Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Προσωπική άποψη...

Για το κλείσιμο των παραλιακών δρόμων...

Μετά τις αναπλάσεις των δύο παραλιακών  δρόμων (Γριμπόβου και Ψανής) πιστεύω ότι δεν είναι και τόσο επιτακτικό το κλείσιμο των δύο δρόμων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απ' ότι προβλέπεται.Και θα εξηγηθώ:




Mε τις δύο αναπλάσεις ο δρόμος κυκλοφορίας των οχημάτων στένεψε και μονοδρομήθηκε.Αποτέλεσμα,λιγότερος κυκλοφοριακός φόρτος,μεγαλύτεροι κοινόχρηστοι χώροι (για πεζούς-ποδηλάτες-παιδιά).Πλέον τα οχήματα δεν περνούν δίπλα απ' το αυτί σου αφού παρεμβάλλεται ικανός χώρος πεζοδρόμησης.Σε άλλους καιρούς με τις παλιές προδιαγραφές θα μπορούσε να γίνει και θα ήμουν υπέρ.Όμως με τα νέα δεδομένα και τις νέες αναπλάσεις θα πρέπει το αυτοκίνητο να μην αντιμετωπίζεται ως μίασμα,παραβλέποντας τις ανάγκες των επαγγελματιών που οι δουλειές τους ψυχοραγούν.Άλλωστε δεν έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε και τους πολλούς εναλλακτικούς δρόμους διαφυγής προς ανατολικά και κάτι τέτοιο θα επιδείνωνε την κατάσταση σε εποχές αιχμής.Προτεραιότητα πάντα φυσικά μπαίνει το συμφέρον του πεζού.Όμως υπό προϋποθέσεις και αφού εξεταστούν και οι αντικειμενικές δυσκολίες του μέτρου που θέλουμε να πάρουμε.Λίγη περισσότερη προσοχή και εξέταση ενδελεχής του προβλήματος σε συνεννόηση με τους επαγγελματίες και τους μόνιμους κατοίκους των περιοχών πιστεύω ότι θα βοηθούσε σε μια κοινά αποδεκτή λύση. 
Υπ'οψιν.Δεν είμαι ούτε επαγγελματίας ούτε μόνιμος κάτοικος των περιοχών αυτών...


navmaxia.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. ... θα πρέπει το αυτοκίνητο να μην αντιμετωπίζεται ως μίασμα.Δεν έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε και τους πολλούς εναλλακτικούς δρόμους.Λίγη περισσότερη προσοχή και εξέταση ενδελεχής του προβλήματος σε συνεννόηση με τους επαγγελματίες και τους μόνιμους κατοίκους των περιοχών πιστεύω ότι θα βοηθούσε σε μια κοινά αποδεκτή λύση. Υπ'οψιν. είμαι μόνιμος κάτοικος των περιοχών αυτών απο το
    1975

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λέμε όχι στο κλείσιμο των παραλιών...
    Λέμε ναι στο άνοιγμα τον παραλιών με σωστή αστυνόμευση από το Λιμενικό Σώμα, την δημοτική αστυνομία και την τροχαία.
    Κατά τους θερινούς μήνες δρόμος ήπιας κυκλοφορίας με σωστή σήμανση και τοποθέτηση αφερούμενων βιομηχανικών μειωτών ταχύτητας (σαμαράκια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή