Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Τι συνέβη στο δημοτικό συμβούλιο.

Όσα είδαμε κι ακούσαμε χωρίς φόβο...αλλά με πάθος.








Τα κουνούπια μπορούν να περιμένουν μέχρι να θανατωθούν
Αυτή η φράση ανήκει στον Χρ.Σαλαμούρα απαντώντας στην ερώτηση Κοτσανά για τις περιοχές της  Μακύνειας και Κ.Βασιλικής και το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με τους ιπτάμενους εισβολείς.Είναι θέμα Περιφέρειας κατέληξε.
Τι να εννοούσε ο κ.αντιδήμαρχος ?
Ότι δηλαδή είναι θέμα μεγέθους του καθενός ο τρόπος που τσιμπάνε τα κουνούπια?Ή όταν αποφασίσει η περιφέρεια να ρίξει Baygon θα απαλλαγούν οι κάτοικοι από τα ιπτάμενα ?

Ο Νούλας για μια ακόμα φορά σήκωσε τον τόπο (την αίθουσα δλδ) στο πόδι
με τις κολόνες της Φαμίλας και για τον τοπικό που οδηγεί το υπηρεσιακό αυτοκίνητο.Ανέφερε και ένα άλλο περιστατικό.Με δύο χορτοκοπτικά που ανήκουν στο δήμο και τα χειρίζονται ιδιώτες.Ζήτησε εξηγήσεις.
Να είναι Αλβανοί ? αναρωτήθηκε ο δήμαρχος.
Να σας τις δώσω εγώ κ.Νούλα ?
Τα χορτοκοπτικά είναι σε ιδιώτες ξέρετε γιατί ?Διανύουμε έτος εθελοντικής προσφοράς.Ε..λοιπόν τα χρεώθηκαν οι άνθρωποι και προσφέρουν εθελοντικό καθαρισμό κοινοχρηστων χώρων.Δεν ξέρω αν σ'αυτό το πρόγραμμα μετέχει και ο τοπικός που χρησιμοποιεί το υπηρεσιακό.Αλλά γιατί δεν το βλέπετε κι έτσι?Και για τις κολώνες της Φαμίλας επίσης.Εθελοντικό το έργο του εργολάβου να τις τοποθετήσει.Δεν είμαι σίγουρος ότι θα απαιτήσει χρήματα.

Για άλλη μια φορά ο ΠΑ.ΠΑ απόλυτος άρχων της αιθούσης.Διαβαστερός επί των κανονισμών και έτοιμος σε κάθε απορία να απαντά.Εύγε.Φάνηκε ότι σε καμιά στιγμή του αγώνα δεν του ξέφυγε ο έλεγχος....Συγγμώμη.Αυτό είναι από άλλο έργο....

Έχω να παρατηρήσω πολλά προβλήματα στη μικροφωνική εχθές.Πολλά από τα σταθερά μικροφωνάκια των δημοτικών συμβούλων δεν λειτουργούσαν.Θύμα τους οι Παπαθανάσης,Καρακώστας.Ας είναι καλά ο Βασίλης που έτρεχε με το ασύρματο.

Για τις συναντήσεις του δημάρχου για τους εργοταξιακούς χώρους του Αντιρρίου ο Ανδ.Κοτσανάς εξέφρασε παράπονο ότι ο ίδιος δεν προσεκλήθη στη συνάντηση αυτή.Ρωτάς Ανδρέα μας,αν είχε άλλη θέση άδεια στο αυτοκίνητο ο δήμαρχος ?Μπορεί να ήθελε να σε ξεκουράσει.Μπορεί να σε φυλάει για τα δύσκολα.Όταν θα επισκεφθεί την πόλη μας την ερχόμενη εβδομάδα ο Περιφερειάρχης.Πολλά είναι τα ''Μπορεί''.Όχι μόνο ''θέλω''?

Δεν κατάλαβα γιατί το θέμα του επεισοδίου της συνδρίασης της ΔΕΥΑΝ μεταφέρθηκε προς συζήτηση στο τέλος των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης του συμβουλίου.Αφού ήταν προ-ημερήσιας,έπρεπε να συζητηθεί νωρίτερα.Ίσως να ήθελαν λίγο κόσμο μέχρι τότε.Δεν ξέρω.Πάντως όλοι καταδίκασαν το γεγονός.Ο Κοτσανάς μάλιστα ζήτησε την παράίτηση Χειμαριού.Ο Τσέλιος αντίθετα υπερασπίστικε τον υπάλληλο.Τόνισε ότι υπάρχουν υπάληλοι που αμοίβονται με 65.000 ευρώ το χρόνο.Ο δήμαρχος είπε ότι είναι καταδικαστέα η συμπεριφορά,αλλά για να υπάρξει φραστική αντιπαράθεση θέλει δύο είπε ο δήμαρχος.O Xαλαζιάς αναφερόμενος προς Κοτσανά του θύμισε ανάλογη συμπεριφορά στο δήμο Αντιρρίου επί Κολοβού όταν τότε τον ''είχε αρπάξει από τον γιακά''.Κατέληξε ότι όσοι ενεπλάκησαν σ'αυτό το θέμα θα επανορθώσουν.

Στο στάδιο των ανακοινώσεων ο μόνος που δεν έκανε ήταν ο Καρακώστας.
Απλά και όμορφα.''Δεν έχω ανακοινώσεις κ.Πρόεδρε'' είπε.
Γιατί Κώστα μας ?

Επόμενο συμβούλιο σύμφωνα με τον δήμαρχο στις 27 του μήνα.Τότε θα συζητηθεί και το θέμα της παραχώρησης του δημ.σχολείου Καταφυγίου.
Κρίμα  γιατί είχε έρθει κόσμος από Αθήνα για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Δεν είχε γίνει έγγραφο είπε ο δήμαρχος.Δεν πειράζει του είπε στην ανάπαυλα ο Κοτρωνιάς.Πρέπει να το συζητήσουμε.Τελικά έμεινε η τυπική διαδικασία τήρησης του νόμου.

Στις 6/7/11 ημέρα Τετάρτη θα γίνει ο 6μηνος απολογισμός πεπραγμένων της νέας δημοτικής αρχής.Μένει ο τόπος που θα γίνει.Προτείνω ανάλογα με το που φυσάει εκείνη την ημέρα.Αν φυσάει βοριάς να το κάνουμε στο Ξενία.Αν φυσάει Μαίστρος στην Ψανή.

Χρήματα έχουμε για το κόψιμο των χόρτων μόνο για μια φορά.Βλέπετε ο Παπαθανάσης δεν άφησε επιπλέον χρήματα για να μπορέσουμε να τα ξανακόψουμε.Να υποθέσω δήμαρχε ότι τα ερπετά ,τα τρωκτικά και τα σερνόμενα θα κάνουν πάρτι,για όλο το υπόλοιπο διάστημα?
Προτείνω να δώσετε σε ιδιώτες τα χορτοκοπτικά του δήμου και στα πλαίσια της εθελοντικής προσφοράς να τα ξανακόψουμε.Κάτι πρέπει να γίνει.

Μακροσκελές το δημοτικό συμβούλιο.Ο πρόεδρος σφύρξε λήξη στις 2 τα ξημερώματα....


5 σχόλια:

  1. Άρση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του προέδρου Παντελή Πατούχα έκανε η παράταξη του Κοτσανά κάνοντας λόγο για αλλαζονική συμπεριφορά του.
    Ο Παντελής Πατούχας αναγκάστηκε να διακόψει το συμβούλιο για πέντε λεπτά γιατί έχασε τη μπάλλα.
    Ο λόγος ήταν οι έντονες διαμαρτυρίες σύσσωμης της αντιπολίτευσης γιατί δεν έφερε προς συζήτηση θέματα τα οποία είχαν υπογράψει και οι 11 σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.
    7.00 το απόγευμα ξεκίνησε το δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας και 3.00 το πρωί τελείωσε χτες το δημοτικό συμβούλιο.
    Αυτό οφείλεται στην ανεπάρκεια του προέδρου του Παντελή Πατούχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ. ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΙΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΝΑ ΕΝΤΥΠΟ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ. ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...να ουμε ...διακοπτω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παντελη η θεση του Προεδρου ΔΣ να εμνεει ΣΕΒΑΣΜΟ μη γινεσαι κανενος φερεφωνο μην εξαργυρωνεις την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ για μισθους μιας διετιας η συμπεριφορα σου στον Προεδρο Αντιρριου ΑΠΡΕΠΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ...να ουμε ...να ουμε εισαι αδικαιολογιτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή