Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Έφφιπη εκδρομή στην ορεινή Ναυπακτία...


Ο ιππικός σύλλογος Ναυπακτίας και Δωρίδας στις 24-25-26/6/2011 θα πραγματοποιήσει έφιππη εκδρομή στην ορεινή Ναυπακτία. Αφετηρία είναι η εκκλησία της Αγ. Κυριακής στην Λεπτοκαρυά Ναυπακτίας όπου θα συγκεντρωθούν τα μέλη του ιππικού που θα πάρουν μέρος στην πορεία των 110 και πλέον χιλιομέτρων. Στις 14:30 περίπου θα ξεκινήσουμε και θα περάσουμε από την βρύση
της Παπαδιάς με κατεύθυνση προς τον Πόδο από τον δασικό δρόμο όπου πιθανότητα θα μας υποδεχτεί ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος. Στάση για μικρό χρονικό διάστημα για έλεγχο εξοπλισμού και πετάλωσης. Στην συνέχεια θα ανηφορήσουμε για την όμορφη Αμπαλακιώτισσα με πρώτη στάση το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας όπου θα προσκυνήσουμε την εικόνα. Στην συνέχεια θα κατασκηνώσουμε στον προαύλιο χώρο του ξενώνα Δρυάδες όπου ο τοπικός πολιτιστικό σύλλογος θα μας υποδεχτεί και τα μικρά παιδιά θα απολαύσουν βόλτες και θα φωτογραφηθούν με τα άλογα. Εκεί θα περιποιηθούμε σχολαστικότερα τα άλογα, θα ποτίσουμε νερό και θα ταϊστούν. Την επόμενη Σάββατο πρωί πολύ νωρίς θα ξεκινήσουμε την διαδρομή και θα περάσουμε από την Περδικόβρυση με μικρή στάση για καφέ και ξεκούραση. Στην συνέχεια κατευθυνόμαστε προς τον Άγ. Δημήτριο και την μαγευτική διαδρομή δίπλα στη λίμνη του Ευήνου με προορισμό το κτήμα Λέλου όπου θα φιλοξενηθούμε σύμφωνα με το <<πρωτόκολλο της παραδοσιακής Ελληνικής φιλοξενίας>> για μερικές ώρες προκειμένου να ξεκουραστούμε και να ελέγξουμε τον εξοπλισμό και την πετάλωση. Από εκεί περίπου στις 17:30 θα ξεκινήσουμε με προορισμό την Καστανιά όπου ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος θα μας υποδεχθεί όπως κάθε χρόνο. Θα διανυκτερεύσουμε στο προαύλιο του σχολίου όπου και πάλι τα άλογα θα έχουν την ανάλογη περιποίηση και νωρίς το πρωί θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής. Σύντομη στάση στο χάνι Λιόλιου για καφέ και στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς Πλάτανο όπου θα είμαστε εκεί περίπου στις 09:30 το πρωί. Θα κάνουμε στάση για κολατσιό στην όμορφη πλατεία εφόσον πάρουμε πάλι την ευχή του παπά-Δημήτρη στα σκαλιά της εκκλησίας. Εκεί αναμένετε επίσης μεγάλη υποδοχή από τους φίλους Πλατανιώτες και τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο. Αργότερα θα κατηφορίσουμε πεζοί το παλιό μονοπάτι για την Βονόρτα (Κάτω Πλάτανο). Στην συνέχεια θα ανεβούμε προς Ποκίστα και θα τερματίσουμε την διαδρομή μας στην Σίμου όπου θα γευματίσουμε και θα επιστρέψουμε στην βάση μας.
Καλούμε όλους τους φίλους του συλλόγου μας αλλά και τα μέλη των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων των χωριών από όπου θα περάσουμε, να προσπαθήσουν να είναι εκεί στο πέρασμα μας για να δώσουν ζωντάνια στα χωριά μας. Παρακαλούμε από καρδιάς επίσης να μην επιβαρυνθούν οικονομικά τα ταμεία των συλλόγων προκειμένου να μας φιλοξενήσουν, για δύο βασικούς λόγους. Ο ένας είναι γιατί γνωρίζουμε εκ των έσω οτι υπάρχει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και δεν είναι εποχή για επιπλέον επιβαρύνσεις και ο δεύτερος είναι οτι θα χαρούμε πολύ περισσότερο αν το πέρασμα από τα χωριά μας δώσει περισσότερα, από όσα θα πάρει. Άλλωστε οι απαιτήσεις μιας πορείας τόσων χιλιομέτρων με πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας, επιβάλει λιτή διατροφή για εμάς και πλούσια για τα άλογα μας. Υπενθυμίζουμε οτι είμαστε εθελοντές και είναι χαρά μας η προσφορά στον τόπο με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο και τρόπο. 

1 σχόλιο: