Τρίτη, 26 Απριλίου 2011

Της Κερατέας....
Κάθετα αντίθετοι με το ενδεχόμενο δημιουργίας ΧΥΤΑ Αδρανών εμφανίζονται με επιστολή τους οι άνθρωποι του εκπολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Βελβινιωτών “Η Αγία Τριάδα”, προδικάζοντας... Κερατέα σε διαφορετική περίπτωση
Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Απριλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου αποφάσισε Ομόφωνα να μην δεχτεί την υλοποίηση του έργου ΧΥΤΑ Αδρανών Υλικών στη θέση «Μπουσουλόλακα» που βρίσκεται εντός του δημοτικού μας διαμερίσματος. Είναι αδιανόητο για ακόμη μια φορά η περιοχή δυτικά της Ναυπάκτου να δέχεται ένα ακόμη έργο που για μας υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών μας.
Ας αναλογιστούν οι κύριοι υπεύθυνοι που λαμβάνουν αυτές τις αποφάσεις τι έχουν κάνει για το χωριό μας όλα αυτά τα χρόνια και ποια έργα ουσιαστικής ανάπτυξης και αναβάθμισης έχουν γίνει σε Βελβίνα, Αφροξυλιά, Μαμουλάδα, Βλαχομάνδρα, Πιτσιναιϊκα και Ριγάνι.
Ζητούμε από το Δήμο Ναυπακτίας να σταματήσει τις ενέργειες για την κατασκευή του ΧΥΤΑ αδρανών και να απευθυνθεί στον μελετητή να βρει μια εναλλακτική θέση.
Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας αποφάσισε να ζητήσει παρόμοιες αποφάσεις και από τα τοπικά συμβούλια Βελβίνας, Αφροξυλιάς, Μαμουλάδας, Βλαχομάνδρας, Πιτσιναιϊκων και Ριγανίου. Μόνο με ένα κοινό μέτωπο μπορούμε να καταφέρουμε να ανατρέψουμε τις αποφάσεις που παίρνονται για μας χωρίς εμάς.
Ήδη οι κάτοικοι της Βελβίνας εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους και τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθούν πανό και μαύρες σημαίες στην είσοδο του χωριού μας ως ένδειξη διαμαρτυρίας.
Καλούμε όλους τους πολίτες να συνταχθούν μαζί μας και να μην επιτρέψουν την κατασκευή του ΧΥΤΑ Αδρανών στη Βελβίνα. Εμείς δεν οραματιζόμαστε έτσι την ανάπτυξη του χωριού μας και ζητούμε την άμεση αξιοποίηση του πευκοδάσους που υπάρχει, την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου «Ελληνικά» και την βελτίωση της οδοποιίας του δημοτικού μας διαμερίσματος.
Αυτά είναι ανάπτυξη για μας, όχι τα σκουπίδια και τα αδρανή. Αν ο Δήμος συνεχίσει να εμμένει σε αυτή του την απόφαση τότε, η Κερατέα δεν θα είναι και πολύ μακριά από τα όσα θα συμβούν στη Βελβίνα.
Παρακαλούμε η απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου μας να διαβαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπακτίας.
Πρόεδρος: Σωτήρης Καρέλης
Γραμματέας : Σταύρος Νασόπουλος
Μέλη: Κώστας Νασόπουλος, Κώστας Κυρίτσης, Σωτήρης Γιαννίκας, Βαγγέλης Κυρίτσης, Παναγιώτης Κοντοχρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου