Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Διαβάστε βήμα-βήμα την κόντρα Α.Δ.Κ.Ν. και Κίνησης πολιτών...




    VS




 ...και στη μέση το αρνί...

Δ.ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ
«…Στο θέμα του συμπαραστάτη του δημότη … (η δημοτική αρχή) κινήθηκε καθαρά πολιτικάντικα και χωρίς ίχνος διάθεσης για συνεννόηση».


Αναρωτιέμαι τι εννοείτε όταν λέτε συνεννόηση. Κουβέντα στο παρασκήνιο; Συναλλαγές κάτω από το τραπέζι όπως συνηθιζόταν μέχρι τώρα; Θέλω να πιστεύω πως όχι. Μήπως πάλι η παράταξη Μπουλέ δεν κινήθηκε με απόλυτη διαφάνεια; Μήπως δεν έθεσε ξεκάθαρα κριτήρια για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη, κριτήρια με τα οποία συμφώνησαν και οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις; Μήπως δεν σεβάστηκε τους Δημοτικούς Συμβούλους και προσπάθησε να επιβάλει τον εκλεκτό της; Όχι βέβαια. Απεναντίας δυσαρέστησε δικό της στέλεχος, το οποίο είχε θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για τη συγκεκριμένη θέση, για να μη δώσει την ευκαιρία στην αντιπολίτευση να μιλήσει για παραταξιακό υποψήφιο. Και ποια ήταν τα αποτελέσματα; Η μεν παράταξη Παπαθανάση διέσπειρε τις ψήφους της εική και ως έτυχε, η δε παράταξη Καρακώστα πρότεινε και ψήφισε «ανεξάρτητο» υποψήφιο τον κ. Φούντα, στενό συνεργάτη του κ. Καρακώστα, βασικό στέλεχος της Κίνησης Πολιτών και συνυποψήφιό του στο ίδιο ψηφοδέλτιο στις περασμένες εκλογές. Από την άλλη η παράταξη Μπουλέ εάν σκόρπιζε τις ψήφους της θα κατηγορούνταν ότι δεν ήθελε την εκλογή Συμπαραστάτη. Δεν το έκανε όμως. Ίσα-ίσα. Στήριξε μια ανεξάρτητη – μη παραταξιακή προσωπικότητα – και τις δυο Κυριακές ακριβώς, γιατί σεβάστηκε τον νόμο και θέλησε να διευκολύνει την εκλογή συμπαραστάτη, αφού απαιτούνταν δύο μόνο ψήφοι από την αντιπολίτευση για να έχουν οι δημότες τον συμπαραστάτη τους. Κατηγορήθηκε όμως χωρίς ίχνος πολιτικής αξιοπρέπειας ότι προτείνει… παραταξιακό υποψήφιο.
Και τη δεύτερη Κυριακή; Αφού ο κ. Παπαθανάσης εξήρε την προσωπικότητα και τα προσόντα του κ. Αγγελόπουλου, ετράπη εις άτακτον φυγήν κατά την ψηφοφορία! Ο δε κ. Καρακώστας, μετά την απόσυρση του παραταξιακού υποψηφίου του κ. Φούντα, κάλεσε το Συμβούλιο να ψηφίσει οποιοδήποτε από τους υπολοίπους προτεινόμενους πλην του κ. Αγγελόπουλου! Είναι θεωρώ εμφανές ότι το θέατρο του παραλόγου και ο Ιονέσκο ωχριούν μπροστά στις μικροπολιτικές μεθοδεύσεις του κ. Καρακώστα.

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ


1. Για τον συμπαραστάτη του δημότη: Είναι πασιφανές ότι η δημοτική αρχή δεν ήθελε συμπαραστάτη, και η ψήφος κατά συνείδηση με 16/16 την πρώτη Κυριακή αποτελεί ανέκδοτο. Ωστόσο παρά την λάθος τακτική της 1ης ψηφοφορίας υπήρξε και 2η, την οποία και αυτή η Α.Δ.Κ.Ν. την σπατάλησε, μη θέλοντας να βάλλει «μπελάδες» στα πόδια της.





Δ.Ζησιμοπουλος













«… η υποψηφιότητα του κ. Μπουλέ ψηφίστηκε σαν υποψηφιότητα ενός κομματιού του μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ και αυτό τον βοήθησε να εκλεγεί αλλά δημιούργησε και την πρώτη απογοήτευση στους ψηφοφόρους του, την επόμενη των εκλογών. Μη ξεχνάτε ότι ο κ. Παπανδρέου δήλωσε πως η ψήφος σε τέτοιους συνδυασμούς είναι και ψήφος στήριξης του μνημονίου!».


Η αντιστροφή της πραγματικότητας και η μετατροπή του μαύρου σε άσπρο είναι μια τακτική βολική και προσφιλής σε προπαγανδιστές. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο αρμόζει σε δημότες που ευαγγελίζονται τον σεβασμό προς τον πολίτη και το δημοκρατικό ήθος. Από ποια δεδομένα άραγε κ. Καρακώστα συμπεραίνετε ότι ο Συνδυασμός της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας είναι υπέρ του Μνημονίου; Και πώς τεκμηριώνετε την άποψή σας ότι η υποψηφιότητα Μπουλέ ήταν υποψηφιότητα ενός μέρους του μηχανισμού ΠΑΣΟΚ; Ένα είναι βέβαιο. Σας ενοχλεί το γεγονός ότι η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας συσπείρωσε δημότες απ’ όλο το πολιτικό φάσμα ακριβώς γιατί στάθηκε πέρα και πάνω από κομματικές επιλογές και τις πολιτικάντικες συναλλαγές.
ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ




2. Για την στήριξη από το επίσημο ΠΑΣΟΚ. Είναι αστείο να συζητάμε ακόμη για προφανή θέματα. Θυμίζουμε: Την συνεργασία με τον χρισμένο Νταουσάνη και την παράταξή του, καθώς και τις δηλώσεις βουλευτών και πολιτευτών του Νομού μας. Γιατί άραγε σας ενοχλεί όταν αναφερόμαστε  στους υποστηρικτές σας





Δ.ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ










«…Επίσης τράπηκε σε φυγή μπροστά στα δύσκολα κλείνοντας την ΑΝ.ΝΑ και αφήνοντας ξεκρέμαστους δεκάδες συντοπίτες μας που η εταιρεία τους χρωστά χρήματα. Δεν επέλεξε την συγχώνευση όλων των εταιρειών σε μία. Αυτό θα έδινε την δυνατότητα να ξεχρεώσουμε σε μικρό χρονικό διάστημα τους πιστωτές μας, αρκεί να δουλεύαμε με ουσιαστικό τρόπο την εταιρεία. Ότι δεν δουλεύει καλά το κάνουμε να δουλεύει, δεν το καταργούμε αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις…».






Είναι βέβαιο, δυστυχώς, κ. Καρακώστα ότι ο λαϊκισμός από πολλούς αγαπήθηκε και πολλούς ωφέλησε κομματικά. Έβλαψε όμως τον τόπο και τα αποτελέσματά του τα πληρώνει ο ελληνικός λαός σήμερα. Γνωρίζετε πολύ καλά – κάτι που ίσως δεν γνωρίζουν οι δημότες από τους οποίους το αποκρύπτετε- ότι η συγχώνευση της υπερχρεωμένης ΑΝ.ΝΑ με τις άλλες δημοτικές εταιρείες θα σήμαινε μπλοκάρισμα των οικονομικών της νέας εταιρείας από τους πιστωτές της ΑΝ.ΝΑ και συνεπώς αδυναμία λειτουργίας του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας, («Βοήθεια στο Σπίτι και ΚΔΑΠ), αλλά και κάθε άλλης δραστηριότητας της εταιρείας. Και είναι βέβαιο τότε ότι πάλι θα διαμαρτυρόσαστε για την αναλγησία της Δημοτικής Αρχής! Για την ενημέρωση των δημοτών αναφέρουμε ότι η ΑΝ.ΝΑ όχι μόνο δεν μπορούσε να πληρώσει τους προμηθευτές της, αλλά ούτε και να εισπράξει αφού δεν διέθετε ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα. Η αδυναμία αυτή θα μεταφερόταν και στην εταιρεία που θα προέκυπτε από τη συγχώνευση με ολέθριες επιπτώσεις για τον νέο φορέα.
Και φυσικά δεν προτείνατε, όταν προκληθήκατε στο Δημοτικό Συμβούλιο, κάποια εφικτή και βιώσιμη λύση. Προτάσεις του στυλ «να ξεχρεώσουμε σε μικρό χρονικό διάστημα τους πιστωτές μας, αρκεί να δουλεύαμε με ουσιαστικό τρόπο την εταιρεία» θυμίζουν τη λαϊκή παροιμία «με τα λόγια χτίζω ανώγεια και κατώγεια»!
«… Αυτό που εγώ καταλαβαίνω είναι το ότι με την πίεση όλων μας θα τους αναγκάσουμε κάποια στιγμή να την οργανώσουν (την ιστοσελίδα του Δήμου) καλύτερα….».
Εδώ κρούετε ανοιχτές θύρες κ. Καρακώστα. Γιατί από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος κ. Μπουλές ήρθε σε επαφή με το ΤΕΙ Ναυπάκτου με στόχο την καλύτερη οργάνωση της παρουσίας του Δήμου στο Διαδίκτυο αλλά και την αξιοποίηση και ενεργό παρουσία του επιστημονικού δυναμικού του ΤΕΙ στην ζωή της πόλης μας.
ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ












3. Για την ΑΝ.ΝΑ. Είναι προφανές ότι η ΑΝ.ΝΑ με το υπάρχον χρέος δεν μπορούσε να συνεχίσει να υπάρχει αυτόνομα. Εμείς είμαστε υπέρ της συγχώνευσης και όχι της κατάργησης της εταιρείας, για λόγους κοινωνικούς (αποπληρωμή επαγγελματιών). Επίσης προτείναμε συγκεκριμένους τρόπους ανεύρεσης εσόδων για την εταιρεία. Η δικιά σας απάντηση απόλυτη και χωρίς διάθεση διαβούλευσης: ΟΧΙ.


Να σας θυμίσουμε ότι για το συγκεκριμένο θέμα είχατε και ενδοπαραταξιακές απώλειες…

Δ.ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ


«…για μένα ως δημοτικό σύμβουλο το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι η θρησκευτική διαμάχη, αλλά η στάση των δημοτικών μας αρχόντων κατά καιρούς. Επέλεξαν να προβάλλουν τις σχέσεις τους είτε με τον Μητροπολίτη, είτε με την Μονή της Μεταμόρφωσης, για ψηφοθηρικούς λόγους. Αυτό είναι απαράδεκτο. Γι αυτό και παραπάνω σας έλεγα ότι το σημαντικότερο πρόβλημα του Δήμου Ναυπακτίας είναι η αξιοπιστία των διοικούντων και η νοοτροπία τους…».
Ασφαλώς και είναι δικαίωμά σας να αποφεύγετε να πάρετε θέση στη διαμάχη Μητροπολίτη και Μονής. Αν και η διαμάχη δεν είναι θρησκευτική, όπως, πολιτικάντικα σκεπτόμενος, αφήνετε να εννοηθεί. Οφείλετε ωστόσο να αναγνωρίσετε και στους άλλους το δικαίωμα να παίρνουν θέση σε θεσμικά ζητήματα και να συνεργάζονται με τους επίσημους εκπροσώπους των θρησκευτικών, κοινωνικών και λοιπών ομάδων. Το ερώτημα είναι απλό. Πρέπει ή δεν πρέπει να συνεργάζεται θεσμικά ο Δήμαρχος με τον Μητροπολίτη, τον επίσημο εκπρόσωπο της Εκκλησίας της Ελλάδος; Εάν ο κ. Καρακώστας διατηρεί φιλικές σχέσεις με τους μοναχούς είναι δικαίωμά του. Δεν επιτρέπεται όμως για θεσμικά ζητήματα να απαιτεί να πατάνε και οι άλλοι σε δύο βάρκες όπως κάνει ο ίδιος.
ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
















5. Για το θέμα Μητρόπολη – Μονή. Θεσμικά ο Δήμος θα πρέπει να συνεργάζεται με τους επίσημους εκπροσώπους και φορείς. Μόνο που ο κ. Καρακώστας άλλο ανέφερε στην συνέντευξή του. Θυμίζουμε: «…για μένα ως δημοτικό σύμβουλο το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι η θρησκευτική διαμάχη, αλλά η στάση των δημοτικών μας αρχόντων κατά καιρούς. Επέλεξαν να προβάλλουν τις σχέσεις τους είτε με τον Μητροπολίτη, είτε με την Μονή της Μεταμόρφωσης, για ψηφοθηρικούς λόγους. Αυτό είναι απαράδεκτο. Γι αυτό και παραπάνω σας έλεγα ότι το σημαντικότερο πρόβλημα του Δήμου Ναυπακτίας είναι η αξιοπιστία των διοικούντων και η νοοτροπία τους…»


Άστοχος ο σχολιασμός σας.

Δ.ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ


«…Ενώ ο ίδιος ο δήμαρχος δηλώνει πως δεν έχει ακόμη πλήρη εικόνα για το πόσο άσχημα είναι τα οικονομικά του Δήμου και των εταιρειών του, φρόντισε να εκτινάξει στα ύψη το κόστος των αντιδημάρχων και των ειδικών συμβούλων. Διόρισε τον μέγιστο δυνατό αντιδημάρχων (έξι) και από την πρώτη κιόλας στιγμή προσλαμβάνει τον μέγιστο αριθμό (έξι) συμβούλων. Για να καταλάβουμε όλοι, αυτό σημαίνει κόστος περί τις 500.000 ευρώ τον χρόνο. Αυτά και δεν έχουν συμβεί ποτέ ξανά στο παρελθόν και δεν αρέσουν σε κανένα…».
Εδώ πρόκειται για την αποθέωση του λαϊκισμού. Αγνοείτε κύριε Καρακώστα (ή προσποιείστε πως αγνοείτε) ότι στο παρελθόν συμμετείχατε ως δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Ναυπάκτου που είχε 4 αντιδημάρχους και 3 ειδικούς συμβούλους; Τώρα συμμετέχετε στον Δήμο Ναυπακτίας, ένα διευρυμένο Δήμο που εκτείνεται από τον Γαλατά ως την Γραμμένη Οξιά; Έναν δήμο που ενσωμάτωσε έξι πρώην Δήμους; Έναν Δήμο που ξεκινάει από την αρχή και πρέπει ΤΩΡΑ να οργανωθεί. Και είναι βέβαιο ότι χωρίς εξειδικευμένα στελέχη δεν μπορεί να λειτουργήσει ο Δήμος. Δεν αναφέρεστε όμως στο γεγονός ότι οι πρώην δήμαρχοι έπαιρναν μόνο δημοσιογράφους για ειδικούς συμβούλους με σκοπό να προβάλλουν το «έργο» τους. Ο σημερινός δήμαρχος προκήρυξε τις θέσεις αυτές για να πάρει 3 μηχανικούς, 2 οικονομολόγους και έναν δημοσιογράφο. Είναι βέβαιο ότι οι δημότες αναγνωρίζουν την διαφορά στον τρόπο λειτουργίας του Δήμου. Διότι με κουβέντες καφενείου δεν αντιμετωπίζονται σύνθετα προβλήματα σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή. Χωρίς αντιδημάρχους πώς άραγε θα διοικηθεί η Αποδοτία των είκοσι και πλέον χωριών με την τεράστια έκταση (που μάλιστα διεκδικούσε την λειτουργία ξεχωριστού ορεινού Δήμου) ή η Χάλκεια των επτά ζωντανών χωριών; Ή μήπως δεν χρειάζεται ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος-καθαριότητας, ο αντιδήμαρχος διοικητικών υπηρεσιών και ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών; Εκτός κι αν θεωρείτε κ. Καρακώστα, όντας εκπαιδευτικός, περιττό τον Πολιτισμό και την Παιδεία, οπότε ας καταργήσουμε την αρμόδια αντιδήμαρχο. Δεν ακούστηκε ωστόσο μια θετική κουβέντα από μέρους σας για το γεγονός ότι η νέα Δημοτική Αρχή εξοικονόμησε πόρους από τις προεδρίες της ΔΕΥΑΝ και του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων. Και θα εξοικονομούσε και από τον Συμπαραστάτη του Δημότη αν εκλεγόταν ο κ. Αγγελόπουλος, ο οποίος, και αξίζει εδώ να επαινεθεί η πρόθεσή του, θα δούλευε χωρίς μισθό στη θέση αυτή.
Παραπονεθήκατε επίσης στη συνέντευξή σας γιατί δεν έγιναν αποδεκτές κάποιες προτάσεις σας στη συζήτηση για τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Κόπτεσθε υπέρ των δημοτών και της δυνατότητάς τους να «ελέγχουν» την Δημοτική αρχή όταν ο ίδιος με τη στάση σας υπονομεύσατε την εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη, που θα έλεγχε την Δημοτική Αρχή και θα βρισκόταν στο πλευρό του πολίτη.
Αρνητική εντύπωση έκανε επίσης η πρόταση που καταθέσατε: «Όταν τουλάχιστον 25 κάτοικοι συνυπογράφουν αίτηση για συγκεκριμένο θέμα, αυτό να συζητιέται υποχρεωτικά στο συμβούλιο». Εύλογα αναφύεται στο νου των σκεπτόμενων δημοτών το ερώτημα: Τι Δημοτικό Συμβούλιο θέλουμε; Μια λέσχη θεωρητικών αναζητήσεων, έναν χώρο ατέρμονων συζητήσεων κάποιων αργόσχολων; Για φανταστείτε τέσσερες ομάδες πολιτών (δεν είναι δύσκολο να βρεθούν 100 δημότες) να θέτουν σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο τα πιο απίθανα θέματα. Οι συνεδριάσεις να κρατούν 12ωρο και τα φλέγοντα ζητήματα του Δήμου να παραπέμπονται στις ελληνικές καλένδες προς δόξαν του… ελέγχου και της… συμμετοχής. Από διοίκηση έχει ανάγκη ο Δήμος μας κ. Καρακώστα και όχι από λόγια πού «χαϊδεύουν» τα αυτιά των δημοτών …
Τέλος, δύο ακόμα λόγια για τη δημοκρατική ευαισθησία του κ. Καρακώστα. Προεκλογικά είχε ταχθεί ο ίδιος υπέρ του ορεινού δήμου Ναυπακτίας. Είναι γνωστό ότι στην παράταξή του ποτέ δεν συζήτησαν για το θέμα αυτό. Τη μεγαλύτερη αλλαγή που έγινε στον διοικητικό χάρτη της χώρας μάλλον την θεώρησαν μια μικρή λεπτομέρεια…. Γιατί άραγε δεν λειτούργησε το συλλογικό όργανο της παράταξης για να καταλήξει σε μια επίσημη θέση; Αντιθέτως, ο κ. Καρακώστας είχε την ευκαιρία να περιφέρει την προσωπική του άποψη εντελώς…. δημοκρατικά και με περισσή «ευαισθησία» μεταξύ των πολιτών. Δεν το θίξαμε τότε το θέμα αυτό, προκειμένου να διαφυλάξουμε το ήπιο προεκλογικό κλίμα. Σήμερα ο κ. Καρακώστας σκιαμαχεί αδικώντας την νοημοσύνη των συνδημοτών μας. Άραγε με τις θέσεις που εκφράζει θεωρεί ότι εκπροσωπεί επάξια στο πλαίσιο του νέου Δήμου τη βούληση των δημοτών που του εμπιστεύθηκαν την ψήφο τους;



















ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ




















6. Για το κόστος των αιρετών και συμβούλων του δημάρχου. Είναι αστείο από τη μία να μιλάτε για οικονομικό νοικοκύρεμα – για παράδειγμα η μη πληρωμή του μικρού αντιτίμου για τα συμβούλια της ΔΕΥΑΝ – και από την άλλη να έχετε τοποθετήσει σε αυτό έμμισθα άτομα από άλλες θέσεις (αντιδημάρχους, ειδικούς συμβούλους). Θεωρούμε ότι η οικονομική συγκυρία και τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου απαιτούν πιο χρηστή διοικητική διαχείριση.


7. Για την πρόταση της Κίνησης όταν τουλάχιστον 25 κάτοικοι συνυπογράφουν αίτηση για συγκεκριμένο θέμα, αυτό να συζητιέται υποχρεωτικά στο συμβούλιο.
Να θυμίσουμε στην Α.Δ.Κ.Ν. ότι σύμφωνα με το άρθρο 215, παρ.3 (σελ.71) του κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων που ισχύει ακόμη κάτι τέτοιο προβλέπεται.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκπροσώπου τύπου της Α.Δ.Κ.Ν. «…τι Δημοτικό Συμβούλιο θέλουμε; Μια λέσχη θεωρητικών αναζητήσεων, έναν χώρο ατέρμονων συζητήσεων κάποιων αργόσχολων; Για φανταστείτε τέσσερες ομάδες πολιτών (δεν είναι δύσκολο να βρεθούν 100 δημότες) να θέτουν σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο τα πιο απίθανα θέματα.»
Κάθε επιπλέον δικό μας σχόλιο είναι περιττό!..
Κλείνοντας θέλουμε να τονίσουμε την απορία μας για τον εκνευρισμό και την αλαζονεία της νέας δημοτικής αρχής.
Εμείς ως Κίνηση Πολιτών θα συνεχίσουμε να κάνουμε με συνέπεια το έργο στο οποίο μας έθεσε ο ναυπακτιακός λαός. Θα επικροτούμε κάθε σωστή κίνηση της νέας δημοτική αρχής (όπως ήδη έχουμε κάνει κατ’ επανάληψη), αλλά θα αναδεικνύουμε και ό,τι στραβό γίνεται, προτείνοντας την δική μας πολιτική άποψη.
Αν αυτό ενοχλεί κάποιους, λυπούμαστε, αλλά θα μας βρίσκουν μπροστά τους.

Ντίνος Γκέκας
Υπεύθυνος ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

3 σχόλια:

  1. ΡΕ ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΕ ΕΙΣΑΙ ΚΕ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ.ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΑΤΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙΙΣΩΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ)ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ;ΓΙΑΤΙ ;ΓΙΑΤΙ;
    ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΟΥ ΣΠΑΤΑΛΗΣΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟΜΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΚΟΙΝΟΙ ΜΑΣ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ.ΟΥΤΕ Ο ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟΣΑ ΜΑΖΕΜΕΝΑ .ΜΑΖΕΨΤΕΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠ ΟΛΗ ΤΗΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΗΝ ΞΑΝΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΙΘΕΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Ζησιμόπουλος να διαβάσει τον Κώδικα δήμων και κοινοτήτων που ψηφίστηκε το 2006, δηλαδή τον νόμο 3463/2006, και συγκεκριμένα στο άρθρο 215 παρ.3, σελ. 71 αναφέρονται τα εξής:
    «Οι δημότες και οι κάτοικοι μπορούν επίσης να καταθέτουν προτάσεις για την επίλυση διαφόρων ζητημάτων αρμοδιότητας του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου ή του συμβουλίου του τοπικού ή δημοτικού διαμερίσματος. Οι προτάσεις συζητούνται υποχρεωτικά στο οικείο συμβούλιο, εφόσον έχουν κατατεθεί από τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) άτομα και ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι για τη σχετική απόφαση που λαμβάνεται.» Αυτό πρότεινε ο Καρακώστας να το αποδεχθεί το δημοτικό συμβούλιο. Δυστυχώς η τύφλα της ΑΔΚΝ, της φρέσκιας δημοτικής αρχής αυτό το θεωρεί "Μια λέσχη θεωρητικών αναζητήσεων, έναν χώρο ατέρμονων συζητήσεων κάποιων αργόσχολων". Μπράβο Ζησιμόπουλε. Τα σκέφθηκες πολύ αυτά πριν τα γράψεις; Ή μήπως σε πειράζει που εξακολουθούν να υπάρχουν ΠΟΛΙΤΕΣ; Θα 'θελες όλοι να μετατραπούμε σε χειροκροτητες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΗΝ ΚΛΑΙΣ ΑΛΛΟ!!! ΑΠΟ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΧΩΡΤΑΣΕΙ ΕΔΩ ΣΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟ ΤΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή