άνθρωποι που ήδη παίρνουν έναν μισθό και όχι δύο νέοι που θα επιβάρυναν περαιτέρω τα ταμεία του δήμου,για μένα είναι σημαντικό και έχει τη δική του σημειολογία ως πράξη αυτή κάθε αυτή.Και μόνο έτσι αν κρίνουμε το γεγονός πιστεύω ότι είναι θετικό.Από κει και πέρα εδώ θα είμαστε και στα θετικά και στα αρνητικά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή