Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Tι απαντά ο υπ.επικοιν.της Γέφυρα Α.Ε Γ.Φρέρης με αφορμή το δ.τ. του Ε.Κ.Ναυπάκτου.

...με δήλωσή του σε τοπική εφημερίδα ο Υπεύθυνος Εταιρικής Επικοινωνίας & Αειφόρου Ανάπτυξης της εταιρείας κ. Γιάννης Φρέρης:

«Το Εργατικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας είχε την καλοσύνη να μας αποστείλει το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 25.6.2011, σε συνέχεια κλητηρίου θεσπίσματος που έλαβε ο Πρόεδρός του κ. Μ. Χάρος, από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου. Σε αυτό γίνεται μία -αν μη τι άλλο- περίεργη αναφορά στη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. για στάση της που «προκαλεί ερωτηματικά» επειδή η εταιρεία «παραμένει αμέτοχη στη συγκεκριμένη διαδικασία». Εμείς αντιθέτως θεωρούμε ότι ερωτηματικά (και μάλιστα απολύτως εύλογα) θα προκαλούσε το ενδεχόμενο να έχει μία εταιρεία σαν τη δική μας την οποιαδήποτε ανάμιξη στη λειτουργία της Δικαιοσύνης ή τη μαρτυρία ενός αστυνομικού οργάνου που αποτέλεσε τη νομική βάση για μία εισαγγελική απόφαση.
 Κατανοούμε ότι η ανακοίνωση, που προφανώς απηχεί την αίσθηση των πραγμάτων που έχει ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ν.Δ., αποτελεί άσκηση πολιτικής με συγκεκριμένη στόχευση. Την ευχέρεια δηλώσεων με υπονοούμενα όμως δεν την έχει μία εταιρεία που διαχειρίζεται ένα δημόσιο έργο. Για το λόγο αυτό είναι το λιγότερο άδικο να μέμφεται -έστω και εμμέσως- τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. για προσπορισμό πολιτικού οφέλους. Για την ιστορία υπενθυμίζουμε ότι η κινητοποίηση για την οποία ο κ. Μ. Χάρος καλείται από τον Εισαγγελέα (21.10.2008), είχε ως βασική ειδική διεκδίκηση τη μη-μεταφορά της Πολεοδομίας Ναυπάκτου στο Μεσολόγγι και όχι την τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας. Γνωρίζουμε ότι παρά τις λάθος εκτιμήσεις που περιέχονται στην εν λόγω ανακοίνωση, ο κ. Πρόεδρος παραμένει ένας έντιμος αγωνιστής. Για το λόγο αυτό δεν επιθυμούμε να δώσουμε συνέχεια, αφήνοντας στην άκρη τα νόμιμα δικαιώματά μας. 
Αντιθέτως, και δεδομένων των περιστάσεων, θα τείναμε χείρα βοηθείας με σκοπό την επεξεργασία κοινών δράσεων υπέρ των θέσεων εργασίας στην περιοχή μας. Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε ουσιαστική κοινωνική συνεισφορά δύο πλευρών που αναγνωρίζουν τη σοβαρότητα της γενικότερης κατάστασης. Για μία φορά μπορούν να μπουν στην άκρη οι προκαταλήψεις και οι ρητορικές, προκειμένου να ωφεληθεί ο τόπος και οι άνθρωποί του, των οποίων το πρώτο και κύριο μέλημα είναι η δουλειά και όχι η τιμολογιακή πολιτική της μόνης ίσως εταιρείας στην περιοχή που διατηρεί ειδικά τιμολόγια για την τοπική πελατεία. 
Έτσι και αλλιώς στο τέλος όλοι θα κριθούμε για όσα κάναμε ή δεν κάναμε, μαζί ή χώρια. Δεν μπορεί εξάλλου να γίνει και αλλιώς, αφού τα αποτελέσματα των αποφάσεών μας είναι μετρήσιμα. 
Τα μεν της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. από την ανταπόκριση των χρηστών της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» στα φετινά εκπτωτικά πακέτα και ιδίως σε αυτά που σχεδιάστηκαν κατόπιν διαβουλεύσεων, εστιάζοντας στην ανάπτυξη της περιοχής, όπως η Κυριακάτικη Κάρτα Αλέ-Ρετούρ. Τα δε της ηγεσίας του Ε.Κ.Ν.Δ. από την αντιπροσωπευτικότητα των εκδηλώσεών του και τη συμμετοχική υποδοχή τους από την κοινή γνώμη. 
Το χτίσιμο γεφυρών είναι πάντα ωφελιμότερο από το γκρέμισμά τους, ιδίως σε εποχές σαν αυτή που διανύουμε. Όποιος δεν το βλέπει, ας πάρει την ευθύνη». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου