Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας...

Χρυσή τομή

-Κλειστές οι παραλίες κατά την επιμήκυνση από τις 18:00 το απόγευμα και όλο το Σαββατοκύριακο.

-Διαβάστε πιο κάτω την πρόταση Γούλα.


Δύο σε συσκευασία του ενός τα δημοτικά συμβούλια χθες.
Στο πρώτο που ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα και ''τράβηξε''ως τις 9 παρά τέταρτο(με αρκετή καθυστέρηση ξεκίνησε το δεύτερο γύρω στις 9) είχε ως αντικείμενο την απογραφή του περιουσιολογίου του δήμου μετά απο τις συνενώσεις αλλά και τις υποχρεώσεις του.
Κατά τη συνεδρίαση του δεύτερου που έγινε να σημειωθεί με την παρουσία του βουλευτή της Ν.Δ στο νομό Δ.Σταμάτη και στο θέμα του κλεισίματος των παραλιών από τα αυτοκίνητα.
-Ο εκπρόσωποι των καταστηματαρχών τόνισαν ότι δεν είναι αντίθετοι με το μέτρο αυτό αρκεί να συνοδεύεται από τις κατάλληλες παρεμβάσεις,χωροθετήσεις για τη στάθμευση των αυτοκινήτων,επίλυση του προβλήματος με τις πυλωτές των πολυκατοικιών στο Γρίμποβο,κατάλληλες σημάνσεις.
Πρότειναν επιστροφή στο παλαιό καθεστώς και επανεξέταση του θέματος από μηδενική βάση λαμβάνοντας υπ'οψιν όλα τα παραπάνω.
-Παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος της ομοσπονδίας επαγ/τεχνών Ναυπακτίας κ.Τσιλιγιάννης αναφέρθηκε στον μειωμένο τζίρο των καταστημάτων μετά την εφαρμογή αυτού του μέτρου,έθεσε το ερώτημα αν μετά τις αναπλάσεις των παραλιών προβλέπονταν από τον μελετητή το κλείσιμο των δρόμων  καταλήγοντας ότι κανείς δεν μπορεί να παίζει με τις περιουσίες αυτών των ανθρώπων.
-
Ο αντιδήμαρχος Γ.Γούλας πρότεινε διέλευση των αυτοκινήτων για το διάστημα ως τις 10/6 και μετά τις 10/9 -30/9  μέχρι τις 6 το απόγευμα και κλειστές όλο το Σαββατοκύριακο.
-
Οκ.Κοτρωνιάς της μείζονος αντιπολίτευσης πρότεινε το παλαιό καθεστώς κατηγορώντας το δήμαρχο ότι δεν έλαβε υπ'οψιν την απόφαση της δημοτικής κοινότητας που μάλιστα ήταν συντριπτική με 10-1 ψήφους.

-Από την ελάσσονα αντιπολίτευση ο Α.Κοτσανάς ζήτησε να αρθεί το μέτρο,τονίζοντας ότι έχουν καταστραφεί οικονομικά οι επαγγελματίες,πρότεινε ήπια κυκλοφορία των οχημάτων,καθολικό κλείσιμο για 1 μήνα από 15 Ιουλίου-15 Αυγούστου,ενώ από τις 15 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου και από 15 Αυγούστου έως 15 Σεπτεμβρίου οι παραλίες  να κλείνουν από τις 8 το βράδυ.
-
Τέλος ο Κ.Καρακώστας της Κίνησης Πολιτών επεσήμανε τη λάθος προσέγγιση ενός κατ' αρχήν θετικού μέτρου.Πρότεινε γιορτές παραλίας για τα παιδιά με διάφορες δραστηριότητες,την κατασκευή ξύλινων εξεδρών στις δύο παραλίες μέχρι ένα ορισμένο σημείο μέσα στη θάλασσα,αναβάθμιση γενικότερα του αλσυλλίου με καθαρισμό και φωταγώγηση,και περαιτέρω επιμήκυνση του κλεισίματος τουλάχιστον για την παραλία του Γριμπόβου μέχρι και τα παζάρια.
Τελικά έγινε κατά πλειοψηφία δεκτή η πρόταση του αντιδημάρχου Γ.Γούλα...

4 σχόλια:

  1. Ήττα κατα κράτος του Μπουλέ, βάζει το Γούλα μπροστά να τα κανει λίγο μπαχαλο να μη φαίνεται η ήττα καθαρά, απροετοίμαστος και σε αυτό το θέμα ο Δήμαρχςο ελπιζω να βαλει μυλαο στο μελλον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φίλε Γ., συμ/θ/τή, είναι ίσως η πρώτη πολιτική ήττα της παράταξης που κυβερνά το Δήμο και μάλιστα για θέμα όχι και μείζονος σημασίας ... , αλλά θέλει προσοχή !
    Η γνώμη μου είναι ότι :
    Οι παραλίες ανήκουν στο λαό και αυτό σημαίνει ότι δεν αρκεί μόνο ένα κλείσιμο για τα αυτοκίνητα, αλλά και μερικά άλλα πράγματα, όπως καθαριότητα, καλλωπισμός, φύτευση δέντρων και λουλουδιών και πρώτα απ' όλα να βεβαιωθούμε ότι η θάλασσα σε Γρίμποβο και Ψανή είναι καθαρή. Σ' αυτό επικοινωνιακά θα βοηθούσε -και για προβολή- μια μέρα μόλις αρχίσει η θερινή περίοδος οι δημοτικοί άρχοντες να κάνουν μια βουτιά στο Γρίμποβο και στην Ψανή και να δοθεί δημοσιότητα σ' αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΒΟΥΤΙΑ ΝΑ΄'ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΨΑΝΗ. ΤΟ ΓΡΙΜΠΟΒΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΡΟΨΑΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή