Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

O δημότης δεν βρήκε συμπαραστάτη....

Άκαρπη η πρώτη εκλογή.
12 οι υποψήφιοι μετά την απόσυρση Νταουσάνη.
Πρώτος σε ψήφους ο Κώστας Αγγελόπουλος με 16 ψήφους.
Παρατράγουδα και διακοπές στη συνεδρίαση.
Να διαφυλαχτεί το κύρος των συνεδριάσεων.


Σε μια συνεδρίαση που θα θέλαμε πολύ να ξεχάσουμε ως προς τα ευτράπελα που συνέβησαν δεν κατέστη δυνατόν να εκλεγεί συμπαραστάτης του δημότη,κάτι αναμενόμενο.



Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την ενημέρωση του δημάρχου προς  το σώμα και τους πολίτες που είχαν γεμίσει ασφυκτικά την αίθουσα του Ξενία για τις επισκέψεις του σε περιφέρεια και υπουργείο χωροταξίας σχετικά με το ΣΧΟΟΑΠ Αντιρρίου.
Αναφέρθηκε στη συνάντηση στο υπ.Χωροταξίας για το οικιστικό,αποτέλεσμα που όπως είπε συγκεκριμένα δεν είχαμε.Για τη συνάντηση με τη γέφυρα ομόφωνα αποφασίστηκε να συζητηθεί στο τέλος της ημερήσιας διάταξης.
Στο στάδιο των ανακοινώσεων το λόγο πήρε ο Α.Κοτσανάς ο οποίος αναφέρθηκε στην απόφαση του τ.σ. Τρικόρφου σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου και στον Καλλικράτη στην παιδεία που προωθεί η κυβέρνηση.
Ο Θ.Κοτρωνιάς στο στάδιο των ερωτήσεων αναφέρθηκε στα έργα του ΕΣΠΑ που είναι ώριμα όπως ανέφερε,έργα οδοποιίας στον ορεινό όγκο (Αμπελακιώτισσα-Ευηνολίμνη) στο δρόμο Αναβρυτή-Κεντρική-Αγ.Κυριακή,αναβάθμιση βιολογικού Ναυπάκτου.Παίρνοντας το λόγο ο δήμαρχος ανέφερε αυτά που προέκυψαν κατά τη συνάντηση των δημάρχων με τον περιφερειάρχη κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στο Μεσολόγγι λέγοντας ότι για τις οδοποιίες χρήματα δεν υπάρχουν.
Ο Κ.Καρακώστας παίρνοντας το λόγο ερώτησε το δήμαρχο για το θέμα του δημοτικού σχολείου Τρικόρφου και τι προτίθεται να κάνει με την εφαρμογή Δ.Ν.Τ στα σχολεία όπως είπε χαρακτηριστικά,ζήτησε ενημέρωση για το λατομείο της Καλαβρούζας,αλλά και ένα θέμα που προέκυψε με τη στέγαση του Α.Σ.Ο.Ν.(Σκακιστικός όμιλος) στο κτίριο ''Ναυπακτία''.
Για το λατομείο ο δήμαρχος ανέφερε ότι δεν έχει γίνει καμιά ενέργεια ενώ αναμένεται συνάντηση με περιφερειάρχη και αρμόδιο υπουργείο.
Για το θέμα του σχολείου στο Τρίκορφο πήρε το λόγο η αρμόδια αντιδήμαρχος για θέματα παιδείας Μ.Ζιαμπάρα αναφέροντας ότι δεν έχει έρθει κάποιο έγγραφο που να ζητά τη γνώμη του δήμου.
-Αν ζητηθεί η γνώμη μας τότε θα αποφασίσουμε ύστερα και από συναντήσεις που θα πραγματοποιήσουμε με την κοινότητα των εκπ/κών,όλους του εμπλεκόμενους ενώ θα το φέρουμε και στο δημοτικό συμβούλιο.
Για τη στέγαση του Α.Σ.Ο.Ν ανέφερε ότι διατηρείται το πάνω  μέρος του Ναυπακτία,μόνο που λόγω και των καρναβαλικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται αυτόν τον καιρό στο ίδιο κτίριο στο ισόγειο δημιουργήθηκε ένα θέμα (λόγω αγώνων),προτείνοντας όμως άλλους χώρους όπως το Ξενία ή και κάποια από τις σχολικές αίθουσες .
Για την τήρηση του προγράμματος των 135 ημερών αναφέρθηκε ο Ανδ.Κοτσανάς,την αποχέτευση,και τη συνεδρίαση της δημοτικής επιτροπής παιδείας.
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις προσπάθειες της δημοτικής αρχής να πάρει δάνειο(600.000 ευρώ για πληρωμή ΦΠΑ) προκειμένου να απεγκλωβιστεί το έργο της αποχέτευσης(εγκρίθηκε από το ελεγκτικό συνέδριο),αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα διατύπωσε την άποψη ότι αυτό τηρείται.


Στο βασικότερο θέμα τώρα,αυτό που ανέμεναν όλοι ήταν αυτό που βρισκόταν ψηλά(πρώτη θέση)
σχετικά με την εκλογή του συμπαραστάτη του δημότη.
Ο δήμαρχος στην εισαγωγή του αναφέρθηκε στο ρόλο και τη σημασία του νέου αυτού θεσμού που θεσπίζεται,λέγοντας ότι στόχος είναι να δώσει στον πολίτη την δυνατότητα να ''ακουμπίσει'' κάπου σε ότι έχει σχέση με την επαφή του με τη διοίκηση και τις υπηρεσίες.
-Αν δεν καταφέρουμε στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις που μας δίνει δικαίωμα ο νόμος θα στερηθούμε ενός σημαντικού θεσμού.
-Πρόθεσή μας είναι να υπάρξει συμπαραστάτης με κύρος και αναγνώριση από την τοπική κοινωνία,έχοντας γνώσεις νομικές(κάτι που θα εκτιμηθεί) και με αυτές τις προϋποθέσεις εμείς ανέφερε ο δήμαρχος δεν θα καταθέσουμε δικό μας υποψήφιο.
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ:Συμφωνώ σε αρκετά με τον δήμαρχο,θέλουμε κι εμείς να υπάρξει συμπαραστάτης ,πιστεύουμε ότι μπορεί να βρεθεί με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση,αρκεί η πλειοψηφία να δώσει τη δυνατότητα της δημόσιας διαβούλευσης.Δεν πρόκειται να ''σαμποτάρουμε'' τη διαδικασία και γιαυτό το λόγο δεν προτείνουμε  ούτε εμείς δικό μας υποψήφιο.
ΚΟΤΣΑΝΑΣ:Στα θετικά οι πρώτες δύο τοποθετήσεις,καλούμαστε σήμερα να αποφασίσουμε,προτείνουμε όμως την αναβολή της διαδικασίας προκειμένου να ξεκινήσει προκαταρκτική διαδικασία.Να βάλουμε κανόνες δεοντολογίας.Θα ήταν παράτολμο τόνισε ο Ανδ.Κοτσανάς να ταυτιστούμε με σας χωρίς να υπάρχει γνώση του θέματος.
ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ:Φαίνεται ότι είναι δύσκολο να εκλεγεί.Χρειάζεται δημόσια συζήτηση.''Δεν περίμενα απόψε κάποιος να διαφωνήσει με την εκλογή συμπαραστάτη''.Θα φανεί ωστόσο από την ψηφοφορία.
Να δώσουμε βαρύτητα στην προϊστορία αυτού που θα εκλεγεί,αυτού που πραγματικά αξίζει..Πιστεύουμε σε ένα ανεξάρτητα συμπαραστάτη.


Ακολούθησαν οι υποψηφιότητες που αρχικά ήταν 13,όμως μετά την πρόθεση Νταουσάνη να αποσύρει το ενδιαφέρον του (δεν κατάλαβα το λόγο τελικά που έθεσε υποψηφιότητα) και να διευκολύνει τη διαδικασία όπως είπε τελικά έμεινα οι εξής 12.
Η στιγμή που ο Γ.Νταουσάνης ανακοινώνει την αποχώρηση του από τη διαδικασία
Αγγελόπουλος Κων/νος συντ.δικηγόρος (αρνήθηκε και το μισθό του λόγω ότι είναι συνταξιούχος)
Αποστολόπουλος Κων/νος.Δικηγόρος.
Δημητρόπουλος Ηλίας.Συντ/χος Πολεμικής Αεροπορίας.
Νάσος Βούλγαρης.Δικηγόρος.
Θωμάς Ιωάννου.
Κοντογιάννης Κων/νος.Εκπ/κός(Δεν παραβρέθηκε για οικογ.λόγους)
Μασγάλα Βασιλική.Δικηγόρος (Δεν παραβρέθηκε)
Μούρτος Κων/νος
Τούμπανος Γιώργος(αρνήθηκε το μισθό προτείνοντας να πάει στα παιδιά με ειδικές ικανότητες)
Φούντας Γιώργος.
Πατούχας Αντώνιος
Χάρος Μένιος.(πρ.εργ.κέντρου)
Κατόπιν τον αναγνώσεων των βιογραφικών τους συντάχθηκε ψηφοδέλτιο και πραγματοποιήθηκε μυστική ψηφοφορία.


Τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:


Aγγελόπουλος Κ.       16 ψήφοι.
Μασγάλα Β.                 2 ψήφοι.
Χάρος Μένιος              2 ψήφοι.
Αποστολόπουλος Κ.    1 ψήφο.
Δημητρόπουλος Η.      1 ψήφο.
Τούμπανος Γ.               1 ψήφο.
Φούντας Γ.                   1 ψήφο.


ΛΕΥΚΑ                         3 ψήφοι
Οι υπόλοιποι δεν πήραν ψήφο
Ο πρώτος σε ψήφους Κ.Αγγελόπουλος
Κατόπιν τούτου η εκλογική διαδικασία θα επαναληφθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο που θα συγκληθεί ως τις 28 Φεβρουαρίου ημέρα Δευτέρα........





2 σχόλια:

  1. Πριν απο είκοσι περίπου χρόνια σε προεκλογική περίοδο, ήταν υποψήφιος με κυβερνητικό κόμμα κάποιος πρώην βουλευτής, ογδοντάχρονος και βάλε. Φτάνει στο καφενείο του χωριου μαζί με την κουστοδία του, όπου τον περίμεναν καμμια δεκαριά άτομα. Στα δεκαπέντε λεπτα που έμεινε, λόγω της κούρασης, της ζέστης και της ηλικίας του, δεν τα κατάφερε να κρατηθεί και μας ..... κατούρησε. ¨εφυγε άρον άρον με βρεγμένα τα παντελόνια.
    Τον λυπήθηκα και είπα μέσα μου : τον καημένο τον μπάρμπα Γιώργο.
    Όταν μεγάλωσα όμως άλλαξα γνώμη και κακοχαρακτήρισα τους ψηφοφόρους του (4.000 περίπου πήρε, αλλά δεν έφταναν για να μπεί στη βουλή). Ο λόγος απλός : Καλά εκείνος μωράθηκε λόγω ηλικίας, εκείνοι που τον ψήφισαν, περίμεναν να τους εκπροσωπήσει και να ενδιαφερθεί για το καλύτερο μέλλον τους ?
    Ο παραλληλισμός με όσα παρακολουθήσαμε στο δημοτικό συμβούλιο της Κυριακής σχετικά με την εκλογή "συμπαραστάτη του δημότη" στο δήμο Ναυπακτίας.
    Καλά, κάποιοι είτε δεν έχουν το γνώθι εαυτόν, είτε αποσκοπούν καπου, είτε απλώς θέλουν να ακουστούν, είτε ........, είτε ..........
    Ο δήμαρχος και κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι όμως, θέλουν έναν πραγματικό συμπαραστάτη του δημότη ή κάποιον απλώς για το μέτρο ?
    Άν επιθυμούν την δεύτερη περίπτωση, καλύτερα να μην εκλεγεί κανένας στην επόμενη συνεδρίαση και ψηφοφορία.
    Δεν θέλουμε συμπαρατάτη ανδρείκελο. Θα υπερασπιστούμε μόνοι μας το δίκιο μας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πετυχημένος παραλληλισμός. μπραβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή