Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011

ΕΙΔΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥΤην Τετάρτη στις 8.00 μμ στο ΞΕΝΙΑ συνέρχεται σε ειδική δημόσια συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης τον απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής αρχής.


Η συνεδρίαση αυτή προβλέπεται από τον «Καλλικράτη». Ο διαφορετικός της χαρακτήρας, από τις συνηθισμένες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, έγκειται στο ότι πρέπει να γίνει συζήτηση εφʼ όλης της ύλης, για τον δήμο μας. Επιπλέον απολογείται όχι μόνο η πλειοψηφία αλλά το σύνολο της δημοτικής αρχής, δηλαδή και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Σημαντικό ρόλο πρέπει και μπορεί να παίξει η συμμετοχή των κοινωνικών φορέων και των πολιτών, αφού μπορούν να λάβουν το λόγο, να κρίνουν, να θέσουν ερωτήματα, να κάνουν προτάσεις για την βελτίωση της λειτουργίας του δήμου. Προφανώς και δεν βοηθούν φαινόμενα (έχουν παρατηρηθεί στο παρελθόν)  παρουσίας ομάδων «χειροκροτητών» κλπ. ΩςΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, θεωρούμε ότι μπορεί να γίνει σοβαρή και οργανωμένη συζήτηση για το παρόν και το μέλλον του δήμου, ανοικτή σε όλες τις απόψεις, ανοικτή στην κοινωνία. Σε αυτή την κατεύθυνση θεωρούμε σημαντική την παρουσία των εκπροσώπων των οργανωμένων φορέων της πόλης αλλά και συμπολιτών μας.  Από την άλλη μεριά ο ρόλος του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου είναι καίριος και μπορεί να βοηθήσει να γίνει ουσιαστική συζήτηση. Αλλά για να το πετύχει αυτό, πρέπει να παίξει το ρόλο που του ορίζει ο κανονισμός λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου. Η μέχρι τώρα πορεία του δείχνει ότι προτιμά να είναι πρόεδρος της παράταξής του μόνο. Μακάρι στη συγκεκριμένη συνεδρίαση να μας εκπλήξει ευχάριστα.

Το γραφείο τύπου της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

1 σχόλιο:

  1. Ανεξάρτητα αν συμφωνεί κανείς με όλα όσα αναφέρει η ανακοίνωση (π.χ. για το ρόλο του προέδρου που νομίζω ότι οι αρνητικές του στιγμές είναι αποτέλεσμα των δυνατοτήτων του), πρόκειται για μια σοβαρή τοποθέτηση - ανακοίνωση.
    Μόνο με σοβαρές και τεκμηριωμένες και όχι παρορμητικές τοποθετήσεις μπορεί η αντιπολίτευση να είναι δημιουργική και εν τέλει να αποτελεί _ εν δυνάμει - εναλλακτική λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή